Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.1.2019

Parádní víkend juniorů! Vítkovicím ukradli všechny čtyři body

N9, sobota 5.1.2019, Slavia - Vítkovice
Slavia
4:2
1:0, 1:1, 2:1
Vítkovice

Branky a nahrávky: 14. Janča (Kižlin), 29. Křenek (TS), 46. Labuzík (Hasil), 60. Bureš, 65. Všetečka – 28. Vojtovič (Tvrdý, Potočný), 58. Vojtovič (Bernovský, Ivan). Rozhodčí: Velčovský – Hradil, Kučera. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 56. Střely na branku: 35:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Málek – Fiala, D. Němeček, Bureš, Mareček, Srdínko, Macek, Holý – Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Turek, Labuzík, Janča, Jágr, Petrák

Vítkovice

Dolíška – Kunc, Bílý, Smolka, Smička, Zapletal, Vacula, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský, Lednický, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný, Ivan

Po pátečním vítězství nad Třincem srazili sešívaní v sobotním klání i Vítkovice. A co víc – domácí Slavia si vzala plný bodový příděl. O vítězství v základní části se postarali sešívaní definitivně ve třetí třetině, kdy odskočili do dvoubrankového vedení. Vítkovice ještě zápas zdramatizovaly, ale Slavii držel skvělý Málek. Po výhře 4:2 pak domácí trefili ještě bonusový bod v prodloužení.

Slavia povzbuzená pátečním vítězstvím nad Třincem začala velice dobře. V prvních minutách si vytvářela tlak, byla aktivnější, ale nedokázala se dostat do žádných větších šancí.

Iniciativu tak přebrali hosté, kteří se postupně zlepšovali. Domácí naopak měli velké problémy s rozehrávkou, ale přesto se trochu z ničeho nic dostali do vedení. Vítkovice si až moc zahrávaly v obranné třetině a jejich nedůraz nakonec ve 14. minutě využil přízemní střelou Jakub Janča, který pálil už skoro vleže, ale situaci zvládl skvěle.

Rychle mohlo být srovnáno, nájezd úplně volného Potočného však vychytal Málek. Ten vítkovické střelce pořádně trápil po celý zápas.

Vyrovnat dokázali hosté až ve 28. minutě. Jan Vojtovič se vrátil na led z trestné lavice a během chvilky se dostal do úniku za všechny beky Slavie. V tísni si poradil skvěle a pěknou kličkou k pravé tyči do protipohybu Málka dokázal srovnat na 1:1.

Místo obratu trestné střílení pro Slavii

Hosté měli následně výbornou šanci skóre zápasu kompletně otočit. Dostali přesilovku, jenže místo tlaku udělali chybu, nechali ujet Slavii do přečíslení a byli nuceni faulovat. Rozhodčí dokonce nařídil trestné stříleni.

K tomu se rozjel Lukáš Křenek, který si poradil mazácky a střelou mezi betony vrátil Slavii vedení. To byla pro hosty studená sprcha, sešívaní naopak chytili druhý dech a do konce třetiny Vítkovicím už nic nedovolili.

Hned po devíti sekundách třetí části ale mohlo být znovu srovnáno. Sešívaní hned po vhazování ve středovém kruhu hrubě zaspali a nechali ujet Fridricha, jehož ránu vychytal skvělý Málek.

To byl velice důležitý okamžik, protože sešívaní mohli hrát s gólovým náskokem v klidu. Vítkovice ale dál tlačily, Slavii dál držel Málek.

Drama před Málkem

A tak mohl přijít další gól na druhé straně, který sešívané definitivně uklidnil. Po bleskovém protiútoku se puk dostal k Tomáši Labuzíkovi, který se prodral mezi beky a ve 46. minutě zvýšil na 3:1.

Vítkovice ale pořád měly spoustu času na to, aby se zápasem něco udělaly. Přišly tak dvě obrovské šance, kdy při Slavii stáli všichni svatí.

Nejdřív byl před brankou úplně sám Beránek, měl spoustu času zamířit, ale Málek neohroženě vybruslil a střelu parádně vyrazil. Puk poskakující u brankové čáry pak odpálili domácí do bezpečí. V 54. minutě pak Málka musela po střele Mrvy zachránit dokonce pravá tyč.

Hosté to nakonec zkusili i v šesti hráčích, což se jim proti čtyřem slávistům (domácí hráli už tak oslabení) nakonec vyplatilo. V čase 57:57 vrátil hostům naději Jan Vojtovič, který po velkém tlaku překonal Málka z mezikruží.

Víc už toho ale Vítkovice nestihly. Naopak čtyřicet sekund před koncem poslal puk do prázdné branky Jan Bureš a bylo rozhodnuto o vítězství Slavie 4:2.

Nabuzení domácí si pak vzali i bonusový bod v prodloužení. Postaral se o to Robin Všetečka, který po 28 sekundách přebruslil beky a poslal puk neomylně do sítě. Celkově tedy čtyři body pro Slavii.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, bohužel se nám nepodařilo dát hned gól. Vítkovice měly místy velký tlak, přehrávaly nás a my jsme moc nestíhaly. Málič to ale vzadu zavřel, zvládli jsme to a díky tomu máme čtyři body. Měli jsme v poslední době zdravotní problémy, Brož je v áčku, takže to byla ztráta. To ovlivnilo naše výsledky v nadstavbě a teď se pomalu vracíme zpátky. Snad to tak bude pokračovat dál.“

Mojmír Trličík (HC Vítkovice Ridera): „Dvě třetiny byla Slavia lepší, udělal jsme spoustu špatných rozhodnutí. Všichni hráči kromě brankáře hráli absolutně pod své možnosti. I tak jsme do třetí třetiny drželi nadějný stav, který se dal otočit. Bylo tam hodně šancí, ale dvacet minut hrát dobrý hokej, to bylo na skvělou Slavii s výborným gólmanem málo. Prodloužení už jen symbolizovalo začátek zápasu než to, co opravdu umíme.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více