Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.9.2019

Dorostenci pokračují na vítězné vlně, odnesl to Motor

5. kolo, čtvrtek 26.9.2019, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
2:4
0:1, 1:2, 1:1
Slavia

Branky

Č. Budějovice

40. Pitel (Kříž), 56. Petrásek (Kašpar, Sochor)

Slavia

7. Vymětal (Brummel), 23. Slavíček (Vlasák, Štancl), 29. Vymětal (Novák), 60. Štancl (Slavíček, Hrdlička)

Statistiky

Rozhodčí: Poskočil – Jindra, Zíka
Vyloučení: 2:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:20

Sestavy

Č. Budějovice

Šebo (29. Slanina) – Fousek (A), Dohnal, Hail (A), Placek, Kumpfmüller, Dvořák – Kříž, Lukeš, Dub, Kašpar, Petrásek, Kantor, Březina, Pitel, Kalčík (C), Kundrát, Kudrnáč, Sochor

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Svoboda, Weitz, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Slavíček (A), Jokl, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl, Vymětal

Mladí slávisté v Českých Budějovicích potvrdili dobrým výkonem svou formu a zvítězili nad Motorem 4:2. Sešívaní získali ve druhé třetině po gólu Slavíčka a dvou trefách Vymětala rozhodující náskok, který Motor ani přes mohutný finiš nedostihl. V závěru ještě výhru pečetil do prázdné klece Štancl.

Slávisté se dokázali v sedmé minutě prosadit jako první, i když aktivní byl zpočátku spíše Motor. Matěj Vymětal vymetl horní část branky za Šebem a poslal tak sešívané do vedení.

A byla to také jediná branka první třetiny, jelikož šance Březiny a Kalčíka pokryl spolehlivý Pittr, který mohl na počátku druhé části sledovat další úspěšnou akci Slavie. Do úniku dva na jednoho se dostali Vlasák se Šimonem Slavíčkem, vyměnili si kotouč a následně se trefil druhý jmenovaný přesně mezi Šebovy betony.

V polovině utkání se hosté dokázali prosadit potřetí. Nejvíc důrazu prokázal na brankovišti ze všech hráčů Matěj Vymětal a dotlačil kotouč za Šeba, pro kterého to byla poslední situace v dnešním zápase, poté přenechal místo v brance Slaninovi.

Tento moment hráče Motoru nabudil a ještě do druhé přestávky bylo sníženo. Kříž dostal Pittra z postoje a nedaleko stojící Richard Pitel to dokázal beze zbytku využít a trefil odkrytou část klece.

Domácí se nevzdali a v šestapadesáté minutě vykřesali naději. Filip Petrásek dokázal využít nabídku od Kašpara a bylo to již jen o jednu branku.

Sešívaní si ale vítězství za tři body vzít nenechali a v poslední minutě se do prázdné klece při powerplay soupeře trefil Jakub Štancl.

Ohlasy trenérů

Milan Dančišin (České Budějovice): Řekl bych, že jsme dnes nebyli jednoznačně horším soupeřem, minimálně bod jsme si zasloužili. Bohužel jsme dostali dva góly po našich individuálních chybách. Zápas se lámal, když nám soupeř odskočil na 0:3. Nepodařilo se nám vyrovnat ani přes kontaktní gól na konci druhé třetiny.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více