Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.8.2019

Třetí prohra v přípravě, sešívaní nestačili na Pavlodar

přípravné utkání, pátek 9.8.2019, Slavia - Pavlodar
Slavia
1:3
1:0, 0:1, 0:2
Pavlodar

Branky a nahrávky: 2. Šagát (Svoboda) – 32. Titov (Štefan), 47. Žiljakov (Štefan), 59. Titov (Razvadovsky, Žiljakov). Rozhodčí: Škrobák, Jaroš – Coubal, Horažďovský. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:0. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:3.

Sestavy

Slavia

Málek (Šorf) - Barák, Valík, Duda, Saňa, Ryzák, Antoš, Holý, Šmíd - Brož, Vlček, Vrdlovec - Keszi, Šagát, Svoboda - Furch, Šteiner, Janáč - Hovsepyan, Sladkovský, Matějka - Šmerha

Pavlodar

Rumjancev (Chomutov) – Kuršuk, Namestnikov, Išmameťjev, Putilov, Lipin, Miljukov, Volgin, Moškarev – Žiljakov, Razvadovsky, Titov – Děmidov, Volkov, Sošnikov – Samoljov, Gasnikov, Ajdaš – Atachanov, Štefan, Makutskij – Mitenkov.

Ani napotřetí to nevyšlo. Slavia v přípravě dál čeká na vítězství, po porážkách s extraligovými výběry Kladna a Sparty tentokrát doma nestačila poměrem 1:3 na kazašský Pavlodar poměrem. V utkání, ve kterém se do vedení zásluhou Šagáta dostali už po 61 vteřinách, sice byli svěřenci Miloše Říhy po většinu času aktivnějším mužstvem, nedokázali však využít žádnou z mnoha přesilových her a navrch jim v cestě stál výtečný brankář Rumjancev. Další přátelský zápas mají sešívaní na programu v úterý 13. srpna, kdy vyjedou na led Zlína.

Sešívaným perfektně vyšel vstup do utkání. Vrdlovcův únik krátce po úvodním buly sice ještě dokázal vykrýt brankář Rumjancev, po minutě hry už nicméně kapituloval. Svoboda zavezl kotouč za jeho bránu a v nestřežené chvíli jej zadovkou vrátil na Martina Šagáta, který už si věděl rady.

Rychlé vedení nicméně mělo spíše nepříznivý účinek. Domácí se sice vzápětí mohli radovat podruhé, když jim Pavlodar nabídl první z řady přesilových her, využít ji však nedokázali. Navíc se postupně přizpůsobili nevelkému tempu kazašského soupeře a po celý zbytek třetiny si nedokázali vypracovat vážnější příležitost.

To platilo i o hokejistech v bílých dresech, řídce zaplněné tribuny v Edenu tak viděly spíše tuhý boj o střední pásmo s velkým množstvím vyloučených, který dokonale pasoval k začátku letní přípravy.

Druhou část opět začali aktivněji slávisté a byť se jim tentokrát v úvodu skórovat nepodařilo, tak dokázali svého soka v některých chvílích zavřít v jeho třetině. Ke slovu se také konečně dostali gólmani. Rumjancev musel krýt Svobodův únik a při nebezpečné ráně Šteinera mu pomohla i troha štěstí, Málek pak přečkal horké chvíle, když Sošnikovův pokus poskakoval v těsné blízkosti brankové čáry.

I přes další početní výhodu červenobílých nakonec Pavlodar dokázal krátce po polovině utkání srovnat. Po chybě bránících hráčů ujeli hosté do přečíslení tři na jednoho a Nikita Titov tak dlouho naznačoval přihrávku, až vypálil přesně nad Málkovo rameno.

Kazaši se mohli dokonce dostat do vedení, když po další chybě v rozehrávce uháněl na Málka osamocený Gasnikov, mladý sešívaný gólman nicméně tentokrát obstál. Totéž se bohužel nedalo říci o jeho spoluhráčích, kterým se nepovedla proměnit ani dvojnásobná přesilovka a do druhé přestávky tak oba týmy šly za smírného stavu 1:1.

I třetí perioda pokračovala v nastoleném trendu, tedy více vyloučených než střel na bránu. Poté, co Slavia nevyužila přesilovku hned zkraje třetiny, se na trestné lavici sešli Demidov s Brožem a oba jen sledovali, kterak po hrubé chybě jednoho z domácích obránců otáčí skóre pěknou ranou k tyči Vitalij Žiljakov.

Svěřence Miloše Říhy obdržený gól nakopl a svého soupeře dokázali zatlačit do obranného pásma. Kromě zvýšeného množství střeleckých pokusů, v nichž se činil zejména Saňa, z jejího tlaku vyplynul i ostrý faul Išmametějeva, který však slávisté, stejně jako ve všech předchozích případech, nedokázali potrestat.

Pět minut před koncem při další přesilovce sice napálil Šagát břevno, kýžený gól však ne a ne přijít. Když navíc při slávistické hře bez brankáře trefil prázdnou bránu Nikita Titov, bylo definitivně rozhodnuto o porážce 1:3.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Nastoupili jsme v kombinované sestavě, protože jsme potřebovali dát šanci klukům, kteří tu byli na zkoušku. Myslím, že z těch tří zápasů byl tento tím nejlepším, opticky jsme byli jednoznačně lepším týmem a měli i spoustu příležitostí a přesilových her, bohužel nám nicméně pořád chybí finální fáze. To utkání jsme měli zahrát do jednoznačného výsledku, to, že se to za stavu 1:0 a 1:1 pořád tahalo bylo jednoznačně špatně, alespoň je vidět, na čem ještě musíme pracovat. V tuto chvíli nás čeká zúžení kádru a na turnaj příští týden už pojedeme v užším složení.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více