14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.10.2019

První venkovní vítězství, junioři uspěli v Třinci!

14. kolo, sobota 26.10.2019, Třinec - Slavia
Třinec
2:4
1:0, 0:1, 1:3
Slavia

Branky

Třinec

12. Matiaško (Matěj, Havránek), 41. Havránek (Matěj, Matiaško)

Slavia

35. Petrák (Janča), 41. Petrák (Klatt, Janča), 45. Janča (Petrák), 59. Hasil (Hradil, Havrda)

Statistiky

Rozhodčí: Mrkva – Lederer, Tošenovjan
Vyloučení: 2:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:40
Diváci: 63

Sestavy

Třinec

Švančara – Mituchovič, Jenáček, Vacula, Cienciala, Šulák – Havránek, Indrst, Pastor, Mikler, Mastič, Lipiansky, Matiaško, Plandor, Matěj, Stebel, Ramik, Králík

Slavia

Pánek – Antoš, Hovorka, Němeček, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt, Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Ribarovski, Turek, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák

Pět venkovních klání, nula výher. Taková byla bilance juniorů po pátečním utkání ve Vítkovicích, ze severu Moravy se nicméně slávističtí mládežníci nakonec smutní nevrátí. Při utkání v Třinci to sice s Pražany znovu nevypadalo moc dobře, díky třígólové smršti ve třetí třetině nicméně červenobílí vývoj zápasu otočili a nakonec slaví cenné vítězství 4:2!

Třinečtí, posilnění pátečním vítězstvím nad Spartou, vstoupili do zápasu lépe. Využívali zejména nepřesné rozehrávky svých soupeřů, až do dvanácté minuty je však nedokázali přetavit v úspěch gólový. Právě jedno z hostujících zaváhání vystihl Havránek a vyzval ke skórování Michala Matiaška, na jehož zakončení k tyči Pánek nedosáhl.

Právě Havránek poté nabídl Pražanům první přesilovku, s tou se nicméně svěřenci Jiřího Vebera popasovali spíše nepovedeně. Domácí navíc početní nevýhoda příliš nezpomalila a i ve zbytku první části byli o něco málo lepším týmem na hřišti.

Podobný obrázek platil i ve druhé periodě. Oceláři byli o chlup aktivnější, Slavia pak hrozila zejména z pravidelných protiútoků, při kterých byli vidět hlavně Havrda s Hradilem.

Nevyužitých šancí mohl Třinec začít litovat na konci 35. minuty. Podobně jako při inkasované brance zapracoval v útočném pásmu Janča a poté, co uzmul domácích nepřesnou rozehrávku, poslal kotouč před bránu na hůl Martinu Petrákovi. Mladý sešívaný útočník si tváří v tvář gólmanovi poradil bravurně a srovnal na 1:1.

Třinečtí si zkraje třetí třetiny vzali ztracené vedení zpět. A znovu to bylo po chybě soupeře. Tentokrát si Slavia už po čtyřiceti sekundách hry nepohlídala střídání a vyslala do protiútoku Matěje s Markem Havránkem, přičemž druhý jmenovaný zakončoval do odkryté klece.

Jenže domácí nestihli ani doslavit a už bylo opět skóre smírné. Pouhých deset sekund po inkasovaném gólu vyrazili Pražané vpřed a Janča z rohu krásnou přihrávkou vybídl k ostré palbě Martina Petráka, jehož dělovka se zastavila až v síti – 2:2.

Oceláři navíc hned záhy museli vinou faulu do čtyř a dostali tak slávisty do tlaku. Těm sice dvě vyhrazené minuty na přesný zásah nestačily, po návratu Králíka na led nicméně zůstali na puku a nakonec dokázali otočit vývoj zápasu. Petrák s Jakubem Jančou si prohodili role a druhý jmenovaný se při přečíslení nemýlil – 3:2 z pohledu hostí!

Třetí sešívaný gól byl nakonec gólem vítězným. Oceláři zahodili téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku, po zbytek utkání pálili spíš z větší vzdálenosti a při závěrečné hře bez brankáře inkasovali počtvrté, když se od opuštěné klece trefil Matěj Hasil a stanovil tak konečný výsledek na 2:4 ve prospěch Pražanů!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 25.6.2024

Holý o přípravě: Pilujeme drobnosti, které můžou v zápasech rozhodovat

Poslední měsíce se pro slávistického obránce Jana Holého hodně točí okolo jeho malé dcery. I proto je za volno od zápasů rád, současně ale samozřejmě trénuje na novou sezónu. „Cítím se výborně a ...

Číst více
ROZHOVORY 23.6.2024

Hron a Matějovský o přípravě s A-týmem: Je to náročné, ale dá nám to hodně

V uplynulé sezóně pomohli juniorce k návratu do extraligy. Teď se Filip Hron a Artur Matějovský připravují dokonce s A-týmem. „Nejtěžší je počet tréninků a intenzita,“ popisuje Hron. Teprve ...

Přehrát video
ROZHOVORY 20.6.2024

Klapka přivezl do Edenu dres z Calgary. Na Slavii se rád vracím, říká

Uplynulou sezonu bude mít slávistický odchovanec Adam Klapka navždy v paměti. Připsal si v ní debut v NHL i první gól a v nejprestižnější soutěži světa už dvoumetrový obr shodil i rukavice. ...

Číst více
ROZHOVORY 18.6.2024

Standa Tichý byl zvolen do výkonného výboru ČSLH. Každá změna by měla projít odbornou komisí, říká

Majitel Slavie Standa Tichý bude novým členem výkonného výboru ČSLH, pro jeho zvolení se na sobotní konferenci Českého hokeje vyslovilo 50 z 61 delegátů. V následujícím rozhovoru mluví nejen o svojí ...

Číst více