Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.11.2019

To byl obrat! Slavia vyloupila Frýdek a veze domů výhru

25. kolo, neděle 24.11.2019, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
3:4p
1:0, 2:1, 0:2 - 0:1
Slavia

Branky

Frýdek-Místek

3. Mikulík (Kafka), 31. Čmiel (Hrachovský, Motloch), 36. Novotný (Kafka)

Slavia

24. Vlček (Brož), 41. Vrdlovec (Brož), 48. Kuťák (Vrdlovec), 62. Šmerha (Barák, Kuťák)

Statistiky

Rozhodčí: Barek, Cabák - Hanzlík, Zedník
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 29:23
Diváci: 1168

Sestavy

Frýdek-Místek

Daneček – Stránský, Haman, Kovář, Michálek, Adámek, Hrachovský – Kafka, Novotný, Mikulík – Eret, Przybyla, Stuchlík – Tomi, Kaukič, Klimša – Nestrašil, Čmiel, Motloch

Slavia

Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Barák, Kučný, Steinocher, Antoš – Šmerha, Vampola, Vlček – Ondráček, Vrdlovec, Pacovský – Všetečka, Kuťák, Furch – Kubica, Kohút, Brož.

Parádní otočka a triumf! Slávisté v zápase s Frýdkem takřka celý zápas ztráceli a museli dotahovat. V závěru však vykřesal naději vyrovnávací trefou Kuťák a poslal bitvu do prodloužení. Z něj se neodehrály ještě ani dvě minuty, když sešívaná letka udeřila. Vítěznou trefu vsítil Tomáš Šmerha a sešívaní oslavili vítězství.

V netradiční nedělní bitvě zapsal jako první pozdrav na soupeřovu klec slávistický Vlček. Jeho nahození však nikdo ze spoluhráčů netečoval a z úvodní šance nebylo nic. Následně se proháčkoval do samostatné akce Klimša, Michajlov ho však skvěle vychytal.

Ve 3. minutě vyslal Kafka od levého mantinelu excelentní pas za sešívané beky. Kousek za modrou se puku zmocnil exslávista Milan Mikulík a povedeným blafákem zkušeně zavěsil. Pražané se poté nastěhovali před frýdeckou klec a až do konce třetiny zaměstnávali Danečka jednou střelou za druhou. Kotouč ale k smůle červenobílé střídačky gólem neskončil.

Na startu prostředního dějství ujeli ve dvou Brož s Vlčkem. První jmenovaný potáhl kotouč po pravé straně a nahrál mezi kruhy, kam si nabruslil právě Filip Vlček, jenž tvrdým projektilem napnul síť a v čase 23:05 srovnal skóre.

Přesně v polovině duelu domácí vyhráli buly před slávistickou klecí a Motloch přiklepl kotouč na modrou, kde číhal připravený Hrachovský. Ten okamžitě vystřelil a jeho pokus dotečoval do branky Matouš Čmiel.

O necelých šest minut později rozhodčí poslali na trestnou za krosček Všetečku a Frýdek získal výhodu přesilové hry, kterou dokázal plně zužitkovat. Štěpán Novotný si v obranném pásmu Slavie pohrál s pukem a dělovkou z levého kruhu se nemýlil.

Jak červenobílí načali druhou, tak otevřeli i závěrečnou třetinu. Ve 41. minutě předvedl Brož u levého mantinelu pěknou zasekávačku a nabil před frýdeckou svatyni Danielu Vrdlovcovi. Zkušený forvard rychlou ranou z první dostal Slavii na dostřel jediné trefy.

Ze strany svěřenců trenéra Říhy to ale rozhodně nebylo vše. Časomíra se zastavila na čase 47:51, když oslavili vyrovnání. Vrdlovec vybojoval kotouč ve středním pásmu a přiklepl dopředu na Filipa Kuťáka, který v sóloakci vyrazil na rysí klec. V rozhodujícím momentu doslova vykoupal Danečka a bekhendem zasunul kotouč za brankovou čáru.

Chvíli před sirénou ještě sešívaní nastřelili tyč, víc už toho však v základní hrací době nestihli, a tak v Hale Polárka došlo na prodloužení. V něm se stačily odehrát necelé dvě minuty a zápas byl rozhodnut. V čase 61:32 se prosadil Tomáš Šmerha a Slavia si odváží ze Slezska dva body.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): „Věděli jsme, že to bude těžké. Že se vlastně hraje o šest bodů. Dvě třetiny jsme vedli o dva góly. Pak dostali laciný gól na tři dva. Ve vlastní přesilovce, kdy bychom měli odskočit, jsme inkasovali další gól na 3:3. Potom přišlo prodloužení, ve kterém jsme prohráli. Podle mě jsme byli lepší, ale brali jen bod. Ale i bod se počítá.“.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme hrozně rádi za dva body, protože se pro nás zápas nevyvíjel nijak příznivě. Prohrávali jsme o dva góly. První dvě třetiny ani nebyly z naší strany takové, jaké bychom si představovali. Byly tam chyby v obraně. V obranné hře. Byla tam přečíslení a celkový projev nebyl v pořádku. Ve třetí třetině jsme do toho dobře vstoupili. I když tam bylo vyloučení, tak se nám to podařilo dotáhnout. A potom v prodloužení už se štěstí překlopilo na naši stranu.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více