Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
30.11.2019

Pozorná obrana i brankář. Juniorka nestačila na Jihlavu

23. kolo, sobota 30.11.2019, Slavia - Jihlava
Slavia
0:3
0:2, 0:0, 0:1
Jihlava

Branky

Slavia

Jihlava

8. Krajíček (Rašín), 13. Pětník (Smolko, Dvořák), 42. Pětník (Doležal)

Statistiky

Rozhodčí: Horák – Ondráček, Svoboda
Vyloučení: 2:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:32
Diváci: 72

Sestavy

Slavia

Pittr – Hovorka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hasil, Slavíček, Ribarovski, Turek, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák.

Jihlava

Krejčí – Piskač, Grauer, Křišta, Rašín, Smolko, Dvořák – Zadražil, Pětník, Krajíček, Gergel, Fiala, Čermák, Doležal, Barák, Vyvial.

Junioři Slavie ve druhém domácím zápase ve dvou dnech nastoupili proti hráčům Jihlavy, ale ani tentokrát nedokázali zapsat do tabulky vítězství. Proti soupeřům z Vysočiny nevstřelili gól a prohráli 0:3.

Souboj posledního s předposledním. Zápas mezi juniory Slavie a Jihlavy byl pro oba týmy důležitý, i z toho důvodu, že se jim v listopadu příliš nedaří.

Do utkání vstoupili pravou nohou Jihlavští, kteří sešívané v první třetině přestříleli 14:8 a zaměstnávali Pittrovu pozornost. V 5. minutě ho po nešťastném odrazu prověřil z vrcholu kruhů Smolko, na gól si ale příznivci hostů ještě pár minut museli počkat. O to víc je možná gólová situace z 8. minuty překvapila.

Z nenápadného nahození Rašína od mantinelu se totiž nakonec stala přesná střílená nahrávka na teč Jakubu Krajíčkovi, jenž usměrnil puk šikovně mimo dosah slávistického gólmana. O necelou minutu později mohlo být pro domácí ještě hůř – Čermák s Dvořákem však přečíslení nevyřešili podle svých představ.

Ve 13. minutě dostali hráči Dukly k dispozici přesilovou hru a trestali. Richard Pětník se ocitl nehlídaný na levém kruhu a střelou k přední tyči překvapil Pittra – 0:2.

Druhá třetina patřila slávistům. Hosty přestříleli 15:6 a byli viditelně aktivnější. Bohužel si však nedokázali vytvářet žádné vyložené gólovky, s výjimkou 32. minuty a střely Janči, kterému střelecký pokus dobrou defenzivní prací připravil Turek.

Oba týmy tak šly do závěrečné třetí třetiny za totožného stavu jako do druhé periody. Místo očekávaného náporu červenobílých na úvod třetího dějství však přišel rychlý nátlak Jihlavy, jenž nakonec rezultoval v branku. Samostatnou akci Doležala zakončil střelou do odkryté branky Richard Pětník a svojí druhou trefou v utkání zvýšil na 3:0 pro hosty.

Ani ne za minutu mohl odpovědět dalekonosnou střelou Štrombach, jenže nastřelil pouze tyčku. Jednu z největších příležitostí na snížení náskoku Dukly měl v 53. minutě Hovorka, jenže otočku okolo branky nedokázal proměnit v kýžený gól.

Pozorný výkon podal rovněž brankář hostů Krejčí a nepustil za svá záda ani jednu ze 34 střel domácích. Svěřenci Jiřího Veberu tak zakončili listopad šestou porážkou v řadě.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více