Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.2.2019

Škoda! Junioři těsně nestačili na Spartu

N17, pátek 1.2.2019, Slavia - Sparta
Slavia
1:2p
0:1, 1:0, 0:0 - 0:1
Sparta

Branky a nahrávky: 26. Brož (Hradil, Mareček) – 16. Rubeš (Havlín, Klimo), 64. Pšenička (Vitouch, Havlín). Rozhodčí: Bejček – Dědek, Horažďovský. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 102. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Němeček – Němeček, Bureš, Srdínko, Melovič, Mareček, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Altrichter, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Sparta

Mičán – Poizl, Bláha, Havlín, Prchal, Tomek – Prymula, Klimo, Dani, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Kuracina, Arnošt, Gluzman, Čech, Vitouch.

Sešívaní junioři jen těsně nezvládli derby proti Spartě a po výsledku 1:2 odcházejí jako smutnější tým. V souboji pražských S však byli od druhé třetiny lepším týmem a k Jaroslavu Brožovi se jako střelci mohli přidat i další borci. Z utkání si tak odnášejí alespoň cenný bod.

Sešívaní vstupovali do zápasu jako méně favorizovaný tým, přece jenom Sparta je na prvním místě tabulky O pořadí v play off DHL Extraligy juniorů. Derby je však v jakékoli kategorii zápas sám o sobě a vyhrát může kdokoli.

Přesto to byli sparťané, kteří vstoupili do zápasu lépe. V první třetině byli střelecky aktivnější a domácí se museli bránit. V brance vynikal brankář Němeček, i když první velkou šanci měl na holi domácí útočník Jaroslav Brož, který se řítil sám na hostujícího gólmana Mičána. Ten ho ale vychytal.

V dalších příležitostech opět zářil Němeček, který zlikvidoval některé z dobrých šancí sparťanů. Na jednu však v první třetině bohužel nestačil – v 16. minutě se Václav Rubeš dostal v přesilovce k dorážce své vlastní střely a poslal hosty do vedení.

Slávisté zabrali, krok srovnal Brož

Do druhé třetiny vstoupili domácí aktivněji a byli lepším týmem. Už po necelých třech minutách se sám před Mičánem ocitl Lukáš Křenek a za další minutu ujížděl tvář v tváří hostujícímu gólmanovi Jakubu Altrichter. Sparťanský obránce ho však zezadu fauloval a rozhodčí nařídil trestné střílení.

To bohužel slávistický útočník neproměnil a skóre tak zůstávalo neměnné. Netrvalo ovšem dlouho – přesněji necelé dvě minuty – a domácí srovnali. Jaroslav Brož nabral rychlost ve středním pásmu a výstavním bekhendem pod horní tyč překonal Mičána.

V dalším průběhu měli sešívaní další šance, v závěru periody pak zahrozili také sparťané – konkrétně Obadal a Klodner –, na Němečka nicméně nevyzráli.

Ve třetí třetině tlak domácích pokračoval. Hradil ujel ve 47. minutě v oslabení do brejku, o minutu později pak trefil Janča tyč! Druhý gól v zápase měl na holi v 51. minutě Brož, svůj další únik už ale v gól neproměnil.

Závěr zápasu pak rozhodně nepřipomínal klidný průběh, kdy se oba týmy snaží urvat alespoň ten bod. Naopak, obě mužstva chtěla rozhodnout a Němeček musel v závěrečných minutách a dokonce i sekundách dávat pozor. Vše však zvládl a základní hrací doba skončila se stavem 1:1.

V prodloužení pak začali lépe slávisté, jenže větší šanci si nevypracovali. Hosté pak poprvé ztroskotali na Němečkovi, v další šanci v 64. minutě se už ale Ondřej Pšenička nemýlil a rozhodl o bonusovém bodu pro Spartu.

Sešívaní zapsali cenný bod. V tabulce se po dnešních zápasech nacházejí s 26 body na 10. místě. Zítra je na domácím ledě čekají Pardubice.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (HC Slavia Praha): Byl to parádní zápas, hrálo se nahoru dolů. Dvě třetiny jsme byli lepší, ale neproměnili jsme naše samostatné nájezdy a v prodloužení přišel trest, kdy jsme to zkrátka riskli a nevyšlo to. Spartě blahopřeji, ale s naším výkonem jsem spokojený. Musím kluky v čele s Ňémou v bráně jenom pochválit, podali parádní výkon.

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha):Každá výhra nad Slavií se počítá, takže jsme za výhru v prodloužení rádi. Soupeř hrál hodně urputně, hodně do nás šel, kluci s tím měli docela problém. Z toho pramenilo hodně nepřesností – předržovali jsme kotouče, dávali jsme si špatné nahrávky a neproměňovali jsme šance, které jsme si vytvořili. Zároveň ale musíme poděkovat gólmanovi, díky kterému jsme do prodloužení vůbec došli.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více