Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.1.2019

Sešívaní junioři vezou z horké brněnské půdy bod

N11, sobota 12.1.2019, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
5:4sn
2:0, 1:3, 1:1 - 0:0 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 10. Primožič (Bartes, Popelka), 17. Krejčí (Mlčák), 35. Kučeřík (Minárik, Svozil), 57. Krejčí (Meluzín, Kunc), rozh. náj. Kunc – 28. Všetečka (Turek, Holý), 29. Altrichter (Kižlin, Bureš), 36. Všetečka (Hradil, Holý), 60. Havrda (Všetečka, Petrák). Rozhodčí: Král – Král', Vašíček. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 105. Střely na branku: 53:22. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Sestavy

Kometa Brno

Rachůnek – Holemý, Kučeřík (C), Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Snášel, Minárik, Meluzín, Krejčí, Malý, Kadlic, Primožič, Kunc, Bartes.

Slavia

Němeček J. – Fiala, Němeček D., Bureš, Mareček, Srdínko, Čapka, Holý – Kižlin, Všetečka (C), Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Turek, Labuzík, Janča, Altrichter, Petrák.

Výborně! Mladí slávisté vydřeli v DRFG aréně bod. Červenobílí sice celý zápas tahali za kratší konec a Kometa měla i střeleckou převahu. Tři vteřiny před koncem základní hrací doby se ale prosadil Maxim Havrda, který poslal duel do prodloužení a následně do nájezdů, ve kterých byli úspěšnější domácí. Za Slavii se v dobrém světle ukázal Robin Všetečka. Jeho bilance činila dvě branky a přesná gólová přihrávka.

Slávisté vstoupili do zápasu aktivně a měli několik náznaků šancí, ani jednu z nich však sešívaní nepřetavili v gólové zakončení. Rozlet červenobílých poté utnul v desáté minutě dobře postavený Žan Primožič, který dorazil střelu Bartese a poslal Kometu do vedení.

V čase 16:53 kapituloval hostující Němeček podruhé, kdy se pěknou střelou o tyč prosadil Petr Krejčí. Moravané tak odcházeli do kabin s dvougólovým náskokem.

Hostující Slavii vyšla krátká pasáž v polovině druhé periody. V osmadvacáté minutě poslal Turek do samostatného úniku Robina Všetečku, který snížil na rozdíl jedné branky. O 62 sekund později se poté zjevil před Rachůnkem nikým nehlídaný Jakub Altrichter a zakončením mezi betony srovnal stav zápasu.

O šest minut později šli znovu do vedení Brňané. Minárik v přesilové hře našel křižnou přihrávkou Radka Kučeříka, který střelou z první trefil přesně - 3:2.

Červenobílí ovšem brzy znovu odpověděli. Taktéž v početní převaze vyhrál Hradil buly přesně na hůl Robina Všetečky, jehož projektil zapadl přesně pod horní tyč branky Matěje Rachůnka.

Ve třetí dvacetiminutovce Kometa mačkala sešívané, kteří tlaku Brna nakonec neodolali. V čase 56:32 byl Petr Krejčí před brankou Němečka natolik důrazný, že dokázal kotouč dostat za jeho záda.

Chystal se však infarktový závěr. Pouhé tři vteřiny před koncem slávisté vydřeli bod. Po přihrávce Všetečky, pro kterého to byl třetí bod v utkání, se prosadil Maxim Havrda a zajistil Slavii bod.

Prodloužení vítěze neurčilo, i když oba týmy k tomu měli blízko. Křenek dokonce prováděl trestné střílení, Rachůnka však nepřekonal, proto musely rozhodnout nájezdy. V těch byla úspěšnější Kometa, za kterou se prosadili Svozil, Mlčák a Kunc. Za Slavii se prosadil jen Hasil. Autorem vítězného nájezdu se stal Jan Mlčák.

Ohlasy trenérů
Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Další těžký zápas pro nás. Neříkám, že jsme jasně lepší, ale v zápasech dominujeme. Naivitou, nezkušeností či neuměním neproměňujeme šance a poté si necháme dát gól při power-play, takže je to pořád ta stejná písnička.

Tomáš Hamara (HC Slavia Praha): Po první třetině se naši hráči dokázali ohromně zvednout. I když třetí třetina byla pod taktovkou Komety, naším nasazením a bojovností jsme se ubránili a vyrovnáním tři vteřiny před koncem se k nám otočilo štěstí. Parádně odbráněné bylo i prodloužení tři na pět, škoda neproměněného trestného střílení. Na nájezdy byla Kometa parádní a zasloužila si vítězství, blahopřeji.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více