Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
14.12.2019

Dorostenci ztratili skvěle rozehrané utkání s Chomutovem

O play-off, 6. kolo, sobota 14.12.2019, Slavia - Chomutov
Slavia
3:4
1:0, 2:1, 0:3
Chomutov

Branky

Slavia

12. Stejskal (Hofmann, Malínek), 36. Štancl (Vlasák, Hamršmíd), 40. Vlasák (Dráb, Kluch)

Chomutov

23. Ekrt, 43. Čech (TS), 50. Pavlák (Vostiňák, Koblížek), 59. Döring (Novotný, Pavlák)

Statistiky

Rozhodčí: Červenka – Hána, Kučera
Vyloučení: 3:7
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:25
Diváci: 32

Sestavy

Slavia

Volevecký (Náhončík) – Hrdlička, Stejskal, Svoboda, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl

Chomutov

Bajgar (A. Strážovský) – J. Strážovský, Frollo, Perný, Husinecký, Badinka, Döring – Spudich, Koblížek, Šugár, Šilar, Vostiňák, Čech, Mišovic, Novotný, Czingel, Pavlák, Ekrt, Rindoš

Vedení 3:1 po druhé třetině nedokázali dorostenci Slavie proti Chomutovu udržet. Soupeř totiž ve třetí části dokázal skóre kompletně otočit a nakonec si z Edenu odvezl všechny body.

Slavia vstoupila do utkání v pozici favorita, protože Piráti do soboty ještě v nadstavbě nevyhráli. Začátek byl ale vyrovnaný a teprve ve 12. minutě se prosadil Jiří Stejskal, který si po chybě gólmana najel před branku a tvrdou střelou poslal Slavii do vedení.

Slavia pak mohla vedení navýšit, ale neuspěla. A tak po přestávce hosté srovnali. Ve 23. minutě se z ničeho nic dostal k dorážce Lukáš Novotný, a protože byl úplně sám před prázdnou brankou, neměl problém kotouč uklidit do klece.

Následně hosté poprvé v zápase domácí hráče pořádně zatlačili. Byla z toho sprcha střel na domácího brankáře Voleveckého, který ale těžké chvilky přečkal. Slavia se probrala v přesilovce, ve které měl tutovku Novák, ale poloprázdnou branku minul.

Domácí si tak vzali zpět vedení až v 36. minutě. Vlasák hezky prokličkoval mezi beky a posunul puk na Jakuba Štancla. Ten to udělal taktéž parádně a zavěsil přesně pod víko.

Když už to vypadalo, že Slavia půjde do šaten s těsným vedení, dostali domácí v čase 39:50 přesilovku. Vytvořili si během chvilky velký tlak a pouhou sekundu před přestávkou zvýšil na 3:1 dorážkou Marek Vlasák.

Na hosty ale pomyslný gól do šatny tolik stop nenechal. Hned po přestávce se totiž Piráti vydali aktivně do útoku a po dvou minutách dostali trestné střílení po faulu domácího Weitze. Ondřej Čech nájezd provedl parádně a poslal puk ke vzdálenější tyči – 2:3 z pohledu hostů.

Slavia znervozněla. Ale pak se vrhla znovu do útoku. Skvělou šanci měl v samostatném nájezdu Štancl, ale neuspěl. Ještě větší tutovku měl v 50. minutě Vlasák, který mohl poslat kotouč v přesilovce do prázdné branky, ale trefil jen tyč!

A pár sekund nato drama pokračovalo. Hned po tutovce Vlasáka se totiž dopředu vydali hosté. Ne příliš nebezpečná střela se šťastně odrazila přesně k nehlídanému Dominiku Pavlákovi a ten už jen posunul puk do prázdné – 3:3.

Pro Slavii to byl velký šok. Ten největší ale přišel až minutu před koncem zápasu. Když už to totiž vypadalo na dělbu bodů, nenápadně z pravého kruhu vypálil Filip Döring a střela zapadla přesně k zadní tyči.

Domácí byli velice blízko třem bodům, ale nakonec na ně po porážce 3:4 nezbyl ani jeden. Naopak Piráti po závěrečné siréně propukli v obrovskou radost.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Když vedeme 3:1 po druhé třetině a pak 3:4 prohrajeme, tak to pro nás musí být zklamání. Klukům ale nemůžu nic vytknout. Bojovali. Rozhodlo, když jsme v přesilovce netrefili prázdnou bránu. Následně oni po naší chybě srovnali a nakonec dali pro nás smolný gól na 4:3. Porážka mrzí, ale výkonem nejsem zklamaný. Několik hráčů nám chybí, zbylí kluci podali bojovný výkon. Mrzí mě, že jsme nepotvrdili tři body z Varů, ale je to boj a rozhodují chybičky, jak se dnes ukázalo. To ale k tomu patří. Neděláme z toho tragédii a do dalších zápasů jdeme s tím, že chceme zase vyhrávat.

Petr Jíra (Piráti Chomutov): První třetina byla vyrovnaná. Pak nás Slavia ve druhé třetině přehrávala a my jsme se stáhli na tři útoky. V poslední třetině jsme byli lepší a se štěstím se nám podařilo vyhrát. Nikdo nechce pořád prohrávat. Jsme rádi, že jsme to konečně prolomili. Kluky by to mohlo nastartovat i do tréninku a snad bude v týmu lepší atmosféra.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více