Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.1.2020

S Tygry drželi krok jen chvíli. Junioři padli v Liberci

31. kolo, sobota 4.1.2020, Liberec - Slavia
Liberec
5:2
1:0, 1:1, 3:1
Slavia

Branky

Liberec

10. Jansa (Žemba), 34. Drábek (Nezbeda, Vomáčka), 42. Jansa (Rossmy, Žemba), 47. Jansa (Adamec, Drábek), 49. Žemba (Strnad, Šeliga)

Slavia

30. Puczek (Hradil, Bureš), 60. Janča (Klatt)

Statistiky

Rozhodčí: Barek – Pechánek, Roischel
Vyloučení: 5:6
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:27
Diváci: 80

Sestavy

Liberec

Král – Hladík, Ira, Charvát (C), Žůrek, Had (A) – Vomáčka, Adamec, Jansa, Strnad, Masař, Drábek, Nezbeda, Rossmy, Šeliga, Žemba.

Slavia

Pittr – Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Slavíček, Křenelek, Turek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C), Puczek

Sešívaná juniorka bojovala o body marně a v rámci 31. kola své soutěže prohrála s Libercem 2:5. Tygři se už v první třetině ujali vedení a i když slávisté dokázali srovnat, na další branky soupeře už nestačili. V závěru už pouze korigoval skóre Jakub Janča a Slavia se vrací od Ještědu s prázdnou.

Sešívaní junioři vzali bitvu s Libercem za horší konec a po deseti minutách prohrávali 0:1. Při hře čtyři na čtyři nejprve Žemba sice nastřelil pouze tyčku, puk se ale odrazil na brankoviště, kde se rychle zorientoval Filip Jansa a otevřel skóre utkání.

Přestože si červenobílá letka připsala několik slibných šancí, dlouho nedokázala najít recept na brankáře Krále, jenž všechny pokusy pochytal. V čase 29:29 už však byl na útočné snahy hostů krátký. Puczek, Hradil a Bureš předvedli parádní kombinaci v tygřím obranném pásmu, kterou vyšperkoval vyrovnávací trefou do odkryté klece prvně jmenovaný Jiří Puczek.

Tygři však slávistům dlouho radost nedopřáli. Už o čtyři minuty později přiklonili průběžný stav na svou stranu. Nezbeda při pěkné akci nahrál přímo před branku Michaelu Drábkovi, ten si položil gólmana a pohodlně zavěsil.

Zkraje závěrečného dějství se Tygři dostali do trháku, když zvýšili už na 3:1. Puk se po Rossmyho nahození odrazil od zadního mantinelu do prostoru před brankou, kde ho uzmul Filip Jansa a pohotovou ranou nedal Pittrovi šanci.

Ve 47. minutě mohla severočeská střídačka slavit počtvrté. Filip Jansa zakončil oku lahodící akci svého týmu a zaznamenal čistý hattrick. Slavia dokonce vyfasovala nepopulárního „bůra“. V čase 48:27 vypálil Jan Žemba, jeho střela Pittrovi prošla nad ramenem a rozvlnila síť hostující svatyně.

Slávisté už stačili výsledek pouze korigovat, když se v na začátku 60. minuty prosadil Jakub Janča, který využil přesilovku a projektilem do pravého horního rohu stanovil skóre na 5:2 ve prospěch Liberce.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více