Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.12.2019

Junioři potvrdili formu a přetlačili Plzeň!

29. kolo, čtvrtek 19.12.2019, Slavia - Plzeň
Slavia
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Plzeň

Branky

Slavia

8. Holý (Hovorka, Havrda), 60. Hradil (Hovorka, Holý)

Plzeň

23. Kopic (Princl, Šuhaj)

Statistiky

Rozhodčí: Horák – Hradil, Štěpánek
Vyloučení: 5:6
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:31
Diváci: 51

Sestavy

Slavia

Pánek – Matějka, Hovorka (A), Němeček, Mareček, Klatt, Holý – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Malínek, Křenek, Turek, Míšek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C)

Plzeň

Micka – Houdek (C), Pánek, Staněk, Šilhán, Kovářík, Malák (A) – Kvasnička, Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj, Říha, Hauser, Marcel, Tůma, Ženíšek, Soukup, Princl (A)

Vyrovnaný duel mezi domácí Slavií a plzeňskou Škodou dokázali sešívaní hokejisté strhnout šest vteřin před koncem brankou Hradila na svou stranu. Slávisté tedy získali body i s dalším celkem z čela tabulky.

Úvod zápasu příliš hokejové krásy nenabídl, i když snaha se oběma týmům rozhodně nedala upřít. Slávisté se přece jen dostali do zápasu rychleji. Oba celky si vybojovaly shodně v první periodě dvě přesilové hry. Slávisté byli produktivnější a dokázali jednu využít. Pouze po sedmnácti vteřinách početní převahy se puk z rohu přes Havrdu a Hovorku dostal na druhou stranu pásma na modrou čáru k Ondřeji Holému. Sešívaný bek se přiblížil směrem k Mickově brance a přesnou křižnou střelou zápěstím, nedal brankáři Plzně šanci – 1:0.

Hosté své početní převahy využít nedokázali, naopak mohli inkasovat znovu. V patnácté minutě se dostal do úniku Hradil, který se pokusil na Micku vyzrát bekhendovou kličkou. Útočník Slavie ale nedokázal propasírovat kotouč mezi nohama plzeňského brankáře, stav zápasu se tedy v úvodním dějství již nezměnil.

Stav se mohl změnit již po několika vteřinách části druhé. Průnik Princla a jeho následnou střelu bekhendem dokázal betonem zastavit Pánek. Ani on však nestačil v čase 22:53 na střelu Marka Kopice, která i přes Pánkovu snahu skončila za jeho zády a stav utkání Škoda dokázala vyrovnat.

Ve zbytku prostřední dvacetiminutovky sledovali diváci v Edenu spíše urputnou bitvu. Plzeň se sice dostala zásluhou početní výhody dostat do menšího tlaku, větší příležitost si ale ani Škoda vypracovat nedokázala. Rozhodnutí tedy přinesla třetí perioda.

Ta nabídla asi nejlepším podívanou zápasu. Nejprve v pětačtyřicáté minutě mohla jít do vedení Plzeň. Po akci Ženíška, který projel až před Pánka, nabídnutou šancí pohrdl Adamec, kterého brankář Slavie vychytal. Na druhé straně v polovině třetí části mohl poslat Slavii do náskoku Hovorka, ve velké šanci ale nastřelil pouze tyč.

Poslední velkou příležitost Škody a konkrétně Princla si pohlídal Pánek. Rozhodnutí tedy přišlo na druhé straně. Havrda nejdřív tvrdým střetem poslal k zemi o hlavu vyššího Houdka, následně se po této srážce kotouč dostal k úplně volnému Damienu Hradilovi, který do odkryté branky rozhodl o sešívaném triumfu.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Velká spokojenost. Druhý zápas v řadě za tři body. Do zápasu jsme dobře vstoupili, byli jsme docela aktivní a asi jsme zaslouženě vyhráli první třetinu. Soupeř potom trochu zlepšil pohyb a vyrovnal. Ve třetí třetině to bylo čekání na chybu a kdo jí využije. Chyby přicházely, góly ne. Nakonec nám to tam šest sekund před koncem spadlo.“

Michal Dvořák (HC Škoda Plzeň): „Byl to velmi vyrovnaný zápas. Slavia nás přebojovala. Spravedlivější by asi byla remíza, ale soupeř rozhodl gólem z přesilovky těsně před koncem. Přijeli jsme do Prahy ve velice okleštěné sestavě, kdy celá třetí lajna byli kluci z dorostu ročníku 2003. Gratuluji Slavii k vítězství.“

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více