Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.12.2019

Těsná porážka na úvod druhé části. Slavia z Chomutova body neveze

O pořadí v p-o, 1, úterý 17.12.2019, Chomutov - Slavia
Chomutov
3:2
2:2, 0:0, 1:0
Slavia

Branky

Chomutov

3. Llewellyn (Svoboda, Piché), 5. Sklenář (Hlava, Klíma), 47. Llewellyn (Svoboda, Havel)

Slavia

12. Šmerha (Novák, Vampola), 15. Novák (Šmerha)

Statistiky

Rozhodčí: Grech, Šindel – Coubal, Kokrment.
Vyloučení: 7:5
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:24

Sestavy

Chomutov

Pavlát – Žovinec, Rýgl, Havel, Blaha, Piché, Lang, Štochl – Hlava, Sklenář, Klíma – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, Svoboda, Llewellyn – Chrpa, Koláček.

Slavia

Michajlov – Novák, Duda, Barák, Hořava, Hejda, Kučný, Antoš – Kuťák, Vampola, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, Doležal – Pacovský, Kubica, Ondráček – Furch, Kohút, Hotěk.

První minuty úvodního zápasu druhé části soutěže se sešívaným na ledě Chomutova příliš nevydařily. Pražané museli už po pěti minutách dotahovat dvoubrankové manko. To se sice díky nedisciplinovanosti Chomutova povedlo, domácí ale rozhodli ve třetí třetině.

V Chomutově sešívaní začínali duhou část soutěže – hned na úvod se postavili proti svému tabulkovému sousedovi. Piráti zakončili první část ligy před sešívanými jen díky lepšímu skóre, a tak se dala očekávat vyrovnaná bitva. Lépe však do utkání vstoupili aktivnější Chomutovští a Slavia musela dotahovat.

Na první branku se čekalo jen dvě a půl minuty. Domácí Svoboda si vybruslil před brankoviště, stáhl na sebe dva obránce, a ještě dokázal přesně přihrát na druhou stranu, kde byl připravený Darby Llewellyn, který otevřel skóre zápasu. Jeho trefa domácí jasně nakopla a ti se brzy dočkali navýšení svého vedení.

O necelé dvě minuty později musel Michajlov lovit puk zpoza své sítě podruhé. Po smolném zásahu obránce se kotouč dostal na hůl Jakuba Sklenáře, který se střelou bez přípravy slavil úspěch.

Sešívaní tak po pěti minutách prohrávali 0:2. Vrátit se do zápasu jim ale pomohli domácí svou nedisciplinovaností. Tomáš Šmerha přesnou ranou do horního rohu snižoval v klasické přesilovce. Ani taková lekce ale Pirátům nestačila k tomu, aby se nedovolených zákroků vyvarovali. V přesilovce pět na tři přišel další trest v podobně rány Jana Nováka, kterou černobílí srovnali krok.

Napínavá bitva pokračovala dál. Druhá třetina se nesla ve znamení nastřelených tyček. Třikrát zazvonila tyčka za brankářem Michajlovem, jednou nastřelili brankovou konstrukci i slávisté. Celkově byli domácí Piráti po čtyřiceti minutách střelecky aktivnější (24:16).

Rozdílové branky se diváci dočkali až ve třetí třetině. Znovu slavila úspěch spolupráce Svoboda – Llewellyn. Darby Llewellyn prostřelil Michajlova přesně provedenou střelou švihem.

Pražané měli na vyrovnání necelých čtrnáct minut. Domácí brankář se během tohoto časového úseku ve svém pracovišti musel pořádně činit. Zazářil hlavně v šanci Šmerhy, který na gólmana během jedné akce vypálil hned třikrát.

Poslední šanci sešívaným nabídl Pitule, který se nechal vyloučit v samém závěru třetí části. Červenobílí to zkusili v šesti proti čtyřem, ale brankáře Pavláta už znovu nepřekonali. Chomutov těsný náskok v závěru zápasu uhájil.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Byl to vyrovnaný zápas, Chomutovští měli větší vůli v předbrankových situacích. Dostali jsme třetí branku, když jsme si špatně pohlídali hráče před gólmanem, a už se nám to nepodařilo dotáhnout. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale měli jsme málo střel a nebyli jsme důrazní, a to rozhodlo.

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): Měli jsme výborný vstup do utkání. Utekli jsme soupeři na rozdíl dvou branek, následně jsme zbytečnými fauly vrátili soupeře zpět do hry. Slávisté využili krásně přesilovky. To bylo parádně trefené. Po první třetině jsme si řekli, že musíme hrát poctivě zezadu a čekat, co se stane. Druhá třetina byla 0:0. Za mě to byl vyrovnaný souboj. Ve třetí třetině jsme byli trochu šťastnější. Vytvořili jsme si šance, ale nedali jsme góly podobně jako soupeř. Nakonec jsme však dali o jednu branku navíc, a proto máme tři body.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více