Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.12.2018

Junioři vyzráli na Salzburg, sešívané podržel Málek

N2, sobota 15.12.2018, Slavia - Salzburg
Slavia
4:1
1:1, 1:0, 2:0 - N 0:1
Salzburg

Branky a nahrávky: 17. Všetečka (Altrichter), 37. Labuzík (Janča, Kižlin), 49. Křenek, 60. Macek (Kižlin, Petrák) – 13. Borzecki (Eckl, Hadamczik), 64. Zimmermann (Eckl). Rozhodčí: Bejček – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 62. Střely na branku: 26:51. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Sestavy

Slavia

Málek – Fiala, Mareček, Bureš, Srdínko, Macek, Čapka, Holý – Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hasil, Altrichter, Labuzík, Janča, Petrák.

Salzburg

Kolarz – Obu, Hadamczik, Menner, Nyman – Eckl, Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Eliaš, Polegoshko, Leonhardt, Peterka, Zimmermann.

Slávističtí junioři přerušili sérii dvou proher v řadě a v sobotu večer vyhráli na domácím ledě poměrem 4:1 nad hosty ze Salzburgu. Vítězství nad rakouským týmem zařídil gólem z 37. minuty Tomáš Labuzík, dvě asistence pak zaznamenal Dávid Kižlin a 49 často velmi klíčových zákroků podržel své spoluhráče brankář Roman Málek.

Slavia vstupovala do pátého zápasu nadstavbové části DHL Extraligy juniorů s velkými očekáváními – junioři se totiž se Salzburgem ještě nikdy v historii nestřetli. Salzburg měl navíc v tabulce o pouhý bod více, takže pro obě mužstva šlo o důležité utkání.

Celý zápas nabídl divákům vysoké tempo a přímočarý hokej. První velkou šanci musel likvidovat brankář červenobílých Málek, na něhož se už ve třetí minutě řítil nikým nehlídaný kapitán hostů Hede, ale neuspěl. Stejně pohořel i v další příležitosti o osm minut později, když jen těsně minul branku domácích.

Pak se ke slovu dostali slávisté, konkrétně Jakub Janča, jenž dostal puk ve středním pásmu a individuální akcí se protlačil až před gólmana soupeře Kolarze, který jeho pokus zastavil. Dalších několik minut se hrálo bez šancí a vyrovnaně.

To platilo až do 13. minuty, kdy se puku na pravém křídle zmocnil Bastian Eckl a křižnou nahrávkou přes celé brankoviště našel volného Jakuba Borzeckiho, který otevřel skóre střetnutí. Hned vzápětí zvonila po Labuzíkově střele na druhé straně tyčka a poté, co Málek skvěle zlikvidoval šance hostujícího Peterky, se do úniku dostal Všetečka. Na Kolarze ale nevyzrál.

Následná přesilovka se sešívaným příliš nepovedla, avšak smutní z toho být nemuseli. V podstatě ihned po jejím skončení totiž Jakub Altrichter vyhrál vhazování v útočném pásmu a posunul puk doleva mezi kruhy na volného Robina Všetečku, který správně nastavil hůl a tečoval puk za záda brankáře – 1:1.

Muž zápasu? Roman Málek

Do konce úvodní třetiny se ještě dvěma dobrými zákroky předvedl Málek, skóre tak zůstalo neměnné. V podobném duchu výtečných zákroků slávistického gólmana se nesla i první polovina druhé dvacetiminutovky, kdy musel Málek likvidovat příležitosti Borzeckiho a Eckla. Poradil si však a spoluhráče v poli tak vybudil k lepšímu výkonu.

Ten vyvrcholil ve 37. minutě z takové víceméně nevinné akce. Tomáš Labuzík zůstal osamocený na pravém křídle, a když mu dal soupeř prostor, popojel si a krásnou střelou na zadní tyč překonal bezmocného Kolarze – 2:1.

Salzburg si vypracoval šanci v úplném závěru druhé třetiny a na začátku té třetiny, ale v obou případech selhala Hedovi a Peterkovi muška a Málek nemusel zasahovat. Ve 45. minutě se znovu ukázal Málek, který nejprve vykryl Ecklovu střelu i dorážku Ehama do odkryté branky a poté zpacifikoval Nymanovu střelu z mezikruží.

Salzburg si nevěděl rady, jak překonat strážce slávistické svatyně, a góly tak střílela Slavia. Běžela 49. minuta a Lukáš Křenek vjel do útočného pásma, vystřelil, a když se mu puk odrazil zpět na hůl, tak znovu napřáhl a krásnou střelou vymetl horní prostory Kolarzovy branky – 3:1.

Gólovému výčtu ale nebylo učiněno zadost. Petrák totiž na začátku poslední minuty vyhrál vhazování v útočném pásmu, Kižlin posunul puk na modrou a Filip Macek tvrdou a přesnou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:1.

Klíčové tři body tak sešívaní získali v základní hrací doby, a přestože Salzburg získal díky Carlu Zimmermannovi bod za výhru v prodloužení, můžou odcházet spokojení. Za vítězství vděčili především Romanu Málkovi, kterému statistici nakonec spočítali neuvěřitelných 49 zákroků!

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Těžko se mi to hodnotí. Vyhráli jsme, máme tři body, ale hra nebyla taková, jak jsme si představovali. Měli jsme velké problémy s bráněním u nás v pásmu, ale zaplať pánbůh Málič chytal výborně. Dali jsem góly – jejich gólman je tak nějak extra nepodržel –, a to rozhodlo o výsledku. Dnes zkrátka rozhodli gólmani.

Martin Hlinka (EC Red Bull Salzburg): Kombinačně i rychlostně jsme hráli dobře, ale chybělo nám zakončení a důraz před brankou. Kredit si zaslouží i brankář Slavie, protože chytal výborně – my jsme měli nějakých 47 střel na branku –, předvedl dobrý výkon. Jsem rád, že jsme získali alespoň ten bod v prodloužení.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více