Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
14.9.2019

Dorost i podruhé vítězný, v prodloužení rozhodl Slavíček

2. kolo, sobota 14.9.2019, Slavia - M. Boleslav
Slavia
4:3p
2:1, 0:1, 1:1 - 1:0
M. Boleslav

Branky

Slavia

7. Vlasák, 7. Kluch (Jokl, Kvasnička), 52. Malínek (Svoboda), 63. Slavíček (Štancl, Hrdlička)

M. Boleslav

9. Polák (Jasečko, Haas), 38. Szturc (Polák), 55. Strnádek (Peca).

Statistiky

Rozhodčí: Müller – Svobodová, Svoboda
Vyloučení: 3:3

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Svoboda, Weitz, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Slavíček, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Hofmann, Štancl, Vymětal.

M. Boleslav

Šatný – Moravec, Křepelka, Jasečo, Rajgl, Hrouda, Žabka, Moravec – Sluka, Kredl, Gardoň, Peca, Půček, Polák, Hruška, Szturc, Haas, Strnádek, Plíšek (C).

Sešívaní dorostenci vstoupili do nového ročníku nejlépe, jak mohli. Poté, co v úvodním kole překonali Havlíčkův Brod, si ve druhém utkání poradili také s hráči Mladé Boleslavi. Na domácím ledě je udolali 4:3 po prodloužení, vítěznou trefu obstaral Šimon Slavíček.

Úvodní třetina zápasu začala klidným hokejem, oba týmy spíše vyčkávaly a snažily se o postupnou kombinaci. Do pár zajímavých střel se dostal mládežnický reprezentant v sešívaném dresu Šimon Slavíček, ale narážel na brankáře soupeře. Se svými pokusy proti gólmanovi Pittrovi neuspěli ani Boleslavští.

O to překvapivější a nečekanější pak nejspíše byla dvojice slepených gólů ze 7. minuty, které diváci na Zimním stadionu v Edenu viděli. Nejprve po výborném forčekingu Marek Vlasák a o 18 sekund později z přesně sehraného přečíslení Tomáš Kluch určili dvougólové vedení svěřenců trenéra Ladislava Slížka.

Kvalitu ale ukázali také hokejisté Bruslařského klubu, konkrétně Vojtěch Polák, jenž se svojí šancí nejprve neuspěl, aby o chvíli později už zpracoval přesnou nahrávku na pravé křídlo a prostřelil strážce slávistické svatyně.

Sešívaní ve zbytku první dvacetiminutovky přečkali dvě přesilovky hostů a sami si ještě vytvořili pár zajímavých střel. Boleslav se pak snažila změnit skóre ještě v samotném závěru, leč neúspěšně.

Do druhé třetiny vstoupili červenobílí s přesilovou hrou, která se na šest sekund proměnila dokonce ve dvojnásobnou. A málem skončila gólem. Štancl s Vymětalem se ocitli ve dvou dobrých příležitostech, ale narazili na nepřesnost nebo výborné zákroky Šatného.

Přestřelka a vítězný gól Slavíčka

Postupně přebírali inciaitivu hosté a brankář Pittr musel být na pozoru. Aktivní byl zejména hostující Haas, který se dvakrát pokoušel překvapit slávistického gólmana. Ten si poradil i únikem Hrušky, jenž následoval po fantastickém zákroku jednoho z hostujících beků, který se postavil do cesty střely Šimona Slavíčka, před nímž číhala prázdná branka.

Slávistům se však skórovat nepodařilo a hosté trestali. Do přečíslení ujeli boleslavští Polák s Gabrielem Szturcem a byl to druhý jmenovaný, ke kterému se odrazila nepřesná střela a který ji uklidil do odkryté slávistické brány – 2:2.

Začátek třetí třetiny přinesl řadu nepřesností z obou stran a hrálo se spíše ve středním pásmu. Dvěma výbornými zákroky se v polovině třetí periody blýskl Pittr a zřejmě vhnal krev do žil svým spoluhráčům. Ti totiž v jednom z dalších střídání zavřeli v obranném pásmu boleslavskou pětku a Vojtěch Malínek skvělou individiuální akcí poslal domácí znovu do vedení.

Ani Boleslav se ovšem nenechala odradit. Další dobrou šanci měl Haas a po kratší sekvenci, kdy znovu tlačili slávisté, Středočeši srovnali. Jakub Peca našel na pravém křídle najíždějícího Martina Strnádka a ten vymetl horní prostory Pittrovy branky – 3:3.

Kdo by čekal, že se oba týmy budou chtít dovést zápas v klidu do prodloužení, mýlil se. Ofenzivními výlety se v posledních minutách prezentovali domácí obránce Hrdlička a hostující zadák Křepelka, boleslavský Polák pak nastavoval hůl na střílenou nahrávku Szturce, naštěstí pro sešívané nepřesně.

V prodloužení to znovu vypadalo spíše na opatrnější hru obou týmů. Ani jeden z brankářů nečelil žádné velké šanci, tedy až do konce třetí minuty. To si totiž boleslavská obrana trestuhodně nepohlídala Šimona Slavíčka, kterého našel před brankou volného Štancl, a slávistický útočník přesnou trefou rozhodl o bonusovém bodu pro sešívané.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Věděli jsme, že Boleslav bude kvalitní mančaft, že jejich trenér působí v reprezentaci a že posílili. První zápas sice prohráli, ale byli útočně naladění, což potvrdili. Prvních pět minut měli opticky navrch a byli živější. My jsme tam ale dali ty dva góly, což nám obrovsky pomohlo – kluci si vyzkoušeli, že se s nimi dá hrát. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Nechci říct, že to byla ztráta bodu – to ne, my si toho vážíme a jsme pokorní –, ale měli jsme více gólových šanci, které jsme mohli vyřešit jinak. Věřím, že kluci si z toho zápasu odnesou sebevědomí a že to bude lepší a lepší.

David Vrbata (BK Mladá Boleslav): Od začátku jsme tahali za kratší konec. Když jsme mohli jít do vedení, tak jsme ty šance bohužel nedali a pak ten zápas honili. Pro nás je to ztráta. V prodloužení jsme bohužel udělali další chybu, prohráli jsme a bereme jenom bod. Musíme se z toho zápasu poučit do dalších kol, abychom konečně bodovali za tři body.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více