14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.10.2019

Velký boj s nešťastným koncem, Slavia podlehla Litoměřicím

18. kolo, sobota 26.10.2019, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
6:4
1:2, 3:1, 2:1
Slavia

Branky

Litoměřice

5. Marcel (M. Beran, Střondala), 27. M. Havelka (M. Kadlec, Kukla), 28. M. Kadlec (Klejna, Marcel), 33. M. Beran (Střondala), 41. Jícha (Voženílek, M. Kadlec), 45. Marcel (Střondala)

Slavia

4. Kuťák (M. Ondráček, Hejda), 7. Barák (Furch, Kubík), 21. Kubík (Šmerha, Furch), 41. Kuťák (Šmerha, Furch)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Tvrdík, Ševic
Vyloučení: 6:6, navíc A. Beran (LTM) 10 min. OT.
Využití: 1:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 32:40
Diváci: 1596

Sestavy

Litoměřice

A. Beran – Marcel, Dajčar, Gaspar, Kukla, Mlčák, Strejček, Klejna – Voženílek, Jícha, M. Kadlec – M. Beran, Střondala, Jánský – Šik, Korkiakoski, Kangas – M. Havelka, Přikryl, Vitouch

Slavia

Michajlov (45. Málek) – T. Duda, J. Novák, P. Hořava, Ryzák, Barák, Hejda, Steinocher – J. Doležal, Vrdlovec, Šteiner – Šmerha, Kubík, Furch – M. Ondráček, Kuťák, Všetečka – Jar. Brož, Kohút, Martínek

Slavia ztratila nadějně rozehrané utkání na půdě Litoměřic. Rozhodla druhá třetina. Ještě na jejím začátku vedli slávisté o dvě branky. Stadion ale poté dokázal vstřelit tři slepené góly. Pražané sice na začátku třetího dějství vyrovnali, na další dvě branky Stadionu už ale odpovědět nedokázali.

Zdálo se, že začátek duelu bude mluvit ve prospěch Kališníků, kteří dostali výhodu přesilové hry. V oslabení si ale precizně počínal Ondráček, který se dostal od mantinelu až před Berana. Ten jeho pokus vyrazil, avšak jenom k Filipu Kuťákovi, jenž se dostal k dorážce a poslal sešívané ve čtvrté minutě do vedení.

V pokračující početní převaze ale dokázaly Litoměřice rychle odpovědět. Ve signalizované výhodě napřáhl z mezikruží po několika odrazech Patrik Marcel a propálil vše, co mu stálo v cestě. Puk se zastavil až v síti a bylo vyrovnáno.

Divoký začátek poté završil v sedmé minutě Jindřich Barák. Furch vyhrál vhazování přesně na sešívaného beka, který se nerozpakoval a tvrdou ranou vrátil červenobílým hokejistům vedení.

Ještě jednou se mohli sešívaní prosadit v minutě sedmnácté. Vrdlovce ale vychytal dobrým zákrokem lapačkou Beran. To bylo z první třetiny vše. Do té druhé slávisté vstoupili stejně jako do té první. V čase 20:52 dokázal Šmerhovu křižnou přihrávku skrz brankoviště využít z velkého úhlu Adam Kubík, který se prosadil podruhé ve dvou zápasech a poslal Slavii do dvoubrankového vedení.

Litoměřice otočily průběh střetnutí ve druhé třetině

Po třetí brance Slavie ale začali tlačit domácí. Netrvalo dlouho a bylo sníženo. Kadlecův pokus se odrazil od Michajlovova betonu pouze na hokejku Martina Havelky, který dostal Stadion na dostřel.

Litoměřice pokračovaly v aktivní hře a odměnou jim byla vyrovnávací trefa z hole Martina Kadlece. Ten dokázal dorazit Klejnovu střelu od modré a srovnal stav skóre.

O necelých pět minut později bylo Pražanům ještě hůře. Za brankou se z Kuťákova sevření dostal Střondala, který poslal kotouč na Michajlova, k následné dorážce se takřka z brankové čáry probojoval Matěj Beran a s velkou dávkou štěstí procpal kotouč za brankáře Slavie počtvrté.

Sešívanému celku ale znovu vytrhl trn z paty začátek třetiny. Po čtyřiadvaceti vteřinách třetí dvacetiminutovky se z levého kruhu prosadil podruhé v utkání Filip Kuťák a srovnal na 4:4. Vzápětí šli ale do vedení znovu domácí zásluhou Josefa Jíchy.

To ale nebylo vše. V pětačtyřicáté minutě se skóre měnilo znovu. Už to vypadalo, že se Patrik Marcel dostal k levému mantinelu do nevýhodné pozice, následně však vyslal vstříc brance Michajlova zdánlivě neškodné nahození, které ale díky tomu, že brankář Slavie nic neviděl, skončilo až za jeho zády.

Michajlov bohužel nezažil povedený návrat do Kalich Areny a uvolnil místo na posledních patnáct minut zápasu Málkovi, který ihned musel zasahovat proti Šikovi, mladý brankář si v této situaci dokázal poradit. Slavia v závěru ještě přišpendlila Stadion do vlastního pásma, žádnou kontaktní branku ale červenobílí již vstřelit nedokázali.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Zápas jsme měli dobře rozehraný, dostali jsme se do vedení 3:1 a měli jsme utkání pod kontrolou, i když jsme měli dost vyloučení a soupeře jsme přehráli a přestříleli. Ve druhé třetině jsme měli výpadek a během deseti minut nám soupeř odskočil na 4:3. Začátek třetí třetiny byl parádní, protože jsme hned srovnali na 4:4. Vzápětí jsme však dostali gól na 5:4 a domácí si to poté již pohlídali.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Jsme rádi, že jsme před domácím publikem zvítězili. Do zápasu jsme nevstoupili dobře. První třetina patřila Slavii a byli jsme rádi, že jsme ji prohráli jenom o gól. Ve druhé třetině jsme se zvedli a ta třetina patřila výkonnostně i gólově nám. Poslední třetina byla vyrovnaná, ale my jsme byli přesnější v zakončení.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 25.6.2024

Holý o přípravě: Pilujeme drobnosti, které můžou v zápasech rozhodovat

Poslední měsíce se pro slávistického obránce Jana Holého hodně točí okolo jeho malé dcery. I proto je za volno od zápasů rád, současně ale samozřejmě trénuje na novou sezónu. „Cítím se výborně a ...

Číst více
ROZHOVORY 23.6.2024

Hron a Matějovský o přípravě s A-týmem: Je to náročné, ale dá nám to hodně

V uplynulé sezóně pomohli juniorce k návratu do extraligy. Teď se Filip Hron a Artur Matějovský připravují dokonce s A-týmem. „Nejtěžší je počet tréninků a intenzita,“ popisuje Hron. Teprve ...

Přehrát video
ROZHOVORY 20.6.2024

Klapka přivezl do Edenu dres z Calgary. Na Slavii se rád vracím, říká

Uplynulou sezonu bude mít slávistický odchovanec Adam Klapka navždy v paměti. Připsal si v ní debut v NHL i první gól a v nejprestižnější soutěži světa už dvoumetrový obr shodil i rukavice. ...

Číst více
ROZHOVORY 18.6.2024

Standa Tichý byl zvolen do výkonného výboru ČSLH. Každá změna by měla projít odbornou komisí, říká

Majitel Slavie Standa Tichý bude novým členem výkonného výboru ČSLH, pro jeho zvolení se na sobotní konferenci Českého hokeje vyslovilo 50 z 61 delegátů. V následujícím rozhovoru mluví nejen o svojí ...

Číst více