Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.11.2018

Velká škoda. Slavia ztratila dvougólové vedení s Kladnem

21. kolo, sobota 3.11.2018, Kladno - Slavia
Kladno
3:2p
0:1, 0:1, 2:0 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 44. Zajíc (Machač), 58. Kubík (Zajíc, Svedlund), 61. P. Hořava (Kubík) – 20. J. Veselý (J. Doležal), 38. J. Drtina (Šagát, Kubica). Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Maštalíř, Bosák. Vyloučení: 6:9. Bez využití. Diváci: 3033. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Sestavy

Kladno

Brízgala (Stahl) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava, J. Říha, Kehar – Zikmund, Kubík, Jelínek – Vildumetz, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Machač, Svedlund – O. Bláha, Filip, Hajný.

Slavia

Honzík (Šorf) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Steinocher, Hrdinka, Saňa, Hejda – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – L. Krejčík, Všetečka, M. Ondráček – Heldák, Šagát, Kubica – Panna, Furch, Tejral.

Sešívaní měli na ledě favorizovaného Kladna skvěle nakročeno ke třem bodům. Po gólech Veselého a Drtiny až do 44. vedli 2:0. Pak ale domácí zabrali a dvěma brankami ve třetí třetině srovnali. A hned po patnácti sekundách prodloužení rozhodli Rytíři o svém vítězství.

Od úvodu zápasu bylo jasné, že se hraje o důležité body. Slavia se v případě vítězství mohla ke čtvrtému Kladnu dotáhnout na jeden bod. A hosté také začali lépe, když sehráli povedenou přesilovku. Z ní ale první branka nevzešla.

Následně se objevily šance na druhé straně – největší příležitost měl Jelínek, ale trefil jen horní tyč Honzíkovy branky.

Vypadalo to na bezbrankovou první třetinu, když si Rytíři sami zavařili. Jan Vesselý zachytil rozehrávku domácích a rychlou střelou z první ve stylu Ovečkina zavěsil přesně do kladenské branky.

I druhá část se nesla v podobném duchu. Domácí sice opticky tlačili a měli také k ruce přesilové hry, do větších příležitostí se ale nedostávali. V početní výhodě nebezpečně u Honzíkovy branky tečoval Kehar, puk ale ke smůle domácích zamířil mimo.

Ke konci třetiny tak udeřili znovu sešívaní. Po rychlém brejku ve 38. minutě Šagát posunul puk na Jiřího Drtinu, který rychlou střelou rozveselil hostující střídačku podruhé.

Až ve třetí části se Rytířům podařilo prolomit střeleckou smůlu. Josef Zajíc ve 44. minutě objel bránu a pokusil se zasunout puk k tyči, to se mu ovšem nepodařilo. Kladenský bek to však zkusil ještě jednou a napodruhé už se se štěstím radoval ze snížení na 1:2.

Kladenští výrazně ožili a narostla jim křídla. Bylo jasné, že Slavia to bude mít s bráněním těsného náskoku ještě dost těžké. Další velkou šanci měl Bláha, trefil ale jen tyč. Zikmunda zase skvěle vychytal David Honzík.

Slavia tak stále živila naději na tři body. Jenže necelé tři minuty před koncem vyslal Zajíc krásnou přihrávku k levé tyči na Adama Kubíka, který pohotově zavěsil.

Sebevědomí Kladenských pak dosáhlo maxima. Domácí měli další šance ještě před koncem třetiny, ta ale skončila nerozhodně 2:2. Už po 15 sekundách prodloužení ale ujel Petr Hořava a bekhendovou střelou k bližší tyči rozhodl o bodu navíc pro domácí.

Slavia tak ztratila nadějné vedení a z Kladna si odváží jen bod.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Rytíři Kladno): „V prvních dvou třetinách nám nešly nohy. Slavia byla lepší. Má velké a silné hráče, kteří vyhrávali všechny osobní souboje. Tím se dostávali do hry a my s tím měli problémy. Po dvou třetinách jsme vsadili všechno do útoku. Pomohl nám první gól, tím jsme se dostali do hry. Pak přicházely i další šance.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Utkání jsme měli dobře rozehrané. Měli jsme dobrý vstup do zápasu a v první třetině dobrý pohyb a šance. Vytěžili jsme z toho jeden gól a ve druhé třetině další. Za stavu 2:0 bylo jasné, že to Kladno otevře. Nám se nevyvedla třetí třetina, to rozhodlo o celém zápase. Zbytečně jsme se zatáhli, dělali jsme chyby a nedostávali puky z pásma. Bylo vidět, že Kladno ožilo a dostávalo se do šancí. Bohužel se nám to nepodařilo dotáhnout do vítězného konce.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více