Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.9.2019

První výhra! Juniorka porazila Mountfield

7. kolo, čtvrtek 26.9.2019, Slavia - Mountfield HK
Slavia
3:2
0:0, 1:1, 2:1
Mountfield HK

Branky

Slavia

35. Labuzík (Hasil, Hradil), 57. Hradil, 58. Brož (Všetečka, Labuzík)

Mountfield HK

38. Pěnčík (Morong, Poppel), 49. Janda (Ďuriš, Šedivý)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček – Frodl, Špringl
Vyloučení: 4:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:42

Sestavy

Slavia

Pánek – Fiala, Hovorka, Němeček, Štíbr, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Brož, Ribarovski, Všetečka, Turek, Labuzík, Petrák

Mountfield HK

Sajdl – Váchal, M. Pinkas, Voňka, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, T. Pinkas, Síla, Jušta, Lang, Janda, Šedivý, Morong, Tecl, Poppel

Slávisté se konečně dočkali vítězství. To se však nerodilo snadno. Slavia ještě pět minut před koncem prohrávala, v závěru však branky Hradila a Brože otočili vývoj utkání pro červenobílý celek. Sešívaní tak zapisují do tabulky tři důležité body.

První perioda příliš hokejové podívané nenabídla. Oba celky svědomitě bránily a nepouštěly soupeře do brankových příležitostí, jednu z mála pokryl Sajdl Hovorkovi maskou a ani Morong si na Pánka v brance Slavie nepřišel.

Znovu to byl Morong, kdo ve druhé třetině ohrozil Pánka, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal kotouč zvednout pod horní tyč a ani následně Šedivý rychlou střelou zápěstím brankáře červenobílých nepřekonal. Na druhé straně se velké šanci objevil na pravém kruhu Všetečka, jeho střelu udržel Sajdl ve výstroji. O minutu později se ale Tomáš Labuzík dokázal prosadit a po přihrávce Hasila rozvlnil síť za brankářem Mountfieldu - 1:1.

Hokejisté Hradce Králové ale poté předvedli rychlý přechod do útočného pásma, Morong následně po otočce předal puk Martinu Pěníčkovi, který tvrdou ranou z pravého kruhu prostřelil Pánka a vyrovnal – 1:1.

Na začátku třetí třeiny postihl sešívané nešťastný moment. Havrda si totiž srazil kotouč do vlastní branky a Hradec se poprvé v zápase dostal do vedení. Branka byla připsána Martinu Jandovi - 1:2.

Hokejisté z Edenu ale dokázali zvrátit průběh utkání na vlastní stranu. V čase 56:28 se proháčkoval Damien Hradil až před Sajdla, kde posunul puk pod Sajdlovým betonem až do branky a o necelou minutu na to dokázal Jaroslav Brož s pomocí tyče vystřelit juniorce Slavie první výhru v sezóně - 3:2.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): K ideálnímu výkonu něco chybělo, směrem dozadu to nebylo úplně ono, ale jsme rádi za první body. Dopředu jsme si nějaké šance vypracovali, ale máme problém s proměňováním šancí. Nakonec nám pomohli kluci z áčka, kteří to vzali na sebe a rozhodli.

David Kočí (Mountfield HK): První třetina byla z naší strany slabší, měli jsme tam nějaké šance, soupeř nás ale přestřílel. Ve druhé části už jsme se zvedli a začali jsme hrát, to co jsme chtěli hrát a ve třeti třetině jsme odskočili do vedení. Bohužel už druhý zápas se nám nepodařilo udržet vedení. Začali jsme se bát o výsledek, přestali jsme hrát důrazně, to zapříčinilo, že jsme soupeře nechali dát dva góly a nedotáhli utkání do vítězného konce.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více