Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.2.2019

Dorostenci se vrací ze severu po vyrovnané bitvě bez bodu

A16, čtvrtek 28.2.2019, Liberec - Slavia
Liberec
5:3
1:0, 1:1, 3:2 - N 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 13. Masař (Polák), 30. Měchura, 41. Měchura (Hujer), 47. Masař (Trunda, Hujer), 50. Trunda (Polák), 65. Trunda (Masař) – 36. Slavíček (Rulc, Čech), 48. Malínek (Vlasák, Altrichter), 58. Srdínko (Rulc, Janura). Rozhodčí: Místecký - Serbus, Janíček. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 72. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.

Sestavy

Liberec

Franc – Damašek, Böhm, Duschka, Hladík, Šedivý, Culek, Tůma – Hujer, Měchura, Leden, Trunda, Kříž, Plos, Masař, Polák.

Slavia

Janura – Dráb, Čech, Srdínko, Weitz, Hrdlička, Palát, Kluch – Jokl, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Hofmann, Vlasák, Rulc, Hamršmíd, Vymětal.

Další těsná porážka. Slávisté sice svého soupeře ze severu přestříleli. To však na vítězství a následný bodový zisk nestačilo. Dorost prohrál na vlas stejným výsledkem jako na Kladně o dvě branky. Za Slavii se prosadili Slavíček, Malínek a kapitán Srdínko.

Pražané se v důležitém utkání se Severočechy ihned dali do útočení a v první minutě zahrozili prostřednictvím Rulce, ten svou střelu zápěstím poslal pouze mimo tři tyče. Aktivitu hostů nastínila i první vybojovaná přesilová hra, kterou se snažili využít postupně Hrdlička, Palát, Srdínko, a nakonec znovu Palát, jeho druhá střela sice Francovi proklouzla za záda, za brankovou čáru se ale nedostala.

V polovině první dvacetiminutovky si velkou příležitost vypracovali také hráči z Liberce. Polák se po chybě sešívaných hokejistů hnal sám na Pittra, situaci chtěl ještě vyšperkovat na najíždějícího Trundu, akci tím ale značně překombinoval a domácí se nakonec sami dostali z výhodné pozice. Ale ve třinácté minutě to již libereckému celku vyšlo. Zpětnou přihrávku aktivního Poláka dokázal zužitkovat před bránou operující Jakub Masař - 1:0.

Slavia se nedržela zpátky a snažila se vzápětí srovnat. Pokusy Malínka a Paláta ale brankou neskončily. Zejména ve druhém případě se vytáhl výborným zákrokem domácí brankář Franc.

Druhá třetina dlouho žádné vzrušení nenabízela. Až ve 30. minutě se prosadil podruhé Liberec. A dokonce při vlastním oslabení! Po individuální akci se trefil přesně pod břevno Adam Měchura a poslal šelmy do dvoubrankového vedení. To však netrvalo dlouho. V čase 35:05 sešívaní snížili. Slávisté dostali výhodu v podobě čtyřminutové početní převahy. Na jejím konci se na brankovišti prosadil Šimon Slavíček a vykřesal hostům naději – 2:1.

Nástup do třetí dvacetiminutovky se ale hokejistům z Edenu vůbec nevydařil. Po půl minutě hry se podruhé v zápase trefil Adam Měchura a dodal Liberci potřebný klid. Ten domácím nevzal ani Altrichter střelou z mezikruží, ani Malínek, jehož klička skončila na Francovi.

Na druhé straně totiž zaúřadovali domácí. S pomocí tyčky zavěsil kotouč do sítě Jakub Masař a stal se tak druhým dvougólovým střelcem v utkání. Vzápětí ovšem Slavia dokázala rychle odpovědět. Z rychlého protiútoku se po přihrávce Malínka gólově zaskvěl Vojtěch Malínek a snížil.

Vítr z plachet ale Slavii vzal pátý gól severočeského celku. Sešívaní obránci totiž úplně zapomněli na Tomáše Trundu, kterému již stačilo pouze dostat kotouč mimo dosah Pittra, a to se mu také podařilo – 5:2.

Slávisté nakonec ještě jednou snížili, branka kapitána Adama Srdínka ale již přišla pozdě. Následné nadstavbové prodloužení rozhodl po parádní individuální akci druhou brankou v utkání Tomáš Trunda. Hosté se tak vrací do Edenu s prázdnou.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více