Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.2.2019

Slavia rozstřílela Třebíč a přiblížila se play-off!

54. kolo, pondělí 11.2.2019, Slavia - Třebíč
Slavia
6:1
0:0, 3:1, 3:0
Třebíč

Branky a nahrávky: 24. Šteiner (Tejral, D. Hradil), 29. Ryzák (Kubica, L. Krejčík), 35. Šmerha (J. Novák, Vrdlovec), 42. Saňa (M. Ondráček, Hejda), 55. J. Doležal (Šmerha, Vrdlovec), 60. Ryzák (L. Krejčík, Kubica) – 27. Malec (Tadeáš Král). Rozhodčí: Luczków, Souček – Janíček, Štofa. Vyloučení: 4:8 + Malec a Vodný (TRE) OT. Využití: 3:0. Diváci: 520. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Sestavy

Slavia

Šorf – Duda, J. Novák, Hejda, Saňa, Barák, Ryzák, Steinocher – J. Doležal, Kverka, Vrdlovec – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Šmerha, Kohút, Furch – Tejral, Šteiner, D. Hradil.

Třebíč

Jekel – Vl. Brož, Szathmáry, Forman, Nedbal, D. Mikyska, Bilčík, V. Čejka – Kusko, Nedvídek, Havlát – Vodný, Psota, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Süss, M. Novák, Paták.

Tomu se říká odpočinout si při pauze! Reprezentační přestávka Slavii evidentně prospěla a svěřenci Miloše Říhy po jejím skončení naprosto s přehledem zvládli důležitý souboj s Třebíčí. Ta dokázala vzdorovat jen v první polovině utkání a nad vodou jí držel zejména gólman Jekel, jenž pochytal několik tutových šancí. Na všechno však nestačil ani on a Horácká Slavia si tak z Edenu veze vysokou porážku 6:1!

První část příliš hokejové krásy a vzruchu nenabídla. Domácí Slavia byla v úvodních minutách sice o něco aktivnějším týmem, žádnou větší šanci si ale vypracovat nedokázala. Naopak udeřit mohli slávisté z Třebíče, v cestě jim ale vždy stál vynikající Šorf.

Ten si poradil jak s pokusem exvršovického Nedvídka, tak s několika dorážkami agilního Psoty. Na druhé straně hrozil zejména rychlík Šmerha, ovšem taktéž bez úspěchu. Bezgólovou třetinu nerozsekla ani dvě vyloučení, po jednom na každé straně.

To, jenž zavinili Pražané, sice pokračovalo chvíli i ve druhé periodě, ani tam se nicméně nesetkalo s využitím v podobě vstřelené branky. Třebíčské to mohlo mrzet o to víc, že necelé dvě minuty po skončení jejich početní výhody otevřel jejich soupeř skóre. Tejral v situaci dva na dva trefil Jekelův beton, od kterého se kotouč odrazil k Davidu Šteinerovi - mladá sešívaná puška už jen uklidila kotouč do odkryté části brány. Druhou asistenci si navíc připsal osmnáctiletý debutant v A týmu Damien Hradil.

Stejná situace se ale odehrála o chvíli později i na druhé straně. Domácí nedokázali využít nabídnutou přesilovou hru a krátce po jejím skončení si navíc nechali po levé straně ujet Ondřeje Malce, jenž překvapil Šorfa na bližší tyči a srovnal tak na 1:1.

Nepovedené přesilovky nicméně utnuli svěřenci Miloše Říhy hned vzápětí. Čejka zbytečně dohrál Šmerhu a zpoza plexiskla na trestné lavici pak jen sledoval, kterak Marek Ryzák nadvakrát propasíroval kotouč za Jekela – 2:1.

Inkasovaná branka hosty opařila a ti několik dobrých minut kupili jednu nepřesnost za druhou. Proti aktivně hrajícím hokejistům v červenobílé kombinaci navíc častokrát museli tahat za záchrannou brzdu. To se odráželo i na kadenci udělených trestných minut. Po dvou nedovolených zákrocích v krátkém časovém úseku navíc domácí dostali možnost dvojnásobné přesilovky a nabídnutou příležitost využili beze zbytku – prudká rána Nováka se od zadního mantinelu odrazila přesně před Tomáše Šmerhu, jenž u tyče doklepl touš za bezmocného Jekela.

Rozhozenou Třebíč potopila oslabení

Horácká Slavia v tu chvíli byla doslova na odpis a jen se bránila náletům domácích bruslařů. Nejprve Jekel napodruhé vyzrál na Šmerhu, poté si poradil i s únikem Kohúta. V závěru třetiny už jen pozoroval, jak po další výtečné kombinaci Kverky s Vrdlovcem netrefil první jmenovaný úplně prázdnou bránu.

A jak část druhá skončila, tak začala i ta třetí. Hostující obrana si nechala upláchnout Ondráčka, jehož sice zastavil Jekel, vyrazil však puk jen mezi kruhy, odkud jej nechytatelnou dělovkou a zároveň svou první brankou ve Slavii k tyči propálil Josef Saňa.

Korigovat nepříznivé skóre mohla Třebíč po signalizovaném trestu Nováka, který se však nakonec vůbec neuskutečnil. Rozhodčím se totiž hostující Silvestr Kusko přiznal k tomu, že podklouzl bez cizího zavinění a za velkého aplausu tribun tak byl dvouminutový trest zrušen.

Hra se nicméně vyrovnala a oba strážci svých svatyní se občas pořádně zapotili – zatímco Jekel efektními pohyby vyzrál na Šmerhu a Kverku, Šorf se musel ohánět po několika ostrých ranách druhé hostující lajny a zejména po úniku Vodného, který vystihl fantastickým zákrokem pravým betonem.

Definitivní rozhodnutí přišlo šest minut před koncem. Zbytečné držení na Tejrala vyústilo v další přesilovku, kterou už po pá vteřinách zužitkoval Jiří Doležal, jenž výstavní tečí usměrnil do brány prudký projektil Šmerhy. A právě Šmerha mohl vzápětí přidat šestý zásah domácích, nařízené trestné střílení nicméně namířil pouze do Jekelova betonu.

V samotném závěru pak definitivní hřebíček do třebíčské rakve přidal druhým zásahem v utkání Marek Ryzák, jehož granát od modré čáry znamenal definitivní tečku na výsledku 6:1.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): První utkání po pauze jsou vždycky těžká, my do něj navíc vstoupili vinou zranění a nemocí v dosti kombinované sestavě. To se odrazilo i na první třetině, ve které jsme měli trochu problémy. Od té druhé jsme ale zlepšili pohyb a začali hrát víc týmově a důrazně, díky čemuž ten zápas skončil zaslouženým vítězstvím. Pochvala klukům, že tomu šli naproti a podali maximální výkon.

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Dnes rozhodla naše špatná disciplína. Po první třetině, kde jsme měli šance a klidně jsme mohli jít do vedení, začalo v té druhé naše zbytečné vylučování. Po gólu na 3:1 se víceméně celý zápas zlomil, už jsme neměli ani tolik šancí na obrat. S takovou disciplínou nemůžeme pomýšlet na vítězství.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více