Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
3.1.2019

Parádní první třetina! Osmáci díky ní přejeli Kladno

15. kolo, čtvrtek 3.1.2019, Slavia - Kladno
Slavia
10:3
7:1, 0:2, 3:0
Kladno

Branky a nahrávky: 1. Štancl (Málek), 7. Tomas, 11. Štancl (Albrecht), 13. Hřídel (Tomas, Vosmík), 15. Albrecht (Štancl), 15. Némes, 19. Albrecht (Štancl, Kříženecký), 42. Vosmík (Kříženecký, Tomas), 47. Tomas (Curran), 52. Štancl (Albrecht, Némes) – 6. Šabada (Uher), 21. Uher (Šabada, Tůma), 27. Uher (Holeček). Rozhodčí: Hrdlička – Havel, Teršíp. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:3, 10:3.

Sestavy

Slavia

Rýdl (31. Hodic) – Kříženecký, M. Tichý, Málek, Švec, Kubánek, Némes, Vosmík, Skalský, Štancl, Hřídel, Routa, Albrecht, Tomas, Curran

Kladno

Hrabák (21. Obolenski) – Rájek, Maxa, Pokorný, Tůma, Šátek, Treutner, Černý, Holeček, Sojka, Dymák, Holub, Došek, Uher, Šabada, Šíma

Podobně jako šesťáci i osmáci potvrdili roli favorita a s přehledem si poradili s kladenskými Rytíři. Povedlo se jim to zejména díky skvělé první části, ve které se slávisté prosadili hned sedmkrát. Další tři trefy pak přidali Pražané v závěrečném dějství.

Vstup do utkání měli sešívaní perfektní, už po pětatřiceti sekundách se totiž dostali do vedení. Střela Málka sice neprošla, puk si ale vzal Jakub Štancl a tvrdou ranou rozvlnil síť. Kladnu se ovšem podařilo odpovědět, v 6. minutě v souboji uspěl Alex Šabada, který následnou střelou překonal slávistického brankáře.

Pražané si vzali zpět vedení o necelou minutu později. Radek Tomas prověřil pozornost gólmana z pravé strany, sám se pak dostal k dorážce, kterou se už nemýlil. Ve druhé desetiminutovce prvního dějství se slávistům dařilo nejvíce. Skórovali hned pětkrát, prakticky tak rozhodli o svém vítězství.

Povedenou pasáž hry odstartoval Jakub Štancl, který se natlačil před obránce a po dlouhé kličce přes celé brankoviště zavěsil puk pod víko. O chvilku později si Tomas všiml skvěle postaveného Václava Hřídela, pro kterého už bylo skórování jednoduchou záležitostí.

Do další šance se v 15. minutě dostal Štancl, tentokrát ale proti němu zasáhl brankář. S dorážkou ovšem přispěchal František Albrecht a bylo to už 5:1. Ve stejné minutě se nenechal od kotouče odstavit Márton Némes, který samostatnou akci zakončil pohotovou střelou k tyči.

Jako poslední se v první části trefil František Albrecht, který zúročil rychlé přistrčení Štancla. Do kabin tak slávisté odcházeli se slibným šestibrankovým náskokem. Ten se ovšem během druhé části lehce ztenčil.

Ve druhé dvacetiminutovce se totiž dokázali prosadit pouze hosté, dvakrát během šesti minut mířil přesně Patrik Uher.

Třetí třetina už byla zase v režii sešívaných, kteří si tak pojistili vysoké vítězství. Už ve 42. minutě sklepl ze vzduchu Kříženeckého střelu Adam Vosmík a bekhendem poslal puk pod horní tyčku.

V početní výhodě dobře zapracoval Curran, který předložil kotouč volnému Radku Tomasovi a ten z blízka přidal devátou trefu domácích. Gólový účet pak uzavřel bombou od modré čáry Jakub Štancl.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více