Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.3.2019

Důležitá výhra! Slávističtí junioři přetlačili silný Třinec

G3, čtvrtek 7.3.2019, Slavia - Třinec
Slavia
3:2
0:0, 2:1, 1:1
Třinec

Branky a nahrávky: 21. Turek (Vlček), 37. Hradil (Brož, Štibingr), 45. Všetečka (Turek) – 29. Geidl (Pastor), 48. Raška (Michálek, Pastor). Rozhodčí: Battěk - Štěpánek, Karda. Vyloučení: 3:6, navíc Adámek (TRI) 10 min. OT. Využití: 1:1. Diváci: 120. Střely na branku: 42:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Slavia

Málek (Němeček) – Štibingr, Bureš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák

Třinec

Malík (Ochman) – Radziencak, Krzak, Chovaniak, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Geidl, Peterek, Raška, Hladonik, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček

Sešívaná juniorka udělala rázný krok směrem k postupu do play-off. Ve třetím zápase rozhodující nadstavbové části porazila do té doby vedoucí Třinec 3:2. Zápas přinesl velice atraktivní hokejovou podívanou, domácí Slavia byla o něco aktivnější a po vítězném gólu Robina Všetečky brala tři body. Dostala se tak na druhé postupové místo do vyřazovacích bojů, které ale budou muset červenobílí ještě pořádně hájit.

Před zápasem mluvila situace v malé čtyřčlenné tabulce jasně. První Třinec přijede na led poslední Slavie. Jenže rozdíl mezi soupeři byl pouhé dva body, což se ukázalo brzy i na ledě.

Slavia nastoupila na svého soupeře aktivně, ale v první třetině bylo ještě znát, jak důležité utkání oba týmy hrají. Moc šancí fanoušci, mezi kterými byl i věrný domácí kotel, neviděli.

Na začátku druhé třetiny ale sešívaní udeřili hned z první šance. Vlček vybojoval puk za brankou a poslal ho rychle na Štěpána Turka, který ukázal velkou pohotovost a přiklepl kotouč ke vzdálenější tyčce. Brankář nestačil vůbec zareagovat a domácí vedli.

Následně se ale zlepšili i hosté. Ve 29. minutě Slavii pořádně zatlačili a nakonec předvedli krásnou vyrovnávací trefu. Pastor poslal mezi čtyřmi slávisty přes brankoviště puk na volného Nica Geidla a ten už jen kotouč uklidil do sítě.

Zápas se pak poprvé lámal na konci druhé třetiny. Nejdřív totiž Oceláři nedokázali proměnit nařízené trestné střílení, načež sešívaní dostali dlouhou přesilovku pěti proti třem. A svou šancí nepohrdli.

I když se jim dvojnásobná výhoda příliš nedařila, nakonec se Brož (který hned po zápase spěchal na svůj maturitní ples) ujal kotouče, nabruslil do pásma a vystřelil. Jeho ránu brankář Třince jen vyrazil před sebe, kde čekal připravený Damien Hradil a ten uklidil kotouč do sítě.

Povedený výkon domácích pokračoval i ve třetí třetině. Do ní sešívaní vůbec nenastoupili s pouhou obrannou taktikou. Ve 45. minutě to vrchovatě předvedl kapitán Robin Všetečka. Ten si nejdřív zažongloval s pukem ve vzduchu, pak si ho prostrčil mezi dvěma beky hostů, přebruslil je a krásnou akci zakončil bekhendovým blafákem, na který gólman Malík nestačil.

Sešívaní vedli už 3:1 a rázem se jim dýchalo mnohem lépe. I když komplikace ještě přišly. Hned za dvě minuty totiž hrál Třinec přesilovku, ve které dokázal šikovnou tečí snížit Adam Raška.

K ničemu dalšímu už ale domácí svého soupeře nepustili. Třinec se těžko dostával přes skvěle bránící slávisty do pásma. Naopak rozhodnout mohl opět Všetečka, s jehož dalším únikem si Malík tentokrát poradil.

Domácí Slavia si ale i tak po vítězství 3:2 připsala zasloužené tři body a v čtyřčlenné tabulce o play-off předskočila právě Třinec. Momentálně se tak nachází na druhé postupové pozici. Aby si ji svěřenci trenérů Hamary a Kolaříka upevnili, musí v sobotu vyhrát na ledě zatím posledního Zlína. Zatím totiž mají na třetí Třinec pouze bodový náskok. Do konce rozhodující nadstavby zbývají celkově tři zápasy.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „S výhrou jsme spokojeni, byl to těžký soupeř a ubojovaný zápas. Ze začátku jsme hráli příliš s respektem, nešlo nám to a odpalovali jsme puky. V druhé třetině nám pomohla přesilovka pět na tři, uklidnili jsme se, od té doby jsme začali hrát líp. Závěr byl zase vyloženě ubojovaný.“

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec) „Myslím, že to byl velmi kvalitní juniorský hokej. Domácí měli trochu více štěstí. Na naší straně rozhodlo trestné střílení, které jsme neproměnili, vzápětí domácí využili přesilovku pět proti třem. Prohra nás sice stála první místo v tabulce, ale myslím, že lámat chleba se bude až v posledních dvou zápasech.“

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více