Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.9.2019

Nevyužitá převaha. Junioři prohráli s Dynamem

8. kolo, sobota 28.9.2019, Slavia - Pardubice
Slavia
0:5
0:1, 0:0, 0:4
Pardubice

Branky

Slavia

Pardubice

14. Rohlík (Chára, Costa), 47. Rouha (Antoníček), 48. Rohlík (Antoníček, Šír), 58. Chára, 60. Šír (Rouha, Hrádek)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš – Hnát, Hynek
Vyloučení: 3:5
Využití: 0:2

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 40:28

Sestavy

Slavia

Pánek – Fiala, Hovorka, Němeček, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Ribarovski, Turek, Míšek, Labuzík, Petrák, Stupka.

Pardubice

Borovička (25. Nečas) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Leder, Blažej, Secký, Kaštánek – Rouha, Antoníček, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný.

Slávističtí junioři v dalším zápase turnaje O Pohár DHL soupeře z Pardubic vysoko přestříleli, nedokázali však vsítit branku a nakonec na domácím ledě prohráli 0:5.

Na slávistické juniory nečekal jednoduchý soupeř. Zatímco oni byli před zápasem se čtyřmi body na posledním místě tabulky, Pardubice přijely do Edenu z pozice druhého nejlepšího týmu dosavadního průběhu turnaje O Pohár DHL. Přesto to byli sešívaní, kdo v úvodu zápasu udával tempo hry.

Zatímco Hovorka, Labuzík i Vlček v úvodních minutách dobrými šancemi prověřili pozornost brankáře Borovičky, Dynamo se stěží dostávalo do útočného pásma. Nejaktivnější ze slávistů v první třetině Vlček měl na holi první dobrou šanci utkání při prudké střele z mezikruží, ale neuspěl. Podobně si na druhé straně při dorážce odražené střely počínal pardubický obránce Hrádek, kterému ve vstřelení úvodního gólu zabránil rychle se přesouvající Pánek.

V 8. minutě viděli fanoušci první dvě vyloučení, která nastartovala divokou pasáž úvodní dvacetiminutovky. O dvě minuty později měl po špatné rozehrávce Pardubických výbornou šanci z mezikruží Hasil, ve 13. minutě pak sami ve dvou proti jednomu ujeli do přečíslení Kižlin s Turkem, ale nedokázali si přesně přihrát.

A tak to byli nakonec hokejisté Dynama, kteří se postarali o úvodní branku duelu. Ondřej Rohlík, jeden z nejaktivnějších hostujících hráčů, se vyhnul dvěma slávistům, najel si na střed a několikrát tečovanou dalekonosnou střelou překonal nic nevidícího Pánka.

Sešívaní mohli rychle odpovědět, bohužel ani Havrda, ani Štrombach neposlali kotouč do správných prostor. V první třetině se už pak nic dalšího nestalo.

Slávistický tlak a pardubická efektivita

I druhá perioda začala podobně – slávisté v úvodních minutách působili svižnějším dojmem a zachytávali pardubické akce. Ve 24 minutě se jim ovšem nepodařilo ubránit Rohlíka s Costou, jenž už se ale naštěstí musel k puku natahovat a akci nezakončil. Na jeho příležitost odpověděl o minutu později Vlček, který ukázal vynikající rychlost a mezi dvěma obránci se dostal do brejku. Na Borovičku nevyzrál.

Právě při tomto zákroku se Borovičkovi porouchala výstroj a na necelé tři minuty musel na střídačku, aby si nechal závadu spravit. Oba týmy si poté vytvořily dvě rychlé šance a Borovičku vystřídavší Nečas musel likvidovat tu z hole Ribarovskiho. O pár minut později mohly oba týmy udeřit z přečíslení – jak Petrákovi s Turkem, tak poté Šírovi ale nevyšly nahrávky.

Zbytek druhé periody se už nesl v klidnějším duchu, i když sešívaní měli výbornou příležitost udeřit v úplném závěru, když Petrák vytvořil dobrou střeleckou pozici pro Hradila, jemuž se však Borovičku překonat nepodařilo.

Pokud sešívaní na začátku druhé třetiny navázali na výborný start z první, v úvodu té třetí měli doslova raketový start. Neuběhlo ani 20 sekund a Vlček už se na levém křídle řítil do další skvělé šance – Borovička ovšem zlikvidoval jak jeho střelu, tak dorážku Petráka. V přesilové hře o tři minuty později už slávisté příliš nezahrozili.

O pár minut později dostaly Pardubice velkou příležitost v podobě dvojnásobné přesilové hry. A trestaly. Pánek vyrazil Antoníčkovu střelu z křídla jen k před brankou stojícímu Michalu Rouhovi, jenž usměrnil puk do sítě. O 39 sekund pak Antoníček našel volného Ondřeje Rohlíka, který se z pravého kruhu nemýlil.

Pro slávisty to byla studená sprcha, ale svěřenci Jiřího Vebera nechtěli prohrát bez boje. Dvojice Petrák – Vlček znovu zahrozila střelou z úhlu a následnou dorážkou z bezprostřední blízkosti. Bohužel sešívaní Borovičku zkrátka překonat nedokázali. Dynamo naopak v závěru utkání přidalo ještě dvě branky – Dominik Chára ujel v oslabení a Radek Šír 36 sekund před koncem obkroužil Pánkovu klec.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Měli jsme dobrý vstup do utkání. Na konci první třetiny jsme udělali chybu, oni toho využili a dali první gól. Prohrávali jsme, ale jinak v prvních dvou třetinách nemůžu hráčům nic vytknout. Vytvořili jsme si dostatek šancí ke skórování, ale nezvládli jsme je proměnit. Ve třetí třetině rozhodly ty dvě přesilovky, ve kterých nám odskočili. Oni si to pak už pohlídali, byli jasně lepší a my jsme se do toho nedokázali už dostat. Kluci to pak měli v hlavách a už to nešlo. Můžeme říct, že jsme ti prohráli sami.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Výsledek určitě neodpovídá průběhu hry, protože si myslím, že Slavia byla první dvě třetiny minimálně vyrovnaným soupeřem, i když ve druhé třetině nás dostávali pod tlak. Nám se pak povedly ve třetí třetině dvě přesilovky, které pak rozhodly o zápase. Slavia ale byla ve druhé třetině velmi dobrá a ten výsledek je pro ní určitě krutý. Já jsem rád, že jsme to zvládli – soupeř měl o den více na odpočinek a my jsme přijeli včera v deset ze Sparty. Tohle bylo pro kluky těžké, ale vypořádali se s tím slušně.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více