Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.1.2019

Junioři dlouho vzdorovali Plzni, nakonec ale po boji padli

N15, sobota 26.1.2019, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:3
1:1, 0:1, 3:1 - N 0:0 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Procházka, 45. Princl (Procházka, Kovářík), 51. Rohla (Kolda), 58. Malák (Procházka, Princl), rozh. náj. Malát – 13. Všetečka (Havrda), 32. Kižlin (Janča, A. Srdínko), 52. Všetečka (Holý). Rozhodčí: Svoboda – Hřebík, Charvát. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 68. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Plzeň

Kolář K. – Houdek, Kovařík, Pánek, Jiříček, Šilhán, Kremláček, Malák – Soukup, Kvasnička, Hollar, Kolář F., Kolda, Slanina, Rohla, Malát, Procházka, Ženíšek, Princl.

Slavia

Němeček J. – Fiala, Němeček D., Srdínko J., Srdínko A., Mareček, Holý – Všetečka, Kižlin, Havrda, Křenek, Hasil, Vlček, Martinec, Labuzík, Janča, Jágr, Petrák.

Dlouho to vypadalo nadějně, nakonec však sešívaní odjíždí ze západu Čech bez bodu. Ve vyrovnaném utkání se dvakrát prosadil Robin Všetečka. Slávisté bohužel nezvládli třetí periodu a indiánům podlehli těsně o jeden gól. Ani nadstavbové nájezdy Slavii příliš radosti nepřinesli. Také proto se červenobílí vrací zpět do hlavního města bez bodového zisku. Po patnácti odehraných kolech ve skupině o pořadí v play-off tak svítí na kontě Pražanů stále dvaadvacet bodů.

Začátek byl pozvolný, ale do utkání se lépe dostali hosté. V přesilové hře po ráně Holého zkoušel dorážkou uspět Havrda, ale rozezvučel pouze tyč za Kolářem. Ve dvanácté minutě se ale radovali domácí indiáni. Po buly v obranném pásmu Slavie se prosadil svižnou střelou Jakub Procházka.

Slavia odpověděla nejlepším možným způsobem. O minutu později v podobné situaci jako na druhé straně přiťukl Havrda kotouč na hůl Robinu Všetečkovi a bylo vyrovnáno!

Po náznacích Plzně se ve druhé periodě opět radovali slávisté. Ve 32. minutě se do předbrankového prostoru natlačil David Kižlin a dostal puk až za záda plzeňského brankáře - 1:2.

Poté však přišla převaha domácích ve třetí třetině. V čase 44:17 se po pohledné přímočaré akci Plzně a přihrávce Procházky z první trefil Marek Princl. Domácí byli na koni a v jednapadesáté minutě se dostali do vedení. Úspěšným střelcem se stal Adam Rohla.

Poslední sešívané vzepětí znamenalo přečíslení dva na jednoho vedené Robinem Všetečkou, který se trefil přesně k bližší tyč a vyrovnal na 3:3.

V závěru utkání slávisté dvakrát zbytečně faulovali a to rozhodlo. Ve dvojnásobné početní převaze se po další asistenci Procházky zapsal mezi střelce Daniel Malák a vybojoval pro Plzeň svojí trefou tři body.

Nadstavba se v prodloužení nerozhodla, přestože sešívaní disponovali 18 vteřin dlouho přesilovkou 5 na 3. Bonusový bod indiánům pak v nájezdech vystřelil Sebastián Malát.

Ohlasy trenérů
František Černý (HC Škoda Plzeň): „Začali jsme dobře, ujali jsme se vedení. Jenže po naší chybě soupeř vyrovnal a pak se nám nepovedla druhá část, přestali jsme hrát. O přestávce jsme si něco řekli a kluci začali plnit úkoly, které jsme po nich chtěli. Více začali střílet, z čehož pramenili šance, které jsme využili. Dneska nám vyšly i nájezdy, takže jsme spokojení."

Tomáš Hamara (HC Slavia Praha): „Vyrovnané utkání, my jsme přestali poslední třetinu hrát, Plzeň nás tam přestřílela a byla lepší. V nájezdech je to loterie, oni proměnili parádně tři nájezdy, my jeden. Takže blahopřeji k vítězství.”

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více