Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.12.2019

Výborně! Slavia loupila v Porubě a veze plný bodový zisk

O pořadí v p-o, 4, čtvrtek 26.12.2019, Poruba - Slavia
Poruba
2:5
1:1, 0:2, 1:2
Slavia

Branky

Poruba

12. Gřeš (Sikora, Hudeček), 55. Hudeček (Gřeš, Sikora)

Slavia

4. Furch (Kuťák, Kubík), 21. Vrdlovec (Vlček), 36. Kuťák (Šmerha, Novák), 55. Šmerha (Kubík), 59. Kuťák (Novák)

Statistiky

Rozhodčí: Skopal, Vrba – Zedník, Kučera
Vyloučení: 3:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:34
Diváci: 620

Sestavy

Poruba

Foltán – Slavík, Husák, Krejčí, Urbanec, Rudl, Dundáček, Dluhoš – Kanko, Zdeněk, Káňa – Sikora, Hudeček, Gřeš – Špaček, Jáchym, Brodek – Ďurač, Hlinka, Ollender

Slavia

Michajlov – Hořava, Ryzák, Duda, Novák, Hejda, Barák, Antoš – Doležal, Vrdlovec, Vlček – Šmerha, Kubík, Kuťák – Ondráček, Kubica, Furch – Brož, Kohút, Šteiner

Slávisté i přes absenci Petra Vampoly vezou z Ostravy všechny tři body za výhru 5:2 a zapisují první výhru druhé části Chance ligy. Zářil Filip Kuťák, který vstřelil dvě branky a na jednu přihrál.

Sešívaní i bez Petra Vampoly v sestavě naskočili do utkání v Porubě aktivně, brzy ale museli zařadit zpátečku vinou trestu Furcha. Toto oslabení však Pražané přežili a naskakujícího hříšníka zpět do hry využili k úvodní brance zápasu. Sešívanou devětačtyřicítku našel nabruslenou po vypršení trestu za obranou domácích Kuťák a Aleš Furch po rychlé střele poslal červenobílou letku do vedení.

To trvalo až do dvanácté minuty první dvacetiminutovky. Po šanci Hudečka se Poruba mohla poprvé radovat. Střelu Sikory vyrazil Michajlov nešťastně přímo na hůl najíždějícímu Tomáši Gřešovi, který ranou bez přípravy dokázal srovnat stav zápasu.

Doležal mohl po přihrávce Vrdlovce poslat znovu sešívané před první přestávkou do vedení. Práce slávistických útočníků v oslabení ale k vedoucí brance nevedla. Na začátku druhé části však v rovnoměrném počtu hráčů na ledě již slávisté do vedení znovu šli. Vlček se snažil z otočky vypálit, puk se ale po odrazu znovu vrátil na jeho hokejku. Sešívaný útočník si všiml dobře postaveného Daniela Vrdlovce, který z mezikruží propálil Foltána podruhé.

Poruba se nedokázala ve většině času druhé části dostat aktivně do hry. Mohlo za to i vyloučení Hlinky, který zasáhl Vlčka do obličeje a oslabil domácí celek na dlouhé čtyři minuty. Slávisté sice početní výhodu nevyužili, poslali však Slezany do ještě větší letargie.

Ta byla vidět v šestatřicáté minutě po vyhození Nováka. Obránce Slavíka totiž snadno překonal Šmerha a přesnou přihrávkou vybídl k zakončení Filipa Kuťáka, jehož přesná střela do odkryté části branky překonala přesouvajícího se Foltána.

Slávisté si závěr druhé třetiny již pohlídali a do třetí části vyráželi s dvoubrankovým náskokem. Domácí hokejisté stále jako opaření nedokázali sešívané ničím překvapit. Slavia si zkušeně udržovala náskok, který v pětapadesáté minutě ještě zvýšila. Po výborné práci Kubíka ujel sám na Foltána Tomáš Šmerha a po zamíchání kotoučem vstřelil čtvrtou branku hostujícího týmu.

Vzápětí se naposledy v zápase probudili domácí, kteří po aktivitě Jana Hudečka v předbrankovém prostoