Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.1.2019

Závěr zlomil Slavii vaz. Přerov zvítězil v prodloužení

47. kolo, středa 16.1.2019, Přerov - Slavia
Přerov
3:2p
0:1, 0:0, 2:1 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 49. Moučka (Hejcman), 60. Sikora (T. Doležal), 64. Zbořil (T. Sýkora) – 3. Šteiner (Heldák, Hrdinka), 50. M. Ondráček (Kubica). Rozhodčí: Obadal, Kašík – Novák, Zedník. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 754. Střely na branku: 46:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Sestavy

Přerov

Klimeš – Krisl, R. Černý, Pala (A), Malina, Ferenc, M. Novotný, Zbořil – T. Doležal, Pšurný, Tomi – Sikora, T. Sýkora (C), M. Kratochvíl – Goiš, Hejcman, Navrátil – F. Dvořák, Moučka, Indrák.

Slavia

J. Růžička – J. Novák (C), Hrdinka, Štibingr, J. Drtina (A), Saňa, Duda, Barák – Furch, Vrdlovec, J. Doležal – M. Ondráček, Kubica, L. Krejčík – Brož, Kverka, Procházka – Šteiner, Kohút, Heldák.

Rána chvíli před koncem. Slavia si v duelu s Přerovem sice vypracovala díky navrátilci Šteinerovi těsný náskok, v samotném závěru o něj však přišla a hrálo se odznova. Naději na výhru do sešívaných řad vrátil Ondráček. Čtyři vteřiny před koncem ale Zubři opět srovnali a dotáhli zápas do prodloužení. V něm se opět potvrdila červenobílá bilance z letošní sezony. Ani tentokrát nezvládli svěřenci trenéra Říhy získat o bod navíc. O triumfu Moravanů rozhodl v čase 63:20 Zbořil a sešívaní se vracejí z Hané s pouhým bodem.

Nad ledovou plochu se pomalu ještě ani nestačila rozběhnout časomíra a Slavia zvrátila vývoj zápasu ve svůj prospěch. David Šteiner se vrátil do sestavy po zranění kolene a hned pomohl tím nejlepším příspěvkem. V čase 02:22 se sešívaní vřítili do obranného pásma Přerova a mladý útočník vyšperkoval povedenou akci ranou za Klimešova záda. Regulérnost branky sice ještě chvíli zkoumali rozhodčí, pak ale první trefu duelu uznali a Pražané se mohli radovat.

Následně se do útoku vydali i domácí. Pšurný se prokličkoval do předbrankového prostoru a vypálil. Růžičku však nepřekonal. Po něm ztroskotal i dojíždějící Doležal, červenobílý gólman se roztáhl po brankové čáře a jeho střelu v pádu vychytal.

Když se základní hrací doba přehoupla do druhé půlky, hnal se do šance Kratochvíl. Maskovaný muž ve slávistických barvách dobře zasáhl betonem, Goišovu dorážku zase zblokoval obránce Duda.

Po rychlém brejku Ondráčka se pokoušel skórovat z druhé vlny Kubica. Klimeš vytěsnil pravým betonem. Těsné vedení Slavii vydrželo až do 49. minuty, kdy čekání přerovských fanoušků na gól ukončil Jaroslav Moučka. Ten se protáhl po levém křídle a zblízka zavěsil pod víko Růžičkovy svatyně.

Sešívané inkasovaný gól nesrazil na kolena a zhruba o minutu a půl později opět strhli vedení na svou stranu. V závaru před zubří brankou se v čase 49:40 nejlépe zorientoval Martin Ondráček a dorazil kotouč do sítě. Sudí se opět museli poradit, trefu ale opět uznali.

Moravané to v závěru zkusili bez brankáře a díky risku mohli sklidit kýžené ovoce. Čtyři vteřiny před sirénou vyslal Pšurný na hostující klec prudkou dělovku, v zahuštěném prostoru se nejlépe zorientoval Marek Sikora a poslal duel do prodloužení.

V něm se potvrdila sešívaná bilance letošní sezony. Vítězství totiž opět v nastavení vybojoval soupeř. Kapitán Sýkora našel z pravého kruhu Mikuláše Zbořila, který propálil Růžičku a získal pro Zubry bod navíc.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více