Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.11.2019

Důležité body zůstávají v Edenu! Slavia vynulovala Havířov

26. kolo, úterý 26.11.2019, Slavia - Havířov
Slavia
5:0
2:0, 2:0, 1:0
Havířov

Branky

Slavia

12. Furch (Pacovský), 13. Ondráček (Kubica, Furch), 28. Šmerha (Vampola, Kuťák), 34. Kubík (Vlček, Všetečka), 57. Kuťák (Kubík, Šmerha)

Havířov

Statistiky

Rozhodčí: Jechoutek, Petružálek – Kreuzer, Polonyi
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:39
Diváci: 839

Sestavy

Slavia

Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Barák, Kučný, Antoš, Steinocher – Šmerha, Vampola, Kuťák – Brož, Vrdlovec, Pacovský – Vlček, Kubík, Všetečka – Ondráček, Kubica, Furch.

Havířov

Stezka (41. Matoušek) – Rašner, Rutar, Malina, Ševěček, Chroboček, Kachyňa, Zdeněk – Kotala, Seman, Procházka – Bednář, Matai, Fridrich – Maruna, Starý, Dvořák – Danielčák, Cihlář, Bernovský.

Hokejisté Slavie vstupovali do zápasu proti Havířovu po dvou výhrách za dva body, jejich soupeř ze Slezska uspěl třikrát v řadě. V boji o důležité body pro postupovou osmičku byli sešívaní od úvodních minut lepším týmem a zaslouženě dokráčeli k výhře 5:0. Bodově se tak na AZet v tabulce dotáhli.

Na programu byl sice netradičně již v úterý, o to důležitější ale zápas mezi Slavií a Havířovem byl. A to pro oba týmy. Vždyť v tabulce se před utkáním nacházely pouze tři body od sebe na sedmém a osmém místě. O motivaci tak bylo určitě postaráno.

AZetu se celkově v sezóně venku daří, z posledních pěti duelů na vekovních kluzištích však třikrát prohrál. Dobře nezačal ani v Edenu. Byli to totiž slávisté, kteří od prvních minut diktovali tempo hry a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Už po necelých dvou minutách vyrušil havířovskou obranu po klidném začátku Všetečka, který se vyhnul obráncům a bekhendem prověřil Stezku.

Podobný scénář měly i následující minuty úvodní periody. V 5. minutě dorážející Vlček a v následné přesilovce dobře postavený Vrdlovec neměli ke gólu opět daleko, puk však do správných prostor nedostali. I ve zbývajícím čase naráželi slávisté zejména na pozorného gólmana hostí.

Neprůstřelnost však Stezkovi dlouho nevydržela a ve 12. minutě přece jenom kapituloval. Po několikáté chybě v rozehrávce Havířova, ke kterým po celou první třetinu rychlým a agresivním forčekingem notně napomáhali sešívaní, posunul Pacovský puk na volného Aleše Furcha, který tváří v tvář Stezkovi umístil puk přesně k tyčce.

Sotva stihl hlasatel oznámit první branku červenobílých, radovali se diváci v Edenu podruhé. Na levém křídle ujel hostující obraně Kubica a předložil puk na pravou stranu Martinu Ondráčkovi. Tomu už nedělalo problém uklidit ho do odkryté brány. Oba góly dělilo pouhopouhých dvanáct sekund.

Vedení si sešívaní pozornou obranou pohlídali

Havířov vstoupil do druhé periody viditelně aktivněji a už po dvaceti vteřinách zahrozil otočkou kolem branky Rašner, ale za Michajlova puk nepropasíroval. Hra se jinak v prostřední části vyrovnala – moc šancí zejména na začátku k vidění nebylo. To však změnila 28. minuta.

Svěřencům Miloše Říhy se totiž podařilo vystihnout další nepřesný pokus o rozehrávku obranných řad hostů. Puk v prostoru mezi kruhy doklouzal ke Kuťákovi, ten ho vrátil za sebe na Vampolu, který místo avizované střely zvolil rychlý pas před branku na Tomáše Šmerhu. Nejproduktivnějšímu hráči sešívaných první zakončení ještě nevyšlo, ale kotouč si posunul a napodruhé ho zasunul za bezmocného Stezku – 3:0.

Po ubráněném oslabení se sešívaní znovu vydalii do útoku a ukázali velkou efektivitu. Všetečka sice první solidní příležitost ještě nevyužil, ale o pár chvil společně s Vlčkem připravili puk na střed pro Adama Kubíka, který střelou do pravé šibenice zvýšil vedení na 4:0.

Hosté na úvod třetí třetinu udělali změnu v brankovišti – čtyřikrát překonaného Stezku vystřídal dvacetiletý Jiří Matoušek. Havířovští přidali ve třetí třetině na tempu a Michajlov v brance domácích se rozhodně nenudil. Žádné vyloženě gólové tutovce však nečelil, a to ani po vyloučení Vrdlovce v polovině třetiny.

Slávisté se nikam netlačili a dál pokračovali v pozorné obraně. To se jim nakonec vyplatilo a v závěru se jim nakonec fanoušky vyřvávaného „bůra“ završit podařilo. V 57. minutě zůstal před brankou nehlídaný Filip Kuťák a sám proti Matouškovi nezaváhal – 5:0. První čisté konto v dresu Slavie si připsal brankář Martin Michajlov.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více