Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.1.2020

Na závěr bez bodu. Juniorka nestačila na Zlín

38. kolo, sobota 25.1.2020, Slavia - Zlín
Slavia
3:8
1:3, 1:2, 1:3
Zlín

Branky

Slavia

10. Janča (Puczek, Hovorka), 27. Křenek (Hradil, Labuzík), 50. Křenek (Janča, Hovorka)

Zlín

7. Dobiáš (Fajkus, Janošek), 15. Fajkus (Dobiáš, Sebera), 19. Dobiáš (Chludil, Holík), 24. Dobiáš, 32. Bednařík (Jaroněk, Hrazdira), 50. Chludil (Lekeš, Handl), 51. Hrazdira (Podešva), 57. Sebera (Podešva, Chludil)

Statistiky

Rozhodčí: Lacina – Šimánek, Maňák
Vyloučení: 5:6
Využití: 0:2

V oslabení: 0:2
Střely na branku: 36:39
Diváci: 54

Sestavy

Slavia

Pánek (33. Volevecký) – Matějka, Hovorka, Němeček, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Štrombach, Brummel, Hradil, Slavíček, Křenek, Turek, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák, Puczek.

Zlín

Šarman – Janošek, Riedl, Holík, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Chludil.

Poslední zápas vítězně neskončil. Junioři Slavie nenavázali na páteční vítězství s Olomoucí a v závěrečném utkání turnaje O Pohár DHL podlehli hráčům Zlína 3:8. Soutěž tak zakončí na 17. místě.

Do posledního zápasu v rámci turnaje O Pohár DHL vstupovali v sobotu v poledne junioři Slavie. V utkání proti tabulkově hůře postavenému Zlínu chtěli navázat na páteční vítězství s Olomoucí a zakončit působení v soutěži triumfem.

Svěřenci Jiřího Vebera nevstoupili do utkání špatně – po minutě a půl číhala mohl Turek zakončovat do odkryté branky povedenou kombinaci, ale v rozhodující moment netrefil puk, v páté minutě trefil Hradil tyčku a o chvíli později doráželi Slavíček s Míškem nebezpečně na brankovišti.

Berani však úvodní nápor domácích přečkali a ze své první šance udeřili. V oslabení se na střed uvolnil Vojtěch Dobiáš a nechytatelnou střelou překonal brankáře Pánka. Od té doby Zlínští převzali iniciativu a byli na ledě nebezpečnější.

Sešívaným se i přesto podařilo v 10. minutě vyrovnat. Jiří Puczek se rozjel na levém křídle a stříleným centrem vybídl ke skórování Jakuba Janču – 1:1. Vyrovnaný stav ovšem vydržel jen pět minut – po rychlé nahrávce Dobiáše vrátil hostům vedení Sebastian Fajkus.

Byla to právě první formace PSG, která dělala slávistům největší problémy. Není tak divu, že když se hostující hráči zaradovali dvě minuty před koncem úvodní periody potřetí, autorem vstřelené branky v přesilovce byl opět zmiňovaný Vojtěch Dobiáš.

Druhé dějství patřilo v podstatě výhradně Zlínu. Na střely vyhráli jeho hokejisté 15:8 a sešívaní trávili dlouhá střídání ve vlastním obranném pásmu. Ve 24. minutě navíc opět ujel v oslabení Vojtěch Dobiáš a přesnou střelou do horního růžku završil hattrick.

Částečnou naplástí byla alespoň o necelé tři minuty snižující trefa z hole slávistického Lukáše Křenka, kterou ale ve 32. minutě eliminoval zlínský Kryštof Bednařík. Po jeho brance Pánek přepustil místo v brankovišti Tomáši Voleveckému.

Třetí perioda je často spíše defenzivní přetahovanou, v tomto utkání to však neplatilo. Na přelomu 45. a 46. minuty nejprve nedokázal hostující Handl využít chybné rozehrávky Voleveckého, načež dvakrát ujeli Hradil s Turkem, ale ani jednu z dvou téměř identických šancí nedokázali proměnit v kýženou branku.

Naděje svitla v 50. minutě, kdy se sešívaní dočkali odměny za ofenzivní snahu (třetí třetinu vyhráli na střely 13:10) a Lukáš Křenek dorážkou na brankovišti snížil na rozdíl dvou gólů.

Osud ale červenobílým nepřál a na jejich třetí trefu přišly dvě rázné odpovědi. 24 sekund po brance Křenka překonal Voleveckého Lukáš Chludil a dvanáct vteřin nato vystřelil z podobného místa a podobně přesně Richard Hrazdira.

Zlínské podržel ve třetí části brankář Šarman, jenž zlikvidoval několik dobrých příležitostí sešívaných, které mohly se zápasem ještě zamíchat. Definitivní tečku přidal v 57. minutě Matěj Sebera a stanovil výsledné skóre 3:8 v neprospěch domácích.

Slávističtí junioři tak zakončili turnaj O Pohár DHL na 17. místě, ve 36 utkáních zaznamenali 39 bodů. Ročník jim ovšem nekončí, už na začátku února je totiž čeká nenavazující DHL Superpohár.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Výsledek hovoří za vše, nemůžeme být spokojení. Soupeř nás předčil hlavně v zakončení. My jsme si vytvořili nějaké šance, ale nedokázali jsme je využít. Oni byli důrazní a využili je. Zlín byl dnes lepším týmem.

Jaroslav Kristek (PSG Berani Zlín):Dnes to od nás bylo o hodně lepší než včera na Spartě. Nevím, jestli kluci měli včera po té cestě nějaké těžší nohy, dneska jsme působili živějším dojmem a hlavně proměňovali šance. Hned v první třetině jsme odskočili a byli jsme lepším mužstvem.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více