Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
10.10.2019

Dorostenci po bitvě padli s Libercem

9. kolo, čtvrtek 10.10.2019, Slavia - Liberec
Slavia
2:4
0:0, 1:1, 1:3
Liberec

Branky

Slavia

36. Hofmann (Kvasnička, Malínek), 58. Hrdlička (Slavíček, Brummel)

Liberec

36. Vodlan (Trunda, Patzelt), 45. Měchura (Gajda, Tůma), 57. Trunda (Gajda, Rossmy), 60. Masař

Statistiky

Rozhodčí: Domský – Svobodová, Maňák
Vyloučení: 7:12 (plus Vodlan 10 minut (Liberec)
Využití: 1:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 43:24

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Svoboda, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Slavíček, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Vymětal.

Liberec

Král – Damašek, Böhm, Meisel, Dvořák, Patzelt, Culek, Tůma – Hujer, Putz, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Kříž, Plos, Masař, Rossmy, Gajda, Měchura.

V zápase vedli, soupeře vysoko přestříleli a v závěru byli blízko vytouženému vyrovnání. Slávističtí dorostenci přesto nedokázali zápas s Libercem dotáhnout k vítěznému konci a nakonec prohráli 2:4.

Získat tři body a udržet druhé místo v tabulce. Tak zněl úkol dorostenců Slavie před čtvrtečním večerním utkání proti Liberci, jenž před zápasem figuroval na páté příčce. Úvod duelu diváky v Edenu příliš nenadchl, k vidění totiž byla spíše defenzivní podívaná s málo šancemi.

Červenobílí si sice připsali první větší střeleckou příležitost zápasu, když se ve třetí minutě zkoušel individuální akci prosadit Vlasák, na brankáře Krále ale dlouho nemohli vyzrát. To platilo i v následných dvou přesilových hrách, kde z levého, respektive pravého kruhu postupně pálili Slavíček, Kvasnička a Brummel.

Úspěšnější však nebyli ani hosté z Liberce, kteří sice zabránili slávistům vytvořit si jasnou gólovku, ovšem sami byli dopředu ještě měně produktivní. Přesilovou hru sešívaných v posledních minutách úvodní dvacetiminutovky přerušil faul jednoho z domácích a do šatny tak oba týmy odcházely za bezgólového stavu.

Divoký závěr prostřední části

Zatímco první třetina příliš šancí nepřinesla, ta druhá vypadala úplně jinak, tedy především její úvod a závěr. Hned v prvních pěti minutách se k šancím dostali za slávisty Vlasák s Kvasničkou, za hosty Rossmy, ovšem nikdo z nich přesně nemířil.

Prostřední část druhé dvacetiminutovky opět příliš vzruchu nepřinesla, ale vše to vynahradil její konec. Ve 36. minutě Matěj Kvasnička výbornou nahrávkou od pravého mantinelu našel najíždějícího si Jakuba Hofmanna, který nadvakrát dostal kotouč do liberecké branky.

Netrvalo ovšem dlouho a bylo vyrovnáno. Přesně deset vteřin stačilo Liberci na vyrovnání, když ihned po vhazování vyrazil do útoku a Luka Vodlan dopravil kotouč za Michala Pittra.

Slávisté mohli na vyrovnávací gól rychle odpovědět, vždyť v následné přesilovce 5 na 3 ostřelovali libereckou bránu Slavíček s Brummelem, do brejku pak ujel Hofmann, ale druhou branku v zápase nepřidali.

Třetí perioda v nastoleném tempu pokračovala – ať už to byl na jedné straně slávistický Vymětal, nebo na druhé straně kluziště Jenčovský s Trundou, o šance nebyla nouze. Bohužel úspěšnější v proměňování byli hosté, což ve 45. minutě potvrdil Adam Měchura, jenž si vyjel na střed a propálil hráz hráčů před sebou.

Liberec vedl a slávisté se hnali za vyrovnáním. V 50. minutě nabízel Weitzovi příležitost Slavíček, ale v rozhodující chvíli obránce sešívaných promáchl. Hru pak rozkouskovala častá vyloučení, na která nakonec červenobílí doplatili. V 57. minutě se tvrdou ranou z hranice kruhů trefil Tomáš Trunda a gólem ve dvojnásobné přesilovce 5 proti 3 přidal třetí branku Tygrů.

Svěřenci Ladislava Slížka se však i přesto nemínili vzdát tak jednoduše. Ani ne půl minuty po třetím gólu Liberce se na čtyři minuty nechal vyloučit jeden z hostujících hráčů a šance byla na světě. Po dalším trestu hráli slávisté dokonce s převahou 6 na 3 a tu nakonec v 58. minutě ránou Jakuba Hrdličky od modré využili – 2:3.

Ve zbytku třetí třetiny měli domácí další solidní šance – několikrát jim k tomu, aby propasírovali puk do branky, chybělo opravdu jen málo –, ale Liberec nakonec vedení ubránil, pět sekund před koncem přidal gól do prázdné branky a zvítězil 4:2.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Prohráli jsme, což mě mrzí, ale každopádně si myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Kluci to odmakali, odjezdili a odbojovali. Liberec má kvalitní mančaft, mají to dobře zorganizované. My se ale nemáme za co stydět.

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec):

Bylo to pro nás strašně těžké utkání. Po dlouhé době s námi hráli kluci, kteří chodí normálně hrát za juniorku. My jsme ten zápas zvládli a tým ukázal to, proč loni skončil, tak jak skončil. Ve dvou třetinách potvrdil obrovskou kvalitu, hlavně tu mentální. Těžké situace jsme ustáli, nechali jsme se tam párkrát zbytečně vyprokovat, ale i tak jsme si s tím zápasem poradili. Musím kluky velmi pochválit, zejména za to, jak odehráli druhou a třetí třetinu.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více