Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.9.2019

Juniorka stále bez výhry, ve druhém zápase podlehla Litvínovu

2. kolo, sobota 7.9.2019, Slavia - Litvínov
Slavia
1:6
1:2, 0:2, 0:2
Litvínov

Branky a nahrávky: 12. Labuzík (Hradil, Janča) – 4. Stehlík (Dufek, Svoboda), 19. Jindra (Stehlík, Baláž), 25. Dufek (Fišer, Bártek), 26. Jindra (Kysela, Háva), 41. Kysela (TS), 52. Stehlík (Svoboda). Rozhodčí: Pěšina, Šindel – Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 62. Střely na branku: 40:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.

Sestavy

Slavia

Pánek (Kufa) – Bureš, Fiala, Hovorka, Klatt, Němeček, Srdínko, Štíbr – Havrda, Hradil, Janča, Kižlin, Křenek, Labuzík, Míšek, Petrák, Ribarovski, Štrombach

Litvínov

Zajíček (Zelenka) – Bártek, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Šarlinger, Fišer, Dufek, Svoboda

Sešívaní junioři sice přestříleli litvínovské hráče, ovšem do branky se trefili jen jednou. Ani ve svém druhém utkání na turnaji O Pohár DHL tak slávisté nezvítězili.

Druhé kolo turnaje O Pohár DHL svedlo v souboj sešívané a hráče Litvínova. Oba týmy v uplynulém kole nedokázaly zvítězit, a proto byly dnes vděčné za příležitost připsat si první výhru. Zápas se celý hrál ve vysokém tempu, slávisté ho ale nedokázali dovést k vítěznému konci.

V úvodní třetině padly celkem tři góly. První gól zápasu vstřelil hostující Stehlík v černožlutém dresu, když napodruhé překonal golmana Pánka. Sešívaní to ale nenechali jen tak bez povšimnutí a po osmi minutách vyrovnali krásným týmovým gólem. Tato akce byla naprosto unikátní, všichni hráči se do ní zapojili a celé to bylo hráno na jeden dotek. Na konci této akce stál Tomáš Labuzík.

Slávisté se i za vyrovnaného stavu drali do zakončení a usilovali o otočení vývoje zápasu. Bohužel se to nepovedlo, hlavně kvůli časté hře v oslabení. Druhý gól Litvínova padl při jejich přesilovce, kdy dokázal zužitkovat více prostoru na ledě hostující David Jindra, který po kombinaci uklízel do volné branky.

Na začátku druhé třetiny byli slávisté stále aktivnějším týmem, scházela zde však přesnost ve finálních přihrávkách a lepší koncovka. Právě po sérii několika nebezpečných útoků Slavie se Litvínovští vydali do protiútoku a zvyšovali na 1:3.

Než se z toho slávisté stihli oklepat, už měli v brance další gól. Mezi třetím a čtvrtým gólem hostů uběhlo pouhých dvacet pět vteřin. To sešívané znatelně rozlítilo a bojovali o to víc. V této části druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky několika pohledných individuálních i týmových akcí, takže diváci se určitě nenudili. Bohužel rozvlnit síť protivníka už se nám do konce třetiny nepovedlo.

Třetí třetina začínala za stavu 1:4 velmi otevřeně, rozhodně se podle herního projevu nezdálo, že rozdíl ve skóre je už o tři branky. Dalším z důležitých momentů zápasu byla čtyřicátá první minuta. Právě tehdy se červenobílí dopustili faulu v přesilovce a sudí nařídil proti sešívaným trestné střílení. To bezpečně proměnil litvínovský Kysela a navýšil tak ještě náskok hostujícího celku.

Třetí třetina z pohledu sešívané ofenzívy nebyla moc úspěšná, zato obránci i skvěle chytající golman Pánek se vytasili několika nevšedními zákroky. I poslední gól hostů a i celého zápasu padl z protiútoku. Hosté se vydali do rychlého brejku a po akci dva na jednoho přidali poslední trefu.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Litvínov vyhrál zaslouženě, byl lepší, měli jsme málo gólových šancí a produktivních útoků. I když šancí jsme si v jedné části vytvářeli pořád, ale ta produktivita nás pořád trápila. S tímto jsme se potýkali už během přípravy a dnes to prostě rozhodlo. Potom i jejich přesilovky byly dost nebezpečné, dali nám z nich myslím pár gólů. My jsme měli taky dost přesilovek, šancí jsme v nich měli hodně, ale prostě jsme je nevyužili. Kdybych měl porovnat dnešní zápas s Litvínovem a včerejší zápas s Chomutovem, kromě jiného výsledku jsme tam měli i více dobrých chvílí. Ty byly i v dnešním, ale v obou zápasech převažovaly ty problematické momenty. To si nemůžeme dovolit, pokud chceme uspět.

Radek Mrázek (HC Litvínov): Naše výhoda byla v tom, že jsme se Slavií hráli už v přípravě, a proto jsme se mohli na ni lépe připravit. Kluci většinu času dodržovali naše taktické pokyny, které jsme si řekli. V dnešním zápase rozhodla lepší koncovka a za druhé právě dodržování těch taktických pokynů. My jsme si po druhé třetině museli s kluky promluvit o těch zbytečných faulech, které byly prostě nic neřešící a strašně jsme si to tím zbytečně moc komplikovali.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více