Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.3.2019

Junioři berou z druhého zápasu se Salcburkem pouze bod

G4, sobota 2.3.2019, Slavia - Salzburg
Slavia
3:4sn
0:0, 1:1, 2:2 - 0:0
Salzburg

Branky a nahrávky: 24. Brož (Všetečka, Hradil), 45. Labuzík (Všetečka, Brož), 51. Petrák (Všetečka, Steinocher) – 34. Borzecki (Peterka, Necesany), 43. Peterka (Harnisch, Myklukha), , 54. Nyman (Harnisch, Peterka), rozh. náj. Peterka. Rozhodčí: Sýkora – Ganger, Hynek. Vyloučení: 7:6, navíc Steinocher a Všetečka (oba Slavia) 10 min OT. Využití: 2:2. Diváci: 134. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.

Sestavy

Slavia

Němeček – Antoš, Holý, Štibingr, Bureš, Steinocher, Čapka, Srdínko – Brož, Hradil, Všetečka – Turek, Havrda, Labuzík – Janča, Petrák, Kižlin – Hasil, Vlček

Salzburg

Kolarz – Lindner, Nyman, Necesany, Szuber, Menner, Hadamczik – Maier, Hede, Harnisch – Peterka, Myklukha, Eham – Borzecki, Eliaš, Vogt – Polegoško, Hengelmüller, Leonhardt

Sešívaní junioři mají za sebou druhý mač o play-off. Stejně jako v úvodním zápase se i tentokrát utkali se Salcburkem, avšak tentokrát brali pouze bod. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, hosté ve třetí třetině srovnali na 3:3 a nakonec si vzali bonusový bod v nájezdech. Po dvou utkáních má tak Slavia na kontě tři body a nachází se na poslední čtvrté příčce minitabulky o postup do play-off. Na postupové druhé místo mají ale sešívaní pouhou bodovou ztrátu.

Od začátku se v Edenu hrálo vyhrocené utkání se spoustou trestů. Sešívaní měli v první třetině dvacet sekund přesilovku pěti proti třem, ale žádnou ze šancí nedokázali využít. Těsně před sirénou pak měli velkou příležitost skórovat Brož i dorážející Všetečka, brankář Kolarz ale rakouský tým zachránil.

Velice aktivně začali domácí i druhou třetinu. Nejdřív po střele Antoše zazvonila tyčka, ve 24. minutě už se sešívaní mohli radovat. Jaroslav Brož se protáhl mezi dvěma beky, zamířil a pěknou ranou nedal Kolarzovi šanci.

Až v polovině zápasu se pořádně probudili i hosté. Nejdřív zahrozil Eliáš, který v úniku ještě Němečkovu branku přestřelil. Pak ale přišla přesilovka po vyloučení Steinochera, kterou už Salcburk dokázal využít. Slávistický gólman sice první střelu vyrazil, z dorážky už se ale nemýlil Jakub Borzecký.

Těsně před druhou přestávkou mohli jít domácí znovu do vedení. Sám před Kolarzem se ocitl Všetečka, po kličce v pádu však nedokázal puk usměrnit přesně.

A tak se na začátku třetí části dostali poprvé do vedení hosté. John Jason Peterka sebral na modré čáře přihrávku slávistů, rychle nabruslil před Němečka a neomylně ho prostřelil.

Přetahovaná pokračovala. Hned za dvě minuty se totiž v přesilovce znovu dostali do akce aktivní Brož a Všetečka, kteří připravili gól pro Tomáše Labuzíka. Nejdřív skončila Brožova rána na tyčce, právě Labuzík pak ale uklidil pohotově puk do sítě.

V 49. minutě pak přišla další přesilovka, ve které se domácí opět radovali. Na začátku akce byl znovu Všetečka, střílel Steinocher a stejně jako u předchozího gólu se Slavia prosadila z dorážky – konkrétně to byl Martin Petrák a sešívaní vedli 3:2.

Slavia pak měla šance své vedení ještě navýšit, ale dopadlo to přesně naopak. Salcburk dokázal opět srovnat v 54. minutě. Obránce Luka Nyman zůstal sám na levém kruhu a přesnou ranou nedal Němečkovi šanci.

Slavia měla smůlu. Těsně před koncem třetí třetiny totiž v oslabení ujel Brož, ale v úniku nedokázal na Kolarze vyzrát. Po bezbrankovém prodloužení pak rozhodovaly nájezdy. Až sedmá série rozhodla, konkrétně to byl John Jason Peterka, na jehož úspěšnou exekuci už sešívaní nezareagovali.

Z druhého zápasu skupiny o play-off tak sešívaní berou pouze bod. S minulou výhrou po prodloužení (taktéž proti Salcburku) tak mají na kontě dohromady tři body, což stačí zatím pouze na poslední čtvrtou příčku tabulky. Na postupovou druhou pozici ale ztrácí Slavia pouhý body.

Příští zápas odehrají sešívaní ve čtvrtek 7. března v 16:30 doma proti Třinci.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více