Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.1.2019

Obrovský tlak body nepřinesl. Slavia těsně podlehla Porubě

42. kolo, sobota 5.1.2019, Slavia - Poruba
Slavia
4:5
1:2, 1:2, 2:1
Poruba

Branky a nahrávky: 6. Furch (Heldák, Kubica), 31. Furch (Heldák, Kubica), 48. Štibingr (Šagát, J. Doležal), 60. Kverka (Šagát, Barák) – 1. Dufek, 13. Kanko (J. Káňa, Dufek), 22. Illéš (Matějíček, Vymazal), 36. Václavek (Illéš, Pastor), 51. Ovčačík (Slavík, Dufek). Rozhodčí: Kostourek, Luczków – Bosák, Coubal. Vyloučení: 5:6, navíc Ondráček 2 minuty + 10 minuty OT. Využití: 0:2. Diváci: 854. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5.

Sestavy

Slavia

Růžička (Šorf) – Duda, Novák, Drtina, Saňa, Barák, Štibingr, Valík – Krejčík, Šagát, Ondráček – Procházka, Kverka, Vlček – J. Doležal, Vrdlovec, Brož – Heldák, Kubica, Furch

Poruba

Dolejš (Kůdela) – Ovčačík, Slavík, Pastor, Matějíček, Urbanec, Černý, Padrnos – J. Káňa, Kanko, Dufek – Illéš, Vymazal, Guman – Alexejev, Fojtík, Toman – Häring, Václavek

Sešívaní proti Porubě od začátku tahali za kratší konec. V úvodu je srazil nešťastný gól a potom po celé utkání dotahovali náskok soupeře. Na konci domácí hráli dokonce v šesti proti třem a dokázali se dostat na dostřel jednoho gólu. Víc už se ale Říhovu týmu nepodařilo a po vítězství 5:4 si všechny body z Prahy odvezla Poruba.

Začátek byl pro domácí Slavii ledovou sprchou z Antarktidy. Už po deseti sekundách hry totiž gólman Růžička nezvládl rozehrávku, kterou poslal přímo na hůl Jana Dufka a ten pohodlně zavěsil do prázdné branky.

Domácí se ještě dokázali rychle oklepat. V šesté minutě zabojoval dravý čtvrtý útok, Heldák vystřelil z úhlu a jeho ránu šikovně z otočky uklidil bekhendem do sítě Aleš Furch.

Hra se vyrovnala a hosté už Slavii moc nehrozili. Jenže domácí opět srazila vlastní chyba. Kubica ztratil ve středním pásmu puk a Slezané jeli do přečíslení. Petr Kanko situaci vyřešil skvěle, když chvíli počkal a pak z levého kruhu zakončil přesně k tyči.

Domácí se opět hnali za vyrovnáním, jenže málem to mohlo být o dvě branky, když Slavia zapomněla na Forejtka. Ten jel na Růžičku úplně sám, forhendový blafák mu ale naštěstí nevyšel.

O dvě branky to tak bylo až na začátku druhé třetiny. Matějíčkovu střelu vyrazil brankář Růžička přímo před sebe, kde čekal připravený Jakub Illéš a ten už snadno dopravil puk do odkryté klece.

I dál se ve druhé třetině děly na ledě věci. Nejdřív mohla Poruba několikrát odskočit do ještě většího náskoku, pak měl skvělou šanci snížit Vlček, který už téměř dokázal z dorážky překonat Dolejše.

Slavia se znovu prosadila až ve 32. minutě a znovu to byl Aleš Furch. Ten se stejně jako v první třetině prosadil dorážkou Heldákovy střely. Následně mohl dokonce srovnat Kverka, ale vychytal ho brankář hostů.

A tak přišel trest na druhé straně. Sešívaní šli střídat a dopředu se dostal bek Jan Václavek, který se z mezikruží trefil přesně do růžku branky – 4:2.

Ani tři hráči navíc body nepřinesli

Domácí hráči nic nezabalili ani ve třetí třetině. I když se sešívaným nepodařilo dostat se do souvislého tlaku, ve 48. minutě napřáhl od modré Jan Štibingr, jehož pumelice se po několika odrazech dostala do sítě. Sešívaní tak znovu měli naději.

Jenže když se domácí začali nadechovat k vyrovnání skóre, přišlo sporné vyloučení Šagáta. Tribuny pískaly, ale nic to nepomohlo. Kanko nejdřív trefil horní tyč a potom už se Slezané radovali – na 5:3 zvýšil kapitán Ctirad Ovčačík, který zamířil přesně od modré čáry.

Šesté brance pak zabránil obránce Duda, který rychle odpálil poskakující puk z brankoviště. Slavia ještě měla čas něco s utkáním udělat. Dvě minuty před koncem hrála dvojnásobnou přesilovku. A když branku opustil Růžička, hráli domácí dokonce v šesti proti třem.

Tuto nezvyklou přesilovku nakonec využil šikovnou dorážkou Jaromír Kverka. Slavia dál tlačila, ale víc gólů už bohužel v Edenu nedala a všechny body tak putují do Ostravy.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Zápas se bohužel zlomil už na začátku. Dostali jsme dva nešťastné góly. První rozehrávkou brankáře, u druhé inkasované branky se nám zranil obránce, musel jít střídat a soupeř šel do přečíslení. To bylo jediné, co v prvních deseti minutích měli, kdežto my jsme šli do tlaku, měli jsme několik šancí. Ale těmi smolnými brankami se pro nás zápas dost špatně rozběhl. V průběhu jsme se snažili všemožně dotahovat, bohužel na konci už bylo málo času na srovnání. Soupeř nám vždycky odskočili na dvě branky, což bylo těžké. Měli jsme tlak, přes čtyřicet střel, dali jsme čtyři góly, což není málo, ale soupeř byl šťastnější. My musíme zlepšit obrannou hru. Věděli jsme, že Poruba skvěl umí brejky a to také ukázala.“

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): „Jsme šťastní za tři body. Zápasy jdou rychle za sebou, sestava se nám pořád mění. Na toto utkání nám vypadl Vymazal, který měl slušnou formu. Proto jsou to velice cenné body z venku, pro kluky hodně náročný zápas. Směr utkání udala chyba domácího gólmana na začátku. Štěstí se nás pak drželo, ale musím pochválit kluky, jak odmakali oslabení, hlavně v závěru v pár lidech to dokázali udržet. To tam musíte nechat život, zabetonovat prostor před brankou. Zvládli jsme to, i když soupeř jednu branku v závěru dal.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více