Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.9.2019

Sešívaní v generálce vysoko porazili Kobru

přípravné utkání, čtvrtek 5.9.2019, Kobra - Slavia
Kobra
3:7
1:2, 0:4, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Antončík (Dom. Šteiner, Mrkvička), 44. D. Novák (Valík), 60. Bříška (Šťastný) – 14. Dav. Šteiner (Vrdlovec, Barák), 20. Kuťák (Hejda), 22. Všetečka (Vrdlovec, Doležal), 28. J. Novák(Vampola, Šagát), 29. Furch (TS), 36. Furch (Šmíd), 59. Doležal (Vrdlovec). Rozhodčí: Čáp – Hnát, Štěpánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:6, 2:6, 2:7, 3:7.

Sestavy

Kobra

Sochůrek – Mrkvička, Dom. Šteiner, Knesl, Valík, Šefl, Drahorád – Antončík, Bříška, Šťastný, D. Novák, Hlinka, Heldák, Keszi, Smejkal, Planý, Netolický, Hrubý, Šeba, Petrov

Slavia

Michajlov (Málek) – Duda, J. Novák (C), Barák, Antoš, Hejda, Šmíd – Šmerha, Vampola (A), Kuťák, Doležal (A), Vrdlovec, Všetečka, Ondráček, Šagát, Dav. Šteiner, Furch, Kohút, Martínek, Brož

Hokejisté pražské Slavie mají za sebou úspěšnou generálku před ligovým začátkem s Ústím nad Labem. Kobru na jejím ledě přehráli ve všech směrech a slaví pohodlné vítězství. Branická hala nabitá k prasknutí bouřila, slávisté se ale díky perfektní druhé třetině dostali do pohodlného vedení, které udržovali až do konce. Dvěma góly se v utkání zaskvěl Aleš Furch.

Úvod duelu se nesl v duchu mírného tlaku sešívaných, přestože byl vyloučen hostující Všetečka. Jenže šance Doležala a Šmerhy zlikvidoval výbornými zákroky bývalý brankář Slavie Sochůrek. Osmělila se také Kobra, která si před zaplněnou burácející halou vybojovala dva po sobě jdoucí fauly červenobílých a s tím spojenou dvojnásobnou převahu. Tu dokázal branický celek využít a ujal se vedení. Po nahození Mrkvičky a první dorážce Dominika Šteinera se radoval z trefy Šimon Antončík, který dokázal propasírovat kotouč mezi betony Michajlova.

Svou přesilovku si ale vybojovali také hosté a taktéž v ní udeřili. Parádním pasem ve čtrnácté minutě našel Vrdlovec Davida Šteinera a jeho přízemní střela zapadla přesně mezi nohy brankáře Kobry. Ta sice byla s mnoha hráči, kteří ještě nedávno působili v červenobílém, nepříjemná, po první periodě ale odcházela do kabin spokojenější Slavia. Čtyři vteřiny před sirénou tečoval Hejdův pokus mimo dosah Sochůrka Filip Kuťák, který oslavil podpis smlouvy se sešívanými stylově gólem.

Sešívaný uragán v prostřední části znamenal pohodlný náskok

Jak červenobílí skončili první třetinu, tak tu další také započali. Zdánlivě neškodné nahození Robina Všetečky v čase 21:07 skončilo za překvapeným Sochůrkem a ten musel potřetí lovit kotouč ze své sítě a nedělo se tak v prostřední třetině naposledy. Svou aktivitou ho zaměstnával Šagát, jeho střela ale zamířila jen do tyče. V osmadvacáté minutě se ale již sešívaní příznivci radovali. Bomba Jana Nováka od modré skončila až v síti za brankářem Kobry.

O půl minuty později fauloval za cenu trestného střílení Knesl, Kobra byla zralá na ručník. Niť na ni nenechal suchou ani Aleš Furch, který svůj nájezd provedl precizně a poslal puk nechytatelně k levé tyči Sochůrkovy branky.

Domácí celek měl také dost smůly, náznaky šancí totiž brankou nekončily, naopak na druhé straně se o slovo přihlásil znovu Aleš Furch a jeho zakončení zpoza branky po obtočení se dostalo za brankovou čárou – 1:6.

Kobra se však nevzdala a dokázala alespoň kosmeticky upravit skóre. Valík, kterého Kobře do utkání propůjčila právě Slavia, našel nahrávkou Dominika Nováka, který puk zavěsil pod víko červenobílé branky.

To však ještě nebyl konec. Šance slávistů Hejdy a Šmerhy skončily buď na tyči, anebo na výborném Sochůrkovi, který však inkasoval ještě jednou. Vrdlovcovu nabídku zužitkoval k přesné střele Jiří Doležal.

Domácí tým se prosadil v poslední minutě ještě jednou. Šťastný našel pasem za hostující brankou Kamila Bříšku, který se neunáhlil a zasunul kotouč za Michajlova – 3:7.

Ostrá soutěžní premiéra čeká na sešívané už příští středu 11. září od 18:00, kdy do Edenu přijede Ústí nad Labem.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více