Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.2.2020

Dorost opět vítězně, doma roznesl Přerov

O play-off, 12. kolo, neděle 2.2.2020, Slavia - Přerov
Slavia
6:0
4:0, 1:0, 1:0
Přerov

Branky

Slavia

9. Brummel (Palát, Hrdlička), 10. Malínek, 15. Palát (Hofmann, Novák), 19. Hamršmíd (Dráb, Kvasnička), 35. Hamršmíd (Hofmann, Skoupý), 57. Vymětal (Hamršmíd, Kvasnička)

Přerov

Statistiky

Rozhodčí: Zeliska – Hána, Teršíp
Vyloučení: 6:6
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 46:23
Diváci: 51

Sestavy

Slavia

Volevecký – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl, Vymětal.

Přerov

Žurek (21. Vojtek) – Kaprál, Koblížek, Svozil, Růžička, Tomiga, Holík, Billa – Štíbr, Mašek, Brázda, Kuncek, Halík, Hradil, Kuchta, Hyža, Buršík, Šilhavý.

Dorostenci zvládli i druhý zápas ve dvou dnech a po vítězství nad Litvínovem doma rozprášili hráče Přerova. Svému soupeři postupně nasázeli šest branek, třemi body se na tom podílel Jan Hamršmíd.

Slávističtí dorostenci vstupovali do zápasu proti Přerovu v pozici favorita, v nadstavbové skupině se nacházeli na desátém místě, zatímco jejich soupeř z Moravy byl předposlední. Těmto předpokladům odpovídaly i úvodní minuty utkání.

Už po dvaceti sekundách se k odraženému puku od zadního mantinelu dostal Maxim Brummel, ale na brankáře Žurka ještě nevyzrál. Výjezdem od levého mantinelu a rychlou střelou to sedm minut nato zkoušel Novák, avšak ani on nepochodil.

Počkat si tak příznivci sešívaných museli až do deváté minuty, kdy se slávisté prosadili poprvé. Při hře 4 na 4 to byl právě již zmiňovaný Maxim Brummel, jenž využil nepozornosti hostující obrany a otevřel skóre utkání. Hra s jedním hráčem méně na obou stranách navíc sešívaným očividně vyhovovala – uplynulo 53 sekund od úvodní trefy, když se nahrávka Vojtěcha Malínka odrazila od bránícího hráče do sítě – 2:0.

Slavia v následujících minutách svůj tlak stupňovala. Skoupého střela z 13. minuty jen těsně v brance neskončila, dalekonosný pokus obránce Dominika Paláta o dvě minuty později si již cestu za gólmana Přerova našel. Hosté si v reakci vzali oddechový čas, ale od inkasovaného gólu je neuchránil. 68 sekund před první sirénou přidal čtvrtou branku Jan Hamršmíd – hokejkou přesně usměrnil střílenou přihrávku Drába.

Přerovští sice čas od času vystrčili v úvodní třetině růžky, naráželi ovšem na pozorného brankáře Slavie Voleveckého. Druhé dějství začal v brance Zubrů brankář Vojtek, i on ale nakonec kapituloval. Ve 35. minutě už nestačil čelit náporu sešívaných, podruhé v zápase se trefil Jan Hamršmíd.

Jinak však probíhala druhá perioda relativně v poklidu. Svěřenci Ladislava Slížka sice diktovali tempo, nikam se ovšem nehnali. Jedním z nejzajímavějších okamžiků tak nakonec byla bitka slávistického Matěje Vymětala, který složil na led přerovského Růžičku.

Ve třetí třetině pokračovaly oba týmy v nastolené hře z prostřední dvacetiminutovky. Hrálo se podle not domácích, kteří zasypávali branku hostů jednou střelou za druhou. V největších příležitostech se ve 47. a 54. minutě objevili Kvasnička s Brummelem, ale oběma se v rozhodujícím okamžiku zamotal kotouč a nedokázali ho trefit do odkryté branky, která se před nimi otevřela.

I v závěrečném dějství se ale slávisté nakonec dokázali prosadit. Na tenisového kanára upravil skóre v 57. minutě Matěj Vymětal, jemuž nechali hostující zadáci příliš volného prostoru na levém kruhu. Slávističtí dorostenci tak uzavřeli týden jasným vítězstvím 6:0 nad Přerovem.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více