Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.9.2019

Slavia smetla lídra, Porubě nasázela šest gólů!

8. kolo, sobota 28.9.2019, Slavia - Poruba
Slavia
6:2
1:0, 4:1, 1:1
Poruba

Branky

Slavia

13. Šmerha (P. Hořava, Ryzák), 21. J. Doležal (Vrdlovec, Šmerha), 26. Všetečka (Jar. Brož, T. Duda), 30. Všetečka (Jar. Brož), 30. J. Doležal (Šmerha, T. Duda), 49. Furch (Kohút, Martínek)

Poruba

40. Husák (Sikora), 58. J. Káňa

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Jechoutek – Belko, Doležal
Vyloučení: 5:5
Využití: 0:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 31:27
Diváci: 1612

Sestavy

Slavia

Málek – T. Duda, J. Novák, P. Hořava, Ryzák, Barák, Hejda, Antoš – J. Doležal, Vampola, Šmerha – Kuťák, Vrdlovec, Šteiner – Jar. Brož, Kubík, Všetečka – Furch, Kohút, Martínek.

Poruba

Foltán (30. Kůdela) – Slavík, Husák, Urbanec, Dluhoš, Dundáček, Pastor, Rudl – Sikora, M. Hlinka, Svačina – Kanko, T. Jáchym, Obdržálek – Gřeš, Hudeček, Toman – Ďurač, J. Káňa, Špaček.

Z Edenu se začíná stávat nedobytná pevnost! Po Jihlavě a Přerovu to poznal i lídr tabulky z Poruby, jenž zejména ve druhé části vůbec nestíhal tempu sešívaných hokejistů a nakonec si domů odváží debakl 2:6. Dvěma trefami se blýskli Jiří Doležal s Robinem Všetečkou.

Sešívaní před solidně zaplněnými tribunami začali první třetinu výborně a už po dvou minutách se hledištěm neslo mohutné vydechnutí poté, co Všetečka orazítkoval břevno. Slušný nástup domácích trochu oslabila dvě vyloučení, hned po sobě, nutno však dodat, že si lídr tabulky z Poruby při nich nevytvořil žádnou větší příležitost.

To se o Pražanech rozhodně říct nedalo. Šmerhovu práci ihned po návratu z trestné lavice sice nedokázal zužitkovat Kuťák, v polovině třinácté minuty už nicméně sešívaní zvedali ruce nahoru. Byl to právě Tomáš Šmerha, jenž přebruslil pomalejšího obránce a podobně jako v utkání s Přerovem z bezprostřední blízkosti překonal gólmana.

Nátlak svěřenců Miloše Říhy pokračoval i ve zbytku první části, na druhou branku to ale zatím nestačilo. Naopak se při ojedinělých únicích porubských hokejistů musel činit Málek, který díky jistému výkonu natáhl svou domácí neprůstřelnost o dalších dvacet minut.

O výsledku rozhodla čtyřgólová smršť

A i díky němu se Slavia radovala podruhé. Z prostřední části bylo ukrojeno jen 36 sekund, když se sešívaní dostali do přečíslení – v něm hledal Šmerha Vrdlovce, kotouč však nakonec skončil před Jiřím Doležalem. Ten už měl jednoduchou práci a prvním letošním zásahem konečně prolomil své střelecké trápení.

Lídr tabulky byl vývojem skóre evidentně zaskočen, naopak slávistům se dařilo prakticky vše, na co sáhli. O necelé čtyři a půl minuty to potvrdili další trefou a znovu to byl zásah premiérový – Robin Všetečka si chytře počkal na dlouhou přihrávku a v následném samostatném úniku udělal z porubského gólmana pouhého diváka – 3:0.

Další únik, tentokrát Kuťákův, sice Foltán dokázal zneškodnit, nakonec ale i on podlehl sešívanému řádění a ještě před polovinou duelu musel střídat. Byl to znovu Robin Všetečka, který tentokrát společně s Brožem dokonale vyšachovali porubskou defenzivu a mladý útočník z mezikruží přidal svůj druhý zásah v utkání.

Potřebný impulz otřeseným hostujícím hráčům navíc nedodalo ani zmiňované střídání v brankovišti. Ba naopak, Kůdela si ještě ani nesáhl na kotouč a už jej musel lovit ze sítě, když ho v dalším samostatném úniku nachytal blafákem mezi betony Jiří Doležal. Slavia v tu chvíli vedla už 5:0, přičemž na poslední čtyři branky potřebovala pouhých devět minut.

Málek držel čisté konto téměř dvě třetiny

Skvělý výkon slávistických hokejistů pak přeci jen trochu ochabl a ke slovu se mohl přihlásit i opět výborně chytající Málek. Tomu sice po ráně Gřeše pomohla i tyč, branková konstrukce nicméně zněla i na druhé straně po schovaném pokusu Brože.

Málkovu neprůstřelnost ukončila vlastně ta nejpomalejší rána v zápase. Po krátkém tlaku Poruby se puk dostal k Patriku Husákovi, jehož padáček skončil až v síti. Poruba měla zejména v úvodu třetí periody i další šance, na Málka další recept ale nenašla.

Naopak Slavia se po menším útlumu propracovala k v pořadí už šesté brance a znovu to byla hokejová paráda. Po rychlé kombinaci se před Kůdelu natlačil Kohút, místo střely ale ještě volil báječnou zpětnou nahrávku na Aleše Furcha, který už měl snadnou práci.

Porubští hokejisté ještě dokázali v závěru snížit ve dvojnásobném oslabení poté, co Jan Káňa vystihl sešívanou rozehrávku a vymetl šibenici za Málkem. Ani to ale nedokázalo odvrátit vůbec první porážku v sezoně, Slavia svého soupeře smetla poměrem 6:2!

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Celé to za mě vlastně zhodnotil kolega, já bych jen doplnil, že přijel výborný soupeř s výbornými výsledky, na kterého jsme se pečlivě připravili a vyplatilo se nám to. Chtěl bych poděkovat mužstvu za to, jak k tomu utkání přistoupili a jakým způsobem se prezentovali.

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): První třetina se hrála ve vysokém tempu a jak tempo, tak nasazení Slavie nám dělalo velké problémy. Byli jsme potrestáni za nevyužité přesilovky a nakonec jsme mohli být rádi, že ta třetina skončila jen 0:1, protože se na nás valil jeden útok za druhým. Ve druhé třetině nám od začátku teklo do bot, za stavu 0:4 jsem chtěl dát mužstvu impuls střídáním gólmana, což se nepovedlo a ba naopak mohlo skóre ještě narůstat. Třetí třetinu jsme chtěli hrát na 0:0, což se v zásadě podařilo. Těší nás dnes zejména hra v oslabení, naopak při hře pět na pět jsme propadli a je to pro nás impuls k tomu, na čem musíme pracovat.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video