Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.1.2019

Drama se šťastným koncem! Trhače potopil Krejčík

50. kolo, sobota 26.1.2019, Slavia - Kadaň
Slavia
5:2
1:0, 2:0, 2:2
Kadaň

Branky a nahrávky: 2. L. Krejčík (M. Ondráček, Kubica), 34. Najman (Vrdlovec), 35. Vrdlovec (Procházka, J. Novák), 57. Šteiner (Valík, Šagát), 58. L. Krejčík (Hrdinka, Štibingr) – 42. Homer (Tupý, J. Svoboda), 46. D. Novák (Wágner, Hajič). Rozhodčí: Kostourek, Luczków – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 843. Střely na branku: 49:24. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

Sestavy

Slavia

Šorf – Duda, J. Novák, Hrdinka, Štibingr, Steinocher, Valík, Barák – Vrdlovec, Najman, Procházka – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Furch, Šagát, Vlček – Šteiner

Kadaň

Š. Lukeš – Eliáš, Novák, Hajič, Uřídil, Šefl, Foltýn, Popela – Wágner, Kůs, Zabloudil – Maršoun, Konášek, Šulek – Homer, Tupý, J. Svoboda – Rindoš

V 50. kole Chance ligy čekal slávisty domácí duel s poslední Kadaní. Proti Trhačům bojovali sešívaní o udržení naděje na postupovou osmičku. Hned od začátku měli Pražané zápas ve svých rukou, jenže hosté v poslední třetině utkání dvěma góly pořádně zdramatizovali. Červenobílí však kadaňský nápor ubránili a zisk tří bodů si pak pojistili dvěma slepenými góly v posledních minutách.

Sešívaní se vydali do rychlého protiútoku. Kubica nahrál puk pěknou zadovkou Ondráčkovi, ten obkroužil bránu a našel mezi kruhy volného Lukáše Krejčíka, který bleskovou akci zakončil ranou do odkryté sítě.

Pražané začali domácí duel s poslední Kadaní výtečně. Krejčík otevíral skóre jen minutu po úvodním vhazování. Obrana hostů působila hodně nejistě, jenže sešívaní nedotáhli do konce žádnou ze svých četných šancí.

Do druhé části vstupovali červenobílí s jednobrankovým vedením. Krátce po polovině základní hrací doby se ale domácí fanoušci radovali hned dvakrát. Vrdlovec zpoza branky nabil mezi kruhy Ondřeji Najmanovi a ten propálil brankáře Lukeše.

A ani ne dvě minuty nato sehráli Pražané pohlednou přesilovkovou akci. Novák posunul puk na pravou stranu Procházkovi, jenž pohotově našel na levém kruhu úplně volného Daniela Vrdlovce, který se nemýlil.

Kadaň zápas nepříjemně zdramatizovala

Krátce po druhé přestávce však udeřili Kadaňští. Svoboda vyhrál vhazování dozadu na Tupého, jehož střelu Šorf vyrazil jen před sebe, kde stál připravený David Homer, jehož blesková rána skončila v síti.

Trhači se navíc ve 46. minutě dostali na dostřel. Obránce Daniel Novák napřáhl na modré čáře k tvrdé ráně, která skončila za zády bezmocného Šorfa.

Slávisté se ale nesložili a hubené vedení dokázali zdvojnásobit. David Šteiner byl před Lukešovou klecí hodně důrazný a dokázal do sítě dorazit Valíkovu střelu z pravého kruhu.

Nakonec musela Kadaň skousnout „bůra“. Hrdinka nahodil puk před bránu, kde stál připravený Lukáš Krejčík, jenž svou druhou brankou v zápase definitivně rozhodl o výhře Slavie.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme rádi za tři body. Myslím, že jsme měli v průběhu celého zápasu dobrý pohyb, vytvářeli jsme si spoustu šancí. Většinu jsme ale bohužel trestuhodně zahodili. Kdybychom měli větší důraz v zakončení, tak jsme mohli po dvou třetinách vést o víc branek. Ve třetí třetině soupeř otevřel hru a dal dva góly. Dostali jsme se pod tlak, ale závěr jsme zvládli do obrany velice dobře. Navrch jsme dali ještě další góly a pro výhru jsme si už došli v klidu.“

Miroslav Novák (SK Trhači Kadaň): „První třetina byla z naší strany herně špatná, prohráli jsme ji ale jen 0:1. Hodně nás podržel brankář Lukeš. Ve druhé části jsme hráli o dost lépe, jenže jsme udělali hloupé chyby a dostali jsme dva góly. Ve třetí třetině se nám povedlo snížit na 2:3. Škoda, že jsme za toho stavu nevyužili přesilovku. Pak jsme dostali ještě dva góly a bylo po zápase. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více