Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.9.2019

Slavia v Benátkách neuspěla, na výhru čeká

2. kolo, sobota 14.9.2019, Benátky - Slavia
Benátky
3:1
1:0, 0:0, 2:1
Slavia

Branky

Benátky

7. A. Dlouhý (Niko, Bittner), 44. R. Duda (A. Dlouhý, D. Špaček), 53. Chrtek (Půček)

Slavia

50. Vampola

Statistiky

Rozhodčí: Jan Doležal, Pilný – Axman, Podrazil
Vyloučení: 6:3, navíc Barák (SLA) 10 min. OT. a Ondráček (SLA) 5 min. + trest do konce utkání.

Sestavy

Benátky

Žajdlík – Buchtela, Aubrecht, Niko, Žůrek, Hampl, Kunst, Kovář – Rychlovský, Najman, D. Špaček – Půček, Chrtek, R. Duda – Jiruš, A. Dlouhý, Wiencek – Klapka, Bittner, Šafařovský

Slavia

Michajlov – J. Novák (C), T. Duda, Hejda, P. Hořava, Steinocher, Barák, Antoš – Kubík, Vampola (A), Šmerha – Kuťák, Vrdlovec, J. Doležal (A) – Šteiner, Šagát, M. Ondráček – Jar. Brož, Kohút, Všetečka.

Ani ve druhém kole sešívaní nedokázali zvítězit. Výkon hokejistů z Edenu měl vzestupnou tendenci a Slavia svého soupeře přestřílela. Na vyrovnání to ale nestačilo. Jedinou branku Slavie a svou první v červenobílém dresu vstřelil Petr Vampola.

Slávisté nezačali nejlépe a domácí Benátky je zatlačily do vlastního pásma. Dvěma pokusy se prezentoval zkušený harcovník Duda, který se ještě neprosadil. V šesté minutě dohrál v útočném pásmu mladého domácího beka Hampla Ondráček, jehož zákrok rozhodčí ohodnotili trestem do konce utkání. A netrvalo to ani minutu a domácí naskytnutou výhodu využili. V čase 6:22 byl na brankovišti před Michajlovem nejdůraznější Adam Dlouhý a poslal Benátky do vedení.

Výhodu početní převahy si vybojovali také červenobílí, z přesilovky ale vytěžili pouze zakončení Kohúta z mezikruží, které si pohlídal Žajdlík, a ani z dalších dvou početních výhod v první třetině se Pražané neprosadili, i když jedovatá rána Nováka z poslední minuty první části dala domácímu brankáři pořádně zabrat. Jinak to byly Benátky, které pravidelně zaměstnávaly Michajlova, ten si však se závary po střelách Buchtely a Klapky poradil.

Ve druhé periodě sešívaní viditelně přidali a tlačili se více před Žajdlíka, žádné šance však zatím nepřicházely. Pouze střela Hořavy snesla přísnější měřítka, brankář Benátek ji ale v klidu lapil. Slávisté v těchto momentech domácí přehrávali a branka visela ve vzduchu, avšak ani závar v posledních vteřinách prostřední dvacetiminutovky vyrovnání neznamenal.

Brož se Všetečkou načali svými pokusy třetinu třetí, ani jeden úspěchem neskončil. Poté však fauloval Barák a slávisté v oslabení inkasovali podruhé. Radek Duda si nabruslil před branku Michajlova a ve čtyřiačtyřicáté minutě zužitkoval přesnou přihrávku Dlouhého zpoza branky.

Červenobílí dřeli, vytvářeli si četné střelecké pozice, ale ani dva projektily Vrdlovce a Vampolova střela od modré za Žajdlíkem neskončily. Když to nešlo v rovnovážném počtu hráčů na ledové ploše, tak to sešívaní zkusili v oslabení, konkrétně Petr Vampola, který se ujal kotouče před brankou Benátek po chybě Klapky a dokázal deset minut před koncem snížit.

Pražané byli na koni, o několik chvil později to zkoušel znovu Vampola, jeho střela z levé strany ale letěla nad. Poté přišla pro Slavii studená sprcha. Časomíra ukazovala čas 52:25, když se po přihrávce Půčka z pravé strany prosadil Ondřej Chrtek. Benátky tak znovu odskočily do dvoubrankového náskoku.

Hosté se nevzdali a po práci Kubíka a Šmerhy se kotouč odrazil jen těsně vedle branky. Poslední šanci něco s výsledkem udělat měli červenobílí ještě při vyloučení Půčka, domácí však důsledným výkonem v obraně zamezili jakémukoli problému a pohlídali si vítězství.

Ohlasy trenérů
Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): V dnešním utkání jsme splnili plán de facto do posledního puntíku. Odehráli jsme výborný, poctivý zápas. Za tři body jsme strašně rádi. Pozitivem je i to, že jsme využili přesilové hry. Dnes tedy chválím všechny kluky z našeho týmu, protože makali a fárali. Byl to super výkon.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Jsme zklamaní. Měli jsme špatný vstup do zápasu. V první třetině jsme měli špatný pohyb, byli jsme nedůrazní a prohrávali osobní souboje. Ve druhé třetině jsme se zvedli, vytvořili si nějaké střelecké příležitosti, ale stále tam chybí důraz v předbrankovém prostoru. Ve třetí třetině jsme se dostali do hry po chybě benáteckého hráče. Poté jsme ale chybovali i my. Náš přechod do útočného pásma je strašně složitý. Chybí nám i hráči v předbrankovém prostoru, proto nedáváme góly.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více