Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.11.2018

Sešívaní přestříleli Vsetín a vrací se mezi elitní osmičku!

28. kolo, pondělí 26.11.2018, Slavia - Vsetín
Slavia
7:3
2:1, 2:1, 3:1
Vsetín

Branky a nahrávky: 9. L. Krejčík (Šagát, Saňa), 15. J. Drtina (Šagát, M. Ondráček), 33. Kverka (TS), 35. Štibingr (J. Veselý, J. Doležal), 51. L. Krejčík (M. Ondráček, Šagát), 59. J. Novák (Šagát, Honzík), 60. J. Veselý (Kverka, Šmerha) – 14. Pitule (Kucharczyk, Vítek), 34. Rác (Březina), 55. Hořanský (Pitule, Slováček). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Kokrment, Horažďovský. Vyloučení: 6:8 + Jonák (VSE) 10. Využití: 3:2. Diváci: 875. Střely na branku: 40:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 7:3.

Sestavy

Slavia

Honzík – Duda, J. Novák, J. Drtina, Štibingr, Barák, Hejda, Saňa – L. Krejčík, Šagát, M. Ondráček – Šmerha, Kverka, Kubica – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – Panna, Furch, Tejral.

Vsetín

Šelepněv – Frolo, Hryciow, Slováček, Teper, Mikuš, Holomek, Jenáček – Rác, Pitule, Hořanský – Jonák, Pechanec, Rob – Březina, Kucharczyk, Karafiát – Jindra, Šilhavý, Vítek.

Tenhle zápas měl všechno. Slavia v pondělní podvečer vyzvala rozjetý Vsetín a fanoušci si rozhodě přišli na své. Oba soupeři se soustředili zejména na útok a nouze tak nebyla jak o branky, tak o ostré souboje a spoustu emocí. Sešívaní nakonec i přes téměř hodinovou pauzu, způsobenou porouchanou rolbou, dotáhli důležité utkání k vítěznému konci a podruhé v řadě si doma připisují plný počet bodů.

Ačkoliv měli hosté v zádech devítibrankový nášup proti Jihlavě a v myslích slávistů ještě stále zněla vysoká porážka na ledě Poruby, začátek utkání tomu rozhodně neodpovídal. Pražané byli hodně aktivní a úvod patřil jednoznačně jim, v největší šanci však Krejčík neupsěl.

Fakt, že se hrálo v obrovském tempu a maximálním nasazení, potvrdily i trestné minuty. Těch se rozdalo za celou třetinu celkem 12 a pro vývoj utkání byly početní výhody klíčové. Právě v přesilovce otevřel skóre Lukáš Krejčík, jenž do klece doklepl nahození Sani.

Náskok Slavie mohl navýšit Šmerha, který ale sám proti Šelepněvovi neuspěl. A tak úřadovali hosté. Právě Šmerha se dopustil obranného faulu a nabídnutou přesilovou hru proměnil ve vyrovnávací branku Tomáš Pitule, jenž si před Honzíkem počínal ze všech nejdůrazněji.

Vedení Vsetínu nevydrželo příliš dlouho. Za další ostrý zákrok šel pykat Šilhavý, který pak jen smutně sledoval, kterak nepříliš přesné nahození Jiřího Drtiny od modré čáry prošlo Šelepněvovi mezi betony a zastavilo se až v síti. Slavia měla ještě do konce třetiny několik zajímavých šancí, ke třetímu gólu už se však nedostala.

Svléknout a obléknout. Rozbitá rolba málem předčasně ukončila zápas

Diváci v Edenu se během první přestávky stali svědky nečekaného a trochu kuriózního momentu. Během úpravy ledu se totiž rozbila rolba, která za sebou nechala kromě hromady sněhu také rýhy v ledu. Do akce tak byla po několika minutách povolána její starší sestra, která se po počátečních obtížích na led vrátila celkem čtyřikrát, aby zahladila nerovný povch kluziště.

