Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.10.2019

Bravo! Juniorka má druhou výhru, doma skalpovala Mladou Boleslav

11. kolo, čtvrtek 17.10.2019, Slavia - M. Boleslav
Slavia
3:2
0:1, 2:0, 1:1
M. Boleslav

Branky

Slavia

5. Kižlin (Hradil, Míšek), 33. Janča (Petrák, Antoš), 49. Labuzík

M. Boleslav

16. Mežnar (Petržilka, Dotter), 49. Simon (Dlask, Petriska)

Statistiky

Rozhodčí: Šindel - Brejcha, Jelínek
Vyloučení: 3:2
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:29

Sestavy

Slavia

Málek – Fiala, Hovorka, Němeček, Antoš, Štíbr, Mareček, Klatt – Kižlin, Havrda, Hradil, Hasil, Ribarovski, Křenek, Turek, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák.

M. Boleslav

Zeithaml – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Vacík, Dudycha – Schulz, Závora, Dlask, Petržilka, Hašlar, Mežnar, Moucha, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon.

Na posledním místě se krčící junioři přetrhli nepříznivou sérii a na svém ledě naplno bodovali. Ve vysokém tempu hraný zápas plný útočných akcí přinesl vyrovnanou hru, ze které nakonec vzešli vítězně slávisté, kteří se popasovali s nepříznivým průběhem a po obratu ze druhé části si nakonec dokráčeli pro cenný triumf.

První třetina začala zostra. Oba týmy kvalitně bruslily a byla vidět velká míra snahy. V prvních dvaceti minutách více dominoval středočeský favorit, jenž svou převahu zúročil také gólově. Slavia s jistě chytajícím Romanem Málkem v zádech odolávala téměř šestnáct minut. Pak ale hosté vyhráli buly a Dotter po rychlém přišoupnutí od hrazení vypálil od modré. Maskovaný muž sešívaných vykopl puk betonem přímo k nepokrytému Ericu Mežnarovi, jenž se zblízka nemýlil.

Oboustranně sympatický herní projev pokračoval i v prostředním dějství. Domácí přežili úvodní nápor Mladé Boleslavi a pět minut po startu vyrovnali. Labuzík nejprve netrefil Míškův pas a bruslí poslal puk na zadní mantinel. Tam jej ale dojel, vrátil a napodruhé to vyšlo. Adresátem byl tentokrát David Kižlin, který už klečícího Zeithamla překonal. Slávisté se dostali více do hry a defenziva Středočechů byla rázem pod tlakem.

Mladé Boleslavi nepomohl ani oddechový čas. Ukázkový brejk rozjel Antoš, jenž v rohu sebral Málkem vražený touš. Svou rozehrávkou po mantinelu našel Petráka, jehož přesný pas za černozelené obránce zachytil Jakub Janča. Rázem z toho byl samostatný únik, který zakončil domácí hráč bravurně. Naznačil kličku a poslal puk do volného vinglu. Sešívaní byli na koni a Mladá Boleslav mohla děkovat nebesům, že Hasil s Hradilem nenavýšili ve vlastním oslabení náskok už na dva góly.

V závěrečné třetině vydržela oběma týmům útočná potence. Zprvu měli navrch vedoucí sešívaní, kterým se povedlo i potřetí skórovat. Tomáš Labuzík vybojoval kotouč u mantinelu, sjel si s ním před branku, kde obhodil klekajícího strážce mladoboleslavské svatyně. Za půl minuty však bylo opět sníženo, rychlou kombinaci hostů zakončil přesně Michal Simon. Ten se s ničím nemazal a zblízka pokořil Málka. To Středočechy nakoplo. Dlouho se hrálo bez přerušení, Slavia urputně bránila a nakonec obstála s vypětím všech sil i soupeřovu hru bez brankáře.

Vršovický celek si tak vydobyl druhý triumf v letošní sezóně. Podrobnou reportáž minutu po minutě si můžete přečíst na tomto odkazu.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): Po sérii porážek je to pro nás vítaná vzpruha. Začátek byl z naší strany dobrý. Pak nás přibrzdila přesilovka a gól, který jsme dostali po buly. Byla to standardní situace, na kterou jsme kluky upozorňovali i u videa. Od druhé třetiny jsme hráli slušné utkání s tím, že jsme dokázali proměnit šance. Škoda je toho druhého gólu, kdy jsme si soupeře rychle pustili zase k sobě. V tu chvíli byl zápas otevřený, ale zvládli jsme to, i když jsme na konci měli velké štěstí při power-play. Kluci bojovali, spoustu střel zblokovali a za dnešek jim patří dík.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Bylo vidět, že teď byla reprezentační pauza a že oba týmy dobře potrénovaly. Byla tam chuť na obou stranách. Nám se podařila první třetina, kde jsme byli o něco lepší a vytvořili jsme si i víc šancí. Dali jsme jeden gól a trošku nám připadalo, jako by klukům v hlavách došlo k malému uspokojení. Naopak, soupeř od druhé třetiny zrychlil, zagresivnil hru i napadání. Naše hra se najednou přestala dařit a Slavia odskočila na jeden gól. Na začátku třetí třetiny jsme chtěli srovnat, ale dělali jsme zbytečné chyby. Pak se nám povedlo rychle snížit dvougólový náskok. Od té doby to byla hra, kterou jsme chtěli předvádět, ale, bohužel, jsme si za tu druhou a polovinu třetí třetiny ani ten bod nezasloužili.

Autor Richard Wagner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více