Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.10.2019

Dorostenci podlehli Mladé Boleslavi

11. kolo, čtvrtek 17.10.2019, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
5:3
0:1, 4:0, 1:2
Slavia

Branky

M. Boleslav

22. Půček (Moravec, Jasečko), 25. Plíšek (Gardoň), 32. Křepelka (Haas), 34. Szturc (Moravec, Půček), 55. Rajgl (Hruška)

Slavia

6. Slavíček (Hrdlička, Malínek), 44. Slavíček (Štancl, Vlasák), 47. Hamršmíd (Hrdlička, Svoboda)

Statistiky

Rozhodčí: Veinfurter – Všetečka, Brož
Vyloučení: 5:8, navíc Vochvest (MBL) 10 min. OT.
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:28

Sestavy

M. Boleslav

Šatný – Moravec, Křepelka, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Žabka, Moravec – Sluka, Kredl, Gardoň, Peca, Půček, Polák, Hruška, Szturc, Haas, Strnádek, Plíšek

Slavia

Pittr (34. Náhončík) – Hrdlička, Stejskal, Svoboda, Weitz, Dráb, Palát - Vlasák, Slavíček, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl, Vymětal

Nepovedená druhá třetina stála sešívaný dorost lepší výsledek na ledě ŠKOENERGO Arény. Mladí slávisté sice vedli po brance Slavíčka, ale další branka Slavíčka a gól Hamršmída již stačily pouze na korekci skóre.

Začátek střetnutí si slávisté zkomplikovali vyloučením Paláta. Oslabení ale přežili. Následně se dostali na koně a vynutili si první přesilovku, kterou dokázali rychle využít. Z kruhu se svižnou střelu dokázal trefit Šimon Slavíček a poslal Pražany do vedení. Zbytek první třetiny byl poznamenán častými vyloučeními, které nakonec nepomohli k získání převahy ani jednomu týmu.

Do druhé části vstoupili mnohem lépe domácí hráči, kteří se hned ve dvaadvacáté minutě dostali do vedení. Velmi dobrou práci před Pittrovou brankou se prezentoval Jan Půček a nakonec jeho snaha vedla k vyrovnávací brance. Slávisté v tuto chvíli začali ztrácet půdu pod nohama a mělo být ještě hůře.

Boleslavští hokejisté si vybojovali v pětadvacáté minutě buly v útočném pásmu, po kterém se do kotouče opřel znovu Jan Půček a jeho parádní projektil skončil v šibenici Pittrovy branky.

Následovala další pasáž plná trestů, jeden z nich dokázali využít domácí. Weitzovo podražení poslalo sešívané do čtyř. V přesilovce se podařilo sehrát situaci Haasovi a skórujícímu Karlu Křepelkovi, který rozvlnil síť za brankářem Slavie a Středočechům se podařilo zakončit podobnou situaci i o chvíli později. Gabriel Szturc vytěžil maximum z přihrávky Moravce a poslal Mladou Boleslav již do tříbrankového vedení. To bylo na brankáře Pittra moc a přepustil své místo v brankovišti Náhončíkovi, který již ve druhé dvacetiminutovce neinkasoval.

Červenobílí hokejisté ale nic nevzdávali a vstoupili do třetí části velice aktivně. Již po čtyřech minutách třetí třetiny poslal útočník Štancl puk před branku na nehlídaného Šimona Slavíčka, který překonal Šatného.

O tři minuty později bylo v sešívaném táboře ještě veseleji. Hrdličkovu střelu od modré čáry usměrnil za záda Šatného tečující Jan Hamršmíd a dostal Slavii na dostřel jediné branky. V těchto chvílích patřil led hokejistům z Edenu, kteří si dokázali vybojovat i početní výhodu, tu ale nevyužili.

Trestali tedy Bruslaři. Pět minut před třetí sirénou zakombinovali Hruška s Tomášem Rajglem, který vsítil pátou branku domácích a dodal Středočechům potřebný klid. Ten vydržel i v závěrečných minutách, sešívaní tedy nedokázali navázat na domácí výhru s Havlíčkovým Brodem a museli se poklonit Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Z naší strany to stálo za prd. Bylo hodně vyloučených, což nebudu polemizovat, jestli to fauly byly, nebo nebyly. Stálo nás to hodně sil. Druhá třetina byla z naší strany absolutně špatná, byli jsme neaktivní, byli jsme pasivní, a to po hráčích nechceme. Druhá třetina nám prohrála zápas. Třetí třetinu jsme se snažili, což všechna čest klukům, každopádně Boleslav dnes zaslouženě vyhrála a ani nemusela předvést nějaký výjimečný výkon.

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Do první třetiny jsme nenastoupili moc dobře, prvních deset minut jsme byli horším mančaftem, Slavia do nás vlítla, my jsme přidržovali kotouče a celá třetina nám nevyšla. Pak jsme si něco řekli v kabině a druhou třetinu se náš výkon rapidně zlepšil. Dělali jsme to, co jsme chtěli a odměnilo nás to čtyřmi góly. Třetí třetinu tam byly zase náznaky uspokojení, ale zbytečně jsme si to zkomplikovali tím, že jsme nechaly Slavii dotáhnout do jednoho gólu. Naštěstí tam spadla střela od modré, a pak už jsme to ubránili. Zaplať Pánbůh za to.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více