Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.12.2018

Slavia potrápila Motor, nakonec však po boji padla

33. kolo, pondělí 10.12.2018, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
4:1
0:0, 1:1, 3:0
Slavia

Branky a nahrávky: 38. Bradley (P. Novák, Čermák), 50. M. Novák (Endál, Karabáček), 55. Karabáček (Pýcha, M. Jandus), 60. Vydarený – 24. Furch (Kohút). Rozhodčí: Wagner, Ondráček – Podrazil, Bosák. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5679. Střely na branku: 39:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 4:1.

Sestavy

Č. Budějovice

Strmeň (Da. Svoboda II) – Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin, Fillman, Prospal ml. – Beránek, R. Přikryl, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Karabáček – Z. Doležal, Dančišin, P. Novák – Doktor.

Slavia

Honzík (Šorf) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Hrdinka, Barák, Hejda, Saňa – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Brož, Kverka, Vlček – J. Doležal, J. Veselý, Šmerha – Heldák, Kohút, Furch.

Velká škoda! Sešívaní podali na jihu Čech kvalitní výkon. Na body to však nestačilo. Slávisté vedli nad Motorem po brance Aleše Furcha, Budějovickým se ale podařilo brzy srovnat a následně zápas zcela otočit. Červenobílí se však nemají za co stydět. Po víkendové prohře s Přerovem předvedli slušný výkon a favoritovi pěkně zatápěli. Nakonec ale prohráli 1:4 a opět nepoznali příchuť vítězství.

Sešívané hokejisty nečekala v Budvar aréně jednoduchá práce. Hned od začátku dávali hráči Motoru vědět, že jsou doma a že o body nebudou chtít přijít. Činit se tedy musela zejména hostující obrana. Nejvíce pochopitelně brankář Honzík, ten byl konfrontován hned s několika bývalými slávisty, kteří nyní oblékají dres Českých Budějovic. Do dobrých příležitostí se dostali Miloslav Čermák, a poté i Pavlin a Z. Doležal, ale žádný z nich úspěch nezaznamenal.

Dlouho trvalo, než se do vůbec nějaké šance dostali také Pražané. Kohút dostal ve 14. minutě dost prostoru k dorážce u pravé tyče. Jan Strmeň v domácí svatyni však mohl zůstat klidný, jelikož puk mezi tři tyče nakonec nezamířil. Další možnost se červenobílým naskytla až po faulu Doktora. Jedinou nebezpečnou střelu vyslal na domácí klec J. Novák, Strmeň však byl pozorný. Jinak obranný čtyřlístek Motoru fungoval na jedničku, a nakonec oslabení ubránil.

Furchova vedoucí branka sešívané probudila

Nástup do druhé třetiny byl znovu lepší v podání domácích, ale jako první se radovali hosté. Ve čtyřiadvacáté minutě ujeli do přečíslení Aleš Furch s Kohútem. Střelu slovenského útočníka ještě stačil domácí gólman vyrazit, ale pouze na hokejku slávistické osmačtyřicítky, která již neměla problém dorazit kotouč do sítě – 0:1.

To byla voda na mlýn červenobílých hokejistů, kteří se najednou dostali do tlaku a České Budějovice si musely pomoci hned několika nedovolenými zákroky. Největší šanci si ale paradoxně slávisté vypracovali v oslabení. Ve 35. minutě se před Strmeněm objevil nikým nehlídaný Vlček, střela mu však nesedla a trefil pouze beton domácího brankáře.

Možná zlomový moment utkání přišel v osmatřicáté minutě. Na branku Motoru najížděl sám Drtina, ten svou šanci neproměnil a hned z protiútoku se Cody Bradley z bezprostřední blízkosti trefil přesně nad Honzíkovu vyrážečku po dobré přihrávce P. Nováka.

Nadějný začátek se smolným koncem

Začátek poslední dvacetiminutovky se červenobílým povedl nejvíc, ale žádný úspěch z toho nepramenil. Největší příležitost měl Kubica, který ujel do přečíslení, ale jeho projektil branku vůbec netrefil. Poté začali úřadovat domácí. Slávisté sice přečkali dvojnásobnou přesilovou hru Motoru, poté však nedokázali uhlídat Martina Nováka, který využil krásnou křížnou přihrávku dalšího exslávisty Endála – 2:1.

Domácí se poté prosadili ještě dvakrát. Nejprve se v čase 54:15 při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách prosadil dělovkou od modré Václav Karabáček. To však nebylo vše. Červenobílí se snažili se zápasem ještě něco udělat a necelé dvě minuty před koncem si vybojovali hru v početní převaze 5 na 3, kterou svěřenci Miloše Říhy ještě zesílili po odjezdu Honzíka na střídačku.

Pražanů tak bylo v útočném pásmu v poli dvakrát tolik než Jihočechů, ani to ale nestačilo, ba naopak. René Vydarený šikovně obral o puk jednoho z útočících a chytře s pomocí mantinelu rozjásal Budvar arénu počtvrté.

Ohlasy trenérů
Václav Prospal (ČEZ Motor Č. Budějovice): „Po vcelku dobrém startu jsme úplně přestali hrát a půl zápasu tahali za kratší konec. Třetí třetinu jsme už odehráli velice dobře a byli lepším týmem. Mám radost, že jsme nakonec dokázali dát i nějaké góly. Když to shrnu, byly to dva rozdílné zápasy – první půlka kromě úvodu nestála za nic, druhá už byla podle našich představ.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Těžko se to hodnotí, výsledek neodpovídá průběhu utkání. Měli jsme slabší vstup do zápasu, v prvních pěti minutách nás gólman hodně podržel, potom se ale hra srovnala. Ve třetí třetině se obě strany přetahovaly, avšak domácí proměnili svou šanci a dali gól v přesilovce. Potom jsme hru otevřeli a z toho pramenily chybičky. I když jsme v závěru dostali možnost početní výhody, zápas jsme už nezdramatizovali.“

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více