Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.11.2019

Paráda! Dorost zdemoloval extraligového lídra z Hradce

16. kolo, sobota 16.11.2019, Slavia - Mountfield HK
Slavia
6:0
2:0, 2:0, 2:0
Mountfield HK

Branky

Slavia

19. Vymětal (Hofmann, Stejskal), 20. Brummel (Slavíček, Vlasák), 36. Štancl (Slavíček, Vlasák), 40. Hofmann (Vymětal, Kvasnička), 55. Vlasák (Štancl, Slavíček), 58. Hamršmíd (Skoupý, Brummel)

Mountfield HK

Statistiky

Rozhodčí: Mareš – Kovář, Nekvapil
Vyloučení: 4:7
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 46:26
Diváci: 64

Sestavy

Slavia

Volevecký – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Slavíček, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl, Vymětal.

Mountfield HK

Tichý (58. Lequin) – Fiala, Táborský, Beran, Boukal, Řehák, Pelda – Klíma, Giesl, Budina, Šimek, Jirků, Novotný, Souček, Brožek, Beneš.

Ve čtvrtek splnili povinnost výhrou na ledě Tábora, v sobotním utkání před sebou dorostenci měli soupeře daleko silnějšího. Svěřenci Ladislava Slížka si však proti lídrovi dorostenecké extraligy z Hradce Králové vyšlápli a zdolali ho jednoznačným poměrem 6:0!

Mezi oběma týmy byl před utkáním sedmibodový rozestup. Přesto bylo zřejmé, že zejména na začátku půjde o vyrovnaný duel. Už od prvních minut jsme byli svědky poměrně divokého tempa – jedna šance střídala druhou a ani jeden z brankářů si rozhodně nemohl odpočinout. První velkou příležitost měli na holi slávisté, konkrétně Skoupý, ale napálil pouze připraveného gólmana Tichého.

Vyniknout musel i sešívaný brankář Volevecký, jehož v první větší šanci hostů prověřil Budina. Po neproměněně střelecké příležitosti Štancla dostali slávisté možnost si zahrát přesilovou hru. V té se jim však na začátku vůbec nedařilo rozehrát a málem na to doplatili. Po nedorozumění v obranném pásmu totiž k nebezpečným šancím pustili hostujícího Budinu s Benešem, kteří však ztroskotali na strážci slávistické svatyně.

V polovině úvodní dvacetiminutovky měli sešívaní k dispozici více než devadesátisekundovou početní výhodu 5 na 3, ale nedokázali si vytvořit větší šanci. Vše si to vynahradili v závěru úvodní periody – nejprve Hofmann u tyčky skvěle našel Matěje Vymětala, jemuž nezbývalo nic jiného než zamést puk do odkryté branky, načež o 57 sekund později Slavíček vyzval k druhé brance Maxima Brummela. A rázem odcházeli slávisté do šaten s vedením 2:0.

Do druhé třetiny vstoupili agilněji hokejisté Mountfieldu, kteří si ve 28. minutě zahráli přesilovou hru. V té si jednu z velkých šancí připsal Budina, ale střelou do protipohybu prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Domácí se znovu museli spolehnout na výborného Voleveckého, jenž zlikvidoval několik šancí soupeře.

Sešívaní oslabení i příležitosti Hradeckých přečkali a sami se vydali na zteč. Ve 36. minutě se jim podařilo rozebrat hostující obranu tak, že Jakub Štancl už na středu hřiště jen napřáhl k nekompromisní dělovce a vymetl všechny pavučinky v brance Tichého. V nastoleném tempu pokračovali domácí i zbývajících pět minut prostřední části a v závěrečné minutě udeřili počtvrté. Vymětal našel nehlídaného Jakuba Hofmanna, jenž 27 sekund před druhou sirénou opět rozradostnil fanoušky červenobílých.

Třetí třetina začala podobně jako ta druhá. Hradec se rozhodně nemínil tak jednouše vzdát a snažil se vypracovat si příležitosti ke skórování. Leč narážel tu na připravené defenzivní řady domácích, tu, jako například ve 45. minutě, na připraveného Voleveckého, jenž úspěšně čelil úniku dvou proti jednomu.

A tak to byli opět hokejisté Slavie, kteří trestali. Slavíček sice nejprve střelou po vymotání se z rohu neuspěl, ale o šest minut později společně se Štanclem učebnicově rozebrali hradeckou obranu – Štancl na konci této akce zadovkou vrátil kotouč za sebe Marku Vlasákovi, který bekhendovým blafákem překonal Tichého popáté.

Definitivní tečku za povedeným výkonem slávistických dorostenců proti Východočechům napsal v 58. minutě Jan Hamršmíd, kterého z útočného rohu fantastickým pasem našel Mikuláš Skoupý. Hradec následně vystřídal brankáře, ale ani to jim nepomohlo k čestné brance.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více