Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.12.2018

Junioři nedotáhli stíhací jízdu, z Liberce se vrací bez bodu

N5, čtvrtek 13.12.2018, Liberec - Slavia
Liberec
6:4
1:1, 4:1, 1:2 - N 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 15. Jansa (Hampl, Jiruš), 25. Cikhart (Charvát), 25. Liška (Klapka), 27. Šeliga (Jiruš, Cikhart), 31. Cikhart (Šeliga), 60. Rychlovský, 61. Klapka (Hampl) – 10. Hradil (Labuzík), 34. Altrichter (Holý), 43. Janča (Kižlin), 50. Bureš (Všetečka). Rozhodčí: Pilný, Bosák – Grundler.. Vyloučení: 9:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 42. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:4, 6:4.

Sestavy

Liberec

Čajan – Starý, Hampl, Charvát, Kovář, Had, Ira, Kollert – Křepelka, Rychlovský, Šafařovský, Putz, Jansa, Jiruš, Klapka, Liška, Cikhart, Vomáčka, Šeliga.

Slavia

Němeček (31. Málek) – Fiala, Mareček, Bureš Srdínko, Macek, Holý – Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Altrichter, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák, Rulc.

Hodně velké drama nabídlo páté kolo nadstavby juniorů. Slávisté se vydali na led Liberce, kde po hrozivém začátku druhé části prohrávali už o čtyři branky. Manko nicméně postupně dokázali stáhnout až na nejtěsnější rozdíl, i před drtivý tlak se jim nicméně nepodařilo vyrovnat. Z úpatí Ještědu tak odjíždí s prázdnou, neboť bonusový bod přisoudil Severočechům už po necelé minutě exslávistický Adam Klapka.

Pražané začali ve Svijanské aréně lépe. Už po pěti minutách mohl po chybě domácího kapitána otevřít skóre Hradil, v úniku nicméně trefil jen Čajanův beton. Chvíle sešívaného útočníka nicméně přišla krátce před polovinou třetiny - Damien Hradil dostal perfektní přihrávku mezi kruhy a z první nechytatelně vymetl šibenici.

Bílí Tygři nicméně ještě před sirénou dokázali srovnat. Burešovo vyloučení ještě hosté přežili, Liberec však nepolevil ve vypracovaném tlaku a díky dobré orientaci Filipa Jansy vyrovnal na 1:1. Domácí útočník po ráně Hampla bez větších problémů doklepl kotouč za bezmocného Němečka.

Na první polovinu druhé části bude právě on vzpomínat jen nerad. Tygři v ní i přes úvodní vyloučení naprosto dominovali a rozhozené slávistické obraně nasypali hned čtyři góly. Podobně jako Hradil to celé začal Jan Cikhart, jenž vyhnal všechny pavouky zpod břevna. Jen o 38 sekund později znásobil náskok libereckých hokejistů Adam Liška, který si za Němečkem počíhal na přesnou Klapkovu nahrávku a následně zlehka dopravil puk do odkryté klece.

Černá desetiminutovka Pražanů byla v tu chvíli teprve v polovině. O další dvě minutky později to vypadalo se svěřenci Pavla Kolaříka ještě hůře. Dominik Šeliga zůstal trestuhodně nebráněný před dezorientovaným Němečkem, jenž zneškodnil střelu i následnou první dorážku, na tu druhou už ovšem neměl nárok – 4:1 z pohledu domácích.

Hroutící se obranu nakopla až změna v brankovišti

Hodně podkopanou psychiku červenobílých mohl záhy oživit Hradil, jenž už zvedal ruce nad hlavu, kotouč nicméně po jeho teči jen proplaval kolem levé tyče. Místo vytouženého snížení navíc přišlo další oslabení, které sice Pražané přečkali, krátce poté ale inkasovali popáté - Jan Cikhart jen tak nazdařbůh nahodil kotouč z rohu a ten skončil překvapivě až za Němečkem. Pro slávistickou jedničku to byl zároveň poslední moment na ledě, ihned po páté brance přepustil své místo v brankovišti Romanu Málkovi.

Slávisty změna ve vlastní kleci evidentně nakopla. Už po minutě si dokázali vynutit přesilovku, ve které sice nechali svého gólmana vyniknout po úniku Křepelky, chvíli po návratu Jiruše na led však snížili. Holého střelu od modré vyrazil Čajan pouze k Jakubu Altrichterovi, který pohotově snížil z dorážky.

Jak důležitá byla změna v brankovišti se prokázalo ve zbytku druhého dějství. Málek ve svém okrsku doslova čaroval, zneškodnil únik Starého, dvakrát si a něm vylámal zuby i bývalý slávista Adam Klapka, při bombě Cikharta od modré mu pomohla horní tyč. Skóre po druhé třetině tak znělo 5:2 ve prospěch Liberce.

Ten začal třetí část poněkud defenzivněji a to se mu nevyplatilo. Už po dvou minutách nechali obránci v bílém na pravém kruhu volného Jakuba Janču, který střelou do odkryté klece zadělal na drama.

To se deset minut před koncem ještě vystupňovalo. Jan Bureš se na hranici ofsajdu opřel do puku a jeho výstavní projektil orazítkoval břevno, od kterého se následně odrazil za bezmocného Čajana.

Slávisté si rozhodně nemohli stěžovat na nedostatek příležitostí na srovnání. Po Petrákově sóloakci se zaskvěl Čajan, stejný muž pak krátce poté zneškodnil i únik Kižlina. Při ráně Všetečky čtyři minuty před koncem mu pomohla i trocha štěstí poté, co se šourající kotouč mihl u jeho levé tyče.

I přes obrovský tlak nakonec Liberec závěr utkání zvládl a přidal ještě pojišťovací trefu. Tu přes celé hřiště do prázdné brány zařídil Jakub Rychlovský. Severočeši navíc získali i bonusový nadstavbový bod. Adam Klapka, jenž ještě před půlrokem válel v sešívaném dresu, se utrhl po mantinelu a trefil se krásně nad Málkovo rameno.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více