Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.11.2018

Paráda! Slavia nadělila šestku Frýdku, řádil Kverka

26. kolo, středa 21.11.2018, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
6:2
2:1, 1:0, 3:1
Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 19. L. Krejčík (M. Ondráček, Barák), 20. Šmerha (Kubica, Kverka), 25. Kverka (Kubica, Štibingr), 46. Šmerha (Kubica, Kverka), 57. L. Krejčík (M. Ondráček), 59. Drtina (Kverka) – 11. Hladonik (Kofroň, Adámek), 55. Machala (Adámek, Klimša). Rozhodčí: Souček, Šindel – Bosák, Tvrdík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 471. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Sestavy

Slavia

Šorf – Duda, J. Novák, Štibingr, J. Drtina, Hejda, Barák, Steinocher – M. Ondráček, Šagát, L. Krejčík – Kubica, Kverka, Šmerha – J. Veselý, Vlček, J. Doležal – Tejral, Pochobradský, Furch.

Frýdek-Místek

Hamerlík – Husák, Adámek, Žovinec, Matyáš, Zahradníček, Bartko, Haman – Rudovský, Hladonik, Kofroň – Machala, Klimša, Martynek – Raška, Peterek, Christov – Flok, Kuťák, Motloch.

Důležitý zápas proti tabulkově hůře postavenému týmu čekal slávisty ve středu v podvečer, přesto rozhodně nebyl jednoduchý. Sešívaní ale dokázali odpovědět na úvodní gól soupeře a především díky výkonu staronového hráče sešívaných Jaromíra Kverky zvítězili 6:2.

Rozdíl dvou míst a celých deseti bodů. Taková byla vzájemná pozice obou soupeřů před středečním zápasem na ledě Edenu. Slavia i Frýdek-Místek ale prohrály dva poslední zápasy a v hlavách samozřejmě měly návrat na vítěznou vlnu.

Lépe do zápasu vstoupili sešívaní, již po necelých dvou minutách dostal do solidní pozice Veselý, ale otevřít skóre nedokázal. Úvodní početní výhodu měli hosté, ohrozit v brance chytajícího Šorfa se jim však nepovedlo. I přesto to byli oni, kdo se jako první zapsali do gólového výčtu duelu.

V 11. minutě totiž Kofroň přesně protečoval puk na rozjetého Jana Hladonika, který se tváří v tvář Šorfovi nemýlil. V následujících minutách byla hra víceméně vyrovnaná, byť střelecky navrch – a to v celé první třetině – měli domácí.

Už dvě šance z téměř totožné pozice z mezikruží minutu a půl před první sirénou si říkaly o gól, ale ani Veselý, ani Doležal mířidla hole nezkrotili a přestřelili. Vyrovnat se však svěřencům Miloše Říhy přesto podařilo. Ondráček se šikovně otočil a přenechal puk najíždějícímu si Lukáši Krejčíkovi, jenž napodruhé z dorážky gólmana Slezanů překonal a vyrovnal.

To ale nebylo vše. Uplynulo totiž pouhých 31 sekund a fanoušci červenobílých se mohli radovat podruhé. Puk nahazoval směrem na branku Hamerlíka Tomáš Šmerha a, i díky dobré cloně, si ho nakonec v čase 19:26 srazil do vlastní sítě bránící hráč rysů.

Staronová posila, nová šťáva

Už na Šmerhův gól ze závěrečné minuty zapsal druhou asistenci staronový útočník sešívaných Jaromír Kverka a šestadvacetiletý hráč, který je ve Slavii na střídavé starty z Karlových Varů, měl být klíčovým mužem zbytku zápasu.

Z druhé periody uběhly čtyři minuty a poté, co Štibingr našel rozjetého Kubicu, to byl právě Jaromír Kverka, který zůstal na levé straně útočného pásma a sám proti Hamerlíkovi trefil odkrytou branku. A důležitý gól na 3:1, který slávisté potřebovali, byl na světě.

Slávisté pokračovali v rychlé hře a tlaku nadále a o pět minut později mohli znovu skórovat. Kverka si udělal slalom z hostujících hráčů, zavezl puk do útočného pásma a trefil tyčku, ovšem ještě větší šanci měl dorážející Šmerha, na něhož zírala prázdná branka. Slávistický útočník však golfovou střelou trefil jen oblouk branky.

Dvougólové vedení vydrželo sešívaným do konce druhé třetiny. Třetí třetina začala opět lépe pro domácí, ale svoje úvodní šance proměnit nedokázali. Smutnit však nemuseli, ve 46. minutě totiž dokázali využít přesilovou hru a odskočili na rozdíl tří gólů. Vše odstartovala chyba v obraně Frýdku-Místku, kterou vystihl Kverka, přistrčil kotouč Kubicovi, jenž celou kombinaci vyšperkoval nahrávkou na Tomáše Šmerhu. Ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Zbytek střetnutí se nesl v pečlivém bránění slávistických hokejistů, kteří sem tam zahrozili i nějakou střelou. V 55. minutě ovšem přišlo snížení z hole hostů, o které se dělovkou do růžku Šorfovy branky postaral Ondřej Machala.

Neuplynuly ani dvě minuty a domácím fanouškům se tajil dech podruhé, a to když puk naštěstí pro ně dotlačil jen vedle pravé tyče Christov. Šanci nicméně neproměnil a znovu se potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš.“

Tři čtvrtě minuty po šanci hostů totiž puk v pádu protlačil do branky Lukáš Krejčík a svoji bojovností vrátil Slavii opět třígólový náskok. To znamenalo pro naděje Slezanů definitivní tečku a v čase 58:53 ji dvakrát podtrhl dorážkou vlastní střely Jiří Drtina. Čtvrtý bod v zápase zaznamenal díky asistenci na jeho gól Jaromír Kverka.

Slávisté si díky výhře 6:2 připsali po dvou porážkách opět vítězství. Navázat se na něj pokusí v sobotu na ledě Poruby.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Po dvou vysokých porážkách to byl pro nás psychicky těžký zápas. V první třetině jsme byli herně jasně lepší, ale neproměnili jsme tutovky. A pak jsme zase prohrávali 0:1, o to bylo těžší dostat se zpět. Vážím si toho, že to hráči nezabalili a že jsme dali dva góly do šatny. Ve druhé třetině jsme měli dost šancí navýšit skóre. Jsem rád, že jsme zápas uhráli do konce a vrátilo se nám to v efektivitě, konečně jsme dali víc gólů. Převaha se potvrdila, snad nám to dodá sebevědomí do dalších zápasů.“

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): „Bylo to kvalitní utkání. Začali jsme dobře, ale během dvou střídání se skóre úplně otočilo. Opět jsme vyrobili moc chyb, naopak jsme nebyli schopni využít šance. A proto byl na konci výsledek takový, jaký byl.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více