Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.1.2020

Gólové žně dopadly lépe pro Třinec, junioři bez bodů

34. kolo, sobota 11.1.2020, Slavia - Třinec
Slavia
4:5
2:3, 0:1, 2:1
Třinec

Branky

Slavia

9. Havrda (Hasil), 15. Matějka (Janča), 48. Puczek (Matějka), 49. Hasil (Hradil, Labuzík)

Třinec

1. Krč (Matiaško, Geidl), 8. Matěj (Krč), 18. Krč (Mastič), 35. Dobša (Jenáček, Vacula), 55. Krč (Matěj, Šulák)

Statistiky

Rozhodčí: Šindel – Ondráček, Šimánek
Vyloučení: 1:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:38
Diváci: 33

Sestavy

Slavia

Pittr – Matějka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Křenek, Turek, Labuzík, Janča, Petrák, Puczek

Třinec

Suchánek – Mikulec, Radzienciak, Jenáček, Vacula, Cienciala, Grygar, Šulák – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Matiaško, Plandor, Matěj, Dobša

Sešívaní junioři sehráli doma v Edenu vyrovnaný duel proti Ocelářům z Třince. Svěřenci Jiřího Vebera v zápase dvakrát prohrávali, ale vždy dokázali skóre dorovnat. Bohužel na poslední branku Třince, díky které Tomáš Krč zkompletoval svůj hattrick, již odpovědět nedokázali.

Utkání začalo pro sešívané barvy asi nejhůře, jak jen mohlo. Již ve 38. sekundě se totiž radovali Oceláři z prvního gólu. Tomáš Krč, který obdržel na hůl přesnou přihrávku zpoza Pittrovy branky se nemýlil a do odkryté branky puk zasadil. Další gól za Pittrova záda padl o sedm minut později, tedy v čase 7:30 se Slezané radovali již ze druhé branky. Individuální akcí se blýskl Pavel Matěj, který dokázal přebruslit obranu sešívaných, a nakonec objel a položil gólmana Pittra a backhandovým blafákem jej překonal.

Čas slávistů nastal o minutku později, v čase 8:27 ztenčil náskok hostů Maxim Havrda, který využil zmatku před brankářem Suchánkem a dotlačil puk za jeho záda a dotáhl svůj tým na dostřel Třinci. Vyrovnávací branka padla o sedm minut později, tedy v 15. minutě. Sešívaní akorát dohrávali svou přesilovou hru a v momentě, kdy hlasatel zahlásil návrat trestaného Jenáčka na ledovou plochu, přebral iniciativu Jan Matějka a tvrdou střelou od modré prostřelil brankáře Suchánka.

Do konce první třetiny se měnilo skóre ještě jednou. Na Pittra mířily hned dvě střely – první dokázala sešívaná jednička ještě pravým beton vykopnout, nýbrž jen před sebe, kde stál neobsazený Tomáš Krč, kterému nedělalo problém puk do sítě doklepnout a připsat si tak svůj druhý přesný zásah v zápase.

Na jediný gól ve druhé části hry jsme si museli počkat, jelikož padl až ve 35. minutě. Znovu se dokázali prosadit Slezané a vzali si nazpátek své dvoubrankové vedení. Ostrou střelou se snažil Jenáček prostřelit gólmana domácích, jenže mířil jen do zadního mantinelu, od kterého se kotouč odrazil na hůl Davida Dobša a brankář Pittr již neměl šanci se přemístit...

Dva góly za 30 sekund...

Do poslední části hry vlétli svěřenci Jiřího Vebera s motivací vyrovnat. Dotáhnout se na Oceláře dopomohl Jiří Puczek, který předvedl svou schopnost se zorientovat a jako jediný si všiml puku, který nakonec za záda Suchánka protlačil. Sešívaní zažívali velkou euforii, jelikož se jim podařilo během třiceti sekund vyrovnat. O vyrovnání se postaral Matěj Hasil, který obdržel od Labuzíka puk ve středním pásmu popojel si blíže Suchánkovi, kde na přihrávku čekal již Hradil, jenž mu ji vzápětí vrátil zpět a ukázkovou narážečkou se jim podařilo utkání vyrovnat.

Poslední hřebík do rakve zatloukl Tomáš Krč, který nejenom, že zkompletoval hattrick, ale také rozhodl o výhře svého týmu. Podařilo se mu skórovat prakticky z nulového úhlu a trefit kotouč do pravého růžku slávistické brány.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Dneska byl pro nás soupeř zarputilejší, silnější, důraznější. Měli jsme tam i dobré momenty, ale ty první dvě třetiny byly z naší strany špatné. Až třetí třetinu jsme se dostali do hry, tam jsme dali dva góly. Ale místo toho abychom to podrželi, tak po našich chybách, kdy jsme měli několikrát kotouč na holi, tak jim to nahrajeme.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Dle mého jsme celé utkání byli lepším týmem. Nakonec jsme dvakrát vedli o dvě branky, domácí díky naším hrubým chybám vždy snížili nebo dokonce srovnali skóre. Určitě jsme prokázali velkou chuť po vítězství a do toho vítězného konce jsme to dotáhli.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více