Přestávka nakonec trvala více než hodinu a někteří hráči Vsetína už byli téměř převlečeni do civilu, rozhodčí ale nakonec dali povolení k zahájení druhé třetiny.

Na jejím tempu byla dlouhá pauza ze začátku hodně znát, hlavně tedy na domácích. Ti se nemohli dostat do tempa a museli se většinu úvodních minut bránit, Valaši ale kýženého vyrovnání nedosáhli.

Naopak sami se hodně o jednobrankovou ztrátu báli. Po šarvátce u hostující střídačku hrála Slavia dvě minuty dvojnásobnou přesilovku, na kterou ještě navazovala přesilovka klasická. Tentokrát už se diváci branky v početní výhodě nedočkali, radovat se nicméně mohli o pár chvil později.

Ondráčkův důraz ještě Šelepněv i s trochou štěstí přečkal, ve 33. minutě už však kapituloval. Za faul na unikajícího slávistu bylo nařízeno trestné střílení, které zkušeně kličkou do backhandu proměnil Jaromír Kverka.

Vsetínší sice dokázali hned po minutě srovnat zásluhou důrazného Romana Ráce, poslední slovo měli v prostřední periodě ale stejně nakonec slávisté. Jan Štibingr se i s trochou štěstí dostal k odraženému puku a jeho nikterak nebezpečně vypadající nahození skončilo až v brance – 4:2.

Infarktový závěr rozhodla pojistka do prázdné klece

Družina Miloše Říhy pojala začátek třetí třetiny podstatně defenzivněji než Vsetín. Ten byl mnohem více na puku a příliš starostí mu nedělala ani další přesilovka Pražanů. Ti se po téměř desetiminutovém období, kdy se prakticky jen bránili, však z ničeho nic dostali k další brance.

Jako blesk z čistého nebe se na modré čáře zjevili Ondráček s Lukášem Krejčíkem. Jediný obránce před nimi nešikovně zakopl a druhý jmenovaný vyřešil přečíslení dvou proti nikomu přesnou střelou do odkryté klece.

Valaši přesto nesložili zbraně a z vyšší aktivity dokázali šest minut před koncem vykřesat jiskřičku naděje kontaktní brankou. Drtina špatně rozehrál a přes Slováčka s Pitulem se puk dostal až k Adamovi Hořanskému, který jednoduchým doklepnutím snížil zpět na rozdíl dvou branek.

Hořanský měl tři minuty před sirénou další obrovskou možnost, tváří v tvář Honzíkovi však tentokrát neuspěl. A to se Vsetínu stalo osudným. Při následné hře bez brankáře totiž přes celé hřiště přesně zamířil Jan Novák a definitivně tím pojistil vítězství Pražanů. Na konečných 7:3 ještě dvacet vteřin před koncem upravil světelnou tabuli po krásné kombinaci Jan Veselý a ukončil tak více jak tří a půl hodinový hokejový podvečer

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „S dnešním zápasem jsme určitě spokojení. Přijel silný a výborně bruslící soupeř, na jehož hru jsme se snažili přizpůsobit a vznikl z toho krásný hokej nahoru – dolů plný soubojů. Vstoupili jsme do toho dobře už od začátku, jedinou slabší chvilku jsme si vybrali po té dlouhé pauze v úvodu druhé třetiny. Hodně nám pomohlo, že jsme dokázali proměnit několik přesilovek a celkově v tom zakončení být dnes úspěšní, byť jsme si tam vypracovali ještě několik dalších gólových příležitostí. Divákům se to dnes muselo líbit.“

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): „Začátek jsme neměli úplně takový, jaký bychom si přáli. Nicméně od té pokažené rolby a téměř hodinové pauzy si myslím, že nemůžeme klukům nic vytknout. Rvali se do poslední minuty i přesto, že jsme už v první třetině měli dva zraněné hráče a hráli jsme prakticky na tři lajny. Pochvala určitě neplatí pro rozhodčí, kteří byli dnes tragičtí a nepotrestali ani jasný útok na hlavu. Pro ně palec dolů, pro naše kluky palec nahoru.“

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více