Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.12.2018

Přestřelka v juniorském derby vyzněla lépe pro Spartu

N6, pátek 21.12.2018, Sparta - Slavia
Sparta
9:4
3:0, 2:2, 4:2 - N 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 7. O. Pšenička (Gluzman, Schwamberger), 8. Obadal (Klimo, Bláha), 12. Gluzman (Bláha, Gajdoš), 33. O. Pšenička (Prchal, Bláha), 35. Schwamberger (Prchal, Klimo), 45. D. Vitouch (Rubeš, Dani), 50. Rubeš (Havlín, Gajdoš), 51. Klimo (Tomek, Prchal), 59. Gurjevskij (Bláha, Klimo) – 22. Turek (Křenek, Srdínko), 38. Křenek (Havrda, Bureš), 55. Mareček (Martinec), 56. Kižlin (Havrda, Janča), 65. Turek (Macek, Málek). Rozhodčí: Lacina – Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 2:4, navíc Mareček a Petrák (oba SLA) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 101. Střely na branku: 49:45. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 8:2, 8:4, 9:4.

Sestavy

Sparta

Škorpík – Bláha, Pika, Havlín, Prchal, Gurjevskij, Tomek, Gajdoš – Klimo, Schwamberger, Slavíček, Obadal, Rubeš, O. Pšenička, Dani, Gluzman, D. Vitouch.

Slavia

Málek – Fiala, Mareček, Bureš, Srdínko, Macek, Holý – Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hasil, Turek, Janča, Martinec, Petrák.

Sešívaní se postavili v nadstavbě neporaženému celku z Holešovic. Utkání nabídlo dohromady 14 branek. Více spokojení mohli být hokejisté Sparty, kteří doma zvítězili 9:4. Slávisté ale neodjeli z Tipsport arény s prázdnou. Čest hokejistů z Edenu zachránil v nadstavbovém prodloužení Štěpán Turek. Červenobílá sedmnáctka tedy vystřelila Slavii alespoň bod.

Sparta se ihned od začátku ujala taktovky nad zápasem. Zvláště se jí pak vydařila pasáž hry mezi sedmou a dvanáctou minutou. Postupně se trefili Ondřej Pšenička, Jiří Obadal a Simeon Gluzman. Domácí byli v laufu a jen zásluhou obrany a Málka v brance nebyla ztráta po první třetině větší.

Začátek druhé třetiny se ale lépe vydařil sešívaným. V čase 21:45 se po přihrávce Křenka zpoza branky prosadil Štěpán Turek a dostal hokejisty z Edenu téměř na dostřel a o chvíli později mohlo být ještě lépe. Dva nájezdy útočníků hostů ale v polovině utkání zmařil Škorpík v brance Sparty.

Ve 33. minutě se však znovu ozval Ondřej Pšenička, který se trefil zápěstím a domácí znovu vedli o tři branky. To však netrvalo dlouho a brzy to bylo již o čtyři góly. V brejkové situaci si chladnokrevně poradil Tomáš Schwamberger. Poslední slovo ale měli ve druhé periodě sešívaní. V osmatřicáté minutě se kotouč odrazil před svatyni Sparty na nehlídaného Lukáše Křenka, pro kterého už nebyl problém trefit odkrytou klec – 5:2.

Poté však již znovu pokračoval nápor rudých, který vyústil v další branky. V čase 44:48 se povedlo překonat Málka Davidu Vitouchovi, který až na několikátý pokus dostal kotouč přes ležícího brankáře sešívaných. V polovině třetí dvacetiminutovky to bylo již 7:2. Václav Rubeš se zařadil po bok skórujících sparťanů, který se zanedlouho znovu rozšířil. Michal Klimo se natlačil před beky a vysekl Málkovi nechytatelný bekhendový blafák.

Následně se ozvala gólově dvakrát Slavia. Nejprve se trefil v čase 54:46 Tomáš Mareček a přesně o minutu později se mezi střelce zapsal David Kižlin. V minutě devětapadesáté si devátou branku Sparty pro Málka připravil Nikita Gurjevskij, který stanovil konečný stav v základní hrací době.

Slávisté se soustředili na nadstavbu, aby si z holešovické Tipsport arény odvezli alespoň bod, a to se jim nakonec také podařilo! 6 sekund před koncem prodloužení zajistil sešívaným bodový zisk svým druhým střeleckým úspěchem Štěpán Turek.

Autor Martin Kamenik, Jan Volf
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více