Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.9.2019

Výborně! Dorost veze z Vysočiny cennou výhru

3. kolo, čtvrtek 19.9.2019, Jihlava - Slavia
Jihlava
1:5
0:1, 0:2, 1:2
Slavia

Branky

Jihlava

54. Sapík (Jungwirth, Macek)

Slavia

20. Vlasák (Hrdlička, Slavíček), 26. Novák (Kvasnička, Hofmann), 34. Malínek (Palát, Stejskal), 46. Vymětal (Brummel, Weitz), 59. Slavíček (Brummel, Hrdlička)

Statistiky

Rozhodčí: Kohoutek – Musil, Viskot
Vyloučení: 7:7, navíc Bulík (JIH) 10 min. OT.
Využití: 1:3

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:34
Diváci: 83

Sestavy

Jihlava

Maláč (48. Pulda) – Adam, Hrbek, Sapík, Janda, Macek, Šabatka, Vranka – Pavelec, Melenovský, Sopotnik – Jungwirth, Eremiáš, Nevšímal – Mlejnek, Zdarsa, Juřička – Bulík

Slavia

Pittr – Weitz, Hrdlička, Kluch, Stejskal, Palát – Štancl, Slavíček, Vlasák – Hofmann, Malínek, Kvasnička – Brummel, Novák, Vymětal – Skoupý, Svoboda, Jokl

Mladí slávisté na Horáckém zimním stadionu předvedli dobrý výkon a za výhru 5:1 si odváží plný počet bodů. Spolehlivým výkonem v brankovišti poté Slavii jistil brankář Pittr.

Úvod duelu patřil především brankářům, jak Maláč, tak Pittr se činili a dlouho drželi v první periodě čisté konta. Ke konci první části začali zlobit domácí, pokusy Eremiáše a Pavelce ale zlikvidoval spolehlivý Pittr. Udeřilo však na druhé straně v poslední minutě první třetiny, kdy měli sešívaní výhodu dvojnásobné přesilovky. Po střele Hrdličky vznikl závar před Maláčem, v něm se nejlépe zorientoval Marek Vlasák a střelou mezi betony poslal Slavii do vedení.

V šestadvacáté minutě to bylo již o dvě branky. Kvasnička našel v mezikruží dobře nabrusleného Michala Nováka, který se trefil z první naprosto přesně. Druhá třetina patřila slávistům a při další přesilové hře to potvrdil po asistenci Paláta Vojtěch Malínek. Tentýž hráč měl na konci druhé periody ještě příležitost skórovat z trestného střílení, které však neproměnil.

Pražané pokračovali v dominantním výkonu a přidali další branku. V čase 45:25 prostřelil Maláče Matěj Vymětal a po chvíli ho vyhnal z branky. Zbytek třetí třetiny dochytal Pulda a sledoval, jak jeho spoluhráči snížili. V přesilové hře adresoval Jungwirth přihrávku Matyáši Sapíkovi, který střelou k pravé tyči připravil Pittra o čisté konto. Tomu to však příliš vadit nemuselo, protože nakonec kapituloval i Pulda. Křižnou přihrávku od Brummela obdržel Šimon Slavíček, překonal přesouvajícího se Puldu a uzavřel pátým gólem Slavie účet duelu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli, že jsme byli určitě lepší. Mám trochu výtky ke druhé třetině, kdy tam na nás Jihlava jela nějaké přečíslení za stavu 0:3 a myslím, že to bylo úplně zbytečné. Kdyby to Jihlava proměnila, tak bychom jí tím dostali do hry. To se naštěstí nestalo a pro nás to jsou zasloužené tři body.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): My dnes nemůžeme být spokojení. Představovali jsme si úplně jiný výsledek a úplně jinou hru. Z naší strany to bylo dnes takové nemastné, neslané. Něco tam prostě chybělo, nějaký tah na bránu, nasazení, chuť vyhrát a poprat se o to. To tam prostě dnes z naší strany nebylo a mě to mrzí, protože vím, že to mužstvo může hrát lépe a je potřeba, aby si každý sáhl do svědomí a aby se to už neopakovalo.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více