Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.3.2019

Skvělá práce! Junioři vyhráli první čtvrtfinále, Málek vychytal nulu

ČF1, úterý 19.3.2019, Chomutov - Slavia
Chomutov
0:3
0:0, 0:2, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 25. Havrda (Štibingr), 40. Hradil (Brož), 54. Vlček (Všetečka, Steinocher). Rozhodčí: Kostourek – Šimánek, Coubal. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. Diváci: 253. Střely na branku: 23:40. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Chomutov

Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, D. Zeman, Beneš, D. Vaněk, Štochl – Vrhel, Chlán, M. Svoboda, Jaroš, Holka, Koláček, Lobodowski, T. Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

Slavia

Málek (Němeček) – Štibingr, Duda, Antoš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Slávisté dokázali v prvním čtvrtfinále play-off juniorské extraligy vyhrát na ledě Chomutova 3:0. A to hlavně díky velké bojovnosti a skvělé hře dozadu. Stav série je tedy 1:0 pro Slavii, druhý mač se odehraje v Chomutově hned ve středu.

Úvodní dvacetiminutovka nabídla opatrný hokej, jelikož oba celky věděly, o co hrají. Až v desáté minutě se po vhazování uvolnil Kryštof Ouřada, jehož pokus ale letěl jen těsně mimo branku. Další šance přišla až padesát vteřin po začátku prostřední části, kdy Zeman puk na modré čáře a poslal jej na branku, ovšem až tam nedoputoval. Hra se rychle otočila před branku Pirátů, kde se mezi kruhy zjevil Robin Všetečka, ale ani on nezamířil přesně.

O tři minuty později se slavisté hnali ve vlastním oslabení do přečíslení. Celou akci na sebe vzal Jaroslav Brož, jenž vypálil z pravé strany. Ovšem trefil jen Dominika Pavláta do hrudi, a ten následně schoval puk do lapačky.

Na časomíře pak svítil čas 24:38, když se stav zápasu poprvé měnil. Proti puku vyrazil chomutovský brankář, kterého si Maxim Havrda obhodil a puk bekhendem poslal za brankovou čáru – 0:1. Pražané po vstřeleném gólu byl dal aktivní. Do další šance se tak o minutu později dral Martin Petrák, jenž našel Pavlátem vyražený puk, ale prováhal vhodný moment k zakončení a trefil pouze domácího gólmana.

V polovině utkání se na vrcholu brankoviště znovu objevil aktivní Martin Petrák, jehož dva pokusy do branky cestu nenašly. Třetina už se blížila ke konci, kdy hosté ujížděli ve třech na jediného Piráta. Z pravého kruhu pálil Robin Všetečka, jenž mířil pod ruku maskovaného muže. Dominik Pavlát ale puk opět vyrazil před sebe, odkud mohl Havrda střílet do prázdné branky. Ovšem chomutovští obránci se rychle vrátili a nebezpečí zažehnali.

Šest vteřin před vypršením prostřední části ale zaúřadovali slávisté podruhé. Přečíslení skvěle vyřešil Damien Hradil, jenž po šikovné kličce zamířil mezi gólmanovy betony – 0:2.

Chomutovskému souboru chyběl klíčový střelec Petr Chlán, jenž duel sledoval z tribuny, což se na produktivitě domácího celku zjevně podepsalo. Téměř tři minuty po startu poslední dvacetiminutovky ujel do samostatného úniku Jaroslav Brož, který zvolil netradiční variantu. Kanonýr Slavie se vytočil na bekhnend, jímž trefil horní hranu břevna.

Deset minut před koncem základní hrací soby zakončil z vrcholu kruhů Michal Gut, jehož pokus byl tečován těsně vedle levé tyče. Chomutovská naděje se probojovala ještě k dorážce, ovšem Roman Málek byl na správném místě.

V době, kdy Chomutovští již hráli vabank, ujel ve čtyřiapadesáté minutě Šimon Vlček. Slavistický útočník se v dalším přečíslení hnal po pravé straně a přesnou střelou pod horní tyč dává třetí gól hostujícího celku – 0:3. Pražané se tak ujímají vedení v sérii 1:0, ovšem Piráti budou mít šanci na reparát už následující den, kdy potřebují zvítězit.

Ohlasy trenérů

Jan Brychta (Piráti Chomutov): „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, což se potvrdilo. Možná trochu škoda, že ve stejný den hrálo áčko na hlavní ploše. Slavia má menší hřiště, takže jí naše malá hala seděla, protože jsou silovější. To nic nemění na tom, že my musíme hrát jinak. Možná jsme se nechali trochu zaskočit, takže na další zápas se musíme připravit o to lépe.“

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Byl to těžký zápas. Chomutov na nás ze začátku zkoušel vyvinout tlak a napadal agresivně třemi hráči. Naštěstí jsme začátek přežili a hra se pak vyrovnala. Rozhodlo jen to, že jsme proměnili šance, jinak si myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Kluci to stejně jako v posledních zápasech odbojovali a šli na krev, za což jim chceme poděkovat.“

Autor Jakub Slunečko, Michael Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více