Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.11.2018

Slavia se vrací z Ostravy bez bodu

27. kolo, sobota 24.11.2018, Poruba - Slavia
Poruba
5:1
2:0, 1:0, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Ovčačík (Hudeček), 16. Ovčačík (Hudeček, Slavík), 37. Vymazal (Toman, Dufek), 55. Kanko (T. Jáchym), 56. Toman (Vymazal, Dufek) – 58. Kverka (J. Doležal, J. Veselý). Rozhodčí: Čech, Koziol – Konvička, Gančarčík. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 328. Střely na branku: 40:25. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Sestavy

Poruba

Kůdela (T. Dvořák) – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Adam, Čypas – J. Káňa, Hudeček, Guman – Dufek, T. Jáchym, Kanko – Toman, Vymazal, Václavek – Jankovský, Ollender, Tomi.

Slavia

Šorf (Sochůrek) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Štibingr, Barák, Hejda, Steinocher – L. Krejčík, Šagát, M. Ondráček – Šmerha, Kverka, Kubica – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – Panna, Furch, Tejral.

Souboj dvou tabulkových sousedů se Slavii vůbec nepovedl. V Ostravě prohrávala s velice produktivní Porubou už 0:5, o čestný zásah sešívaných se postaral až ke konci zápasu Kverka. Po porážce 1:5 Slavia zůstává na desátém místě tabulky.

Zápas na ledě malé vítkovické haly rozhodovala produktivita. V první třetině totiž měly oba týmy přesilovky i oslabení, Slavia ale své šance nevyužila.

Naopak dvakrát inkasovala – v oslabení a bohužel i při přesilovce. Řádil hlavně domácí kapitán Ctirad Ovčačík, který právě při početní výhodě Slavie zabojoval se spoluhráči o puk a pak od modré prostřelil Šorfa.

A v šestnácté minutě se domácí kapitán radoval znovu. Tentokrát už při přesilovce Poruby. Ovčačík tentokrát dostal puk mezi kruhy, odkud z pokleku prostřelil brankáře Slavie podruhé.

Těsně před koncem třetiny měli sešívaní obrovskou šanci na srovnání. Šagát proletěl kolem brankáře, ale nezvládl už puk doklepat do prázdné klece. Velká obětavost domácí zachránila.

A to byl možná klíčový okamžik zápasu. Poruba udržela do přestávky vedení 2:0 a mohla být mnohem víc v klidu. Ve druhé třetině měly opět šance oba celky, ale radovala se zase jen Poruba.

Konkrétně to byl Michal Vymazal, který využil zaváhání v rozehrávce Slavie, stáhl si puk ze vzduchu a přesnou ranou od mantinelu pořádně překvapil Šorfa, který kapituloval potřetí.

Do třetí třetiny šli hokejisté Slavie s tím, že nic nevzdávají, i když prohrávali už 0:3. Snížit mohl ve 49. minutě třeba Šmerha, ale Slavii to tam na ostravském ledě prostě nepadalo.

Opět se tak radovali domácí. Po vyhraném buly po pravici Šorfa se k puku dostal Petr Kanko, který byl před brankářem úplně sám. Dokázal Šorfa vymíchat a přesně zakončit – 4:0.

A aby té katastrofy nebylo pro pražský tým málo, za 25 sekund přidal pátý gól Radim Toman, který ujel obraně a zamířil přesně nad lapačku.

Hosté se tak dočkali v 58. minutě alespoň čestného úspěchu. Postaral se o něj z dorážky Jaromír Kverka. Ten vstřelil gól i v druhém zápase za Slavii, bohužel tentokrát jeho trefa žádné body nepřinesla.

Slavia prohrála v Ostravě vysoko 1:5 a zůstává na desátém místě tabulky, kam se jí na pět bodů přiblížila právě jedenáctá Poruba.

Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): „Potvrdilo se, že nám víc vyhovuje tahle malá hala než velká aréna. Kluci bruslili, hráli dobře a podařilo se nám vstřelit branky. Jinak výborně zachytal gólman. Opravdu skvělá práce. Jsem spokojený a klukům děkuji za dobrý výkon.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Zápas jsme začali velmi špatně. Kluky jsme upozorňovali, že nás čeká hodně ofenzivně laděný tým. Porubští kluci umí zakončit přečíslení, a to jsme si nevzali moc k srdci. Na druhou stranu jsme vytvořili spoustu chyb a měli mnoho ztrát kotouče, čímž jsme soupeře dostávali ještě více do šancí. Když už jsme si vytvořili nějaký prostor a tlak v útočném pásmu, tak místo jednoduchého zakončení jsme si složitě přihrávali a střelba ve finále chyběla. Moc nás prohra mrzí a budeme se o to více soustředit na další utkání.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více