Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.12.2018

Z Třebíče pouze bod. Nájezdové drama sešívaní nezvládli

39. kolo, čtvrtek 27.12.2018, Třebíč - Slavia
Třebíč
3:2sn
1:1, 1:0, 0:1 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 15. Szathmáry (Raška, Kusko), 22. Nedvídek (Kusko, Psota), rozh. náj. Kusko – 11. Heldák (Furch, J. Novák), 55. Vlček (J. Drtina, J. Doležal). Rozhodčí: Souček, Grech – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 10:6. Využití: 1:0. Diváci: 1783. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Sestavy

Třebíč

Do. Svoboda – Szathmáry, Vl. Brož, Nedbal, L. Vágner, Bilčík, V. Čejka, Furch – P. Kratochvíl, Raška, Vodný – Psota, Nedvídek, Kusko – Paták, Tadeáš Král, Malec – M. Novák, Mlynář, Süss

Slavia

Honzík – J. Novák, Duda, Saňa, J. Drtina, Štibingr, Valík, Steinocher – M. Ondráček, Šagát, L. Krejčík – Šmerha, Kubica, J. Doležal – Matějka, Vlček, Brož – Furch, Kohút, Heldák

V prvním povánočním kole zavítali sešívaní do Třebíče. Zápas dvou Slavií přinesl hodně napínavou podívanou plnou nečekaných zvratů. Lepší vstup do utkání měli Pražané, ale nakonec to byli právě oni, kdo musel bojovat o to, aby utkání dospělo do prodloužení. V něm sešívaní vstřelili branku, jenže tu rozhodčí neuznal a duel dospěl až do samostatných nájezdů. Dovednostní disciplínu nakonec rozsekl domácí Kusko a bonusový bod zůstal v Třebíči.

Derby dvou Slavií nabídlo hned na úvod hodně emocí. Hráči si na ledě nic nedarovali a rozhodčí museli za různé potyčky rozdat několik menších trestů na obou stranách.

Skóre bojovného utkání nakonec otevřeli Pražané. Jan Novák poslal od modré čáry křižný pas na Furcha, který vrátil puk zadovkou před domácí svatyni. Tam stál připravený Denis Heldák a na jeho střelu byl domácí gólman krátký.

O pár minut později ale sešívaní špatně střídali a dostali se do oslabení. V přesilovce poslal Raška puk mezi kruhy, kam si dobře najel Šimon Szathmáry, jenž neměl problém propálit brankáře Honzíka.

Třebíč strhla skóre na svou stranu

Druhé dějství začali lépe domácí hokejisté. Ani ne dvě minuty po přestávce se totiž po špatné rozehrávce sešívaných dostal ke kotouči Kusko. Ten nabil Lukáši Nedvídkovi, který si věděl rady a posunul Třebíč do vedení.

Pražská Slavia hrála s nasazením a tlačila se za vyrovnáním. Do konce druhé třetiny dostala dokonce čtyřikrát výhodu přesilové hry. Výborně chytajícího Svobodu však nedokázali sešívaní překonat ani jednou a do třetí části šli s jednobrankovou ztrátou.

Hosté na tom mohli být ještě hůř. Ve 49. minutě se dostal do samostatného úniku Nedvídek a dokázal v něm překonat brankáře Honzíka. Když se však domácí útočník na začátku své akce zbavoval obránce, vysekl mu hůl z ruky. Místo gólové radosti tedy Nedvídek putoval na trestnou lavici.

Hosté vyrovnali, nájezdy rozhodl Kusko

Červenobílým se ovšem v Třebíči při přesilových hrách nedařilo a ani Nedvídkovo vyloučení nedokázali Pražané potrestat. Chvilku po srovnání sil na ledě už se ale hosté radovali z vyrovnání. Drtina šikovně nahrál před branku Filipu Vlčkovi, jenž přehodil ležícího Svobodu a dostal kotouč do sítě.

Krátce před koncem základní hrací doby ujel hostující obraně Raška a řítil se sám na Honzíka. Sešívaný brankář však zachoval chladnou hlavu a podržel svůj tým.

Duel nakonec dospěl až do prodloužení. V tom byli hosté velmi aktivní a povedlo se jim dokonce vstřelit branku. Tu ale rozhodčí kvůli kopnutí puku do sítě neuznali, a tak klání pokračovalo dál a dospělo až do samostatných nájezdů. Penaltovou loterii nakonec rozsekl Silvester Kusko a bonusový bod tedy zůstal v Třebíči.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): „My jsme větší část utkání tahali za kratší konec. Naši hráči to nahrazovali obětavostí a bojovností. Fanoušci nás podporovali a hnali naše kluky za vítězstvím. Ve druhé třetině jsme se dostali zbytečnými fauly pod tlak. Ve třetí třetině jsme se zvedli a srovnali jsme hru. Bod, který jsme po základní hrací době získali, byl zasloužený a v nájezdech už to byla loterie. Dominik Svoboda dnes ukázal svou parádní formu, bez které bychom dnes asi po bodech sahali marně. Pavel Jekel nemohl nastoupit, protože má zranění ve spodní části těla. Doufám, že se nám do několika dnů vrátí a bude moci trénovat. Dominik Svoboda na svoji příležitost čekal, připravil se a předvedl parádní výkon. Nebyla na něm patrná žádná nervozita, odchytal parádní utkání a splatil nám naši důvěru.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Utkání jsme měli vyhrát. Vytvořili jsme si dostatek střeleckých příležitostí, ale na každou branku se hodně nadřeme. Je to naše velká slabina. Ukázkovým příkladem byla druhá třetina, ve které jsme soupeře jasně přestříleli, ale prohráli jsme ji 0:1. Hráčům se nedá nic vyčíst. Měli jsme dobrý pohyb, spoustu střel, ale chyběl nám klid v zakončení. Měli jsme několik velkých šancí, při kterých stačilo jen trefit branku, ale nepřálo nám štěstí.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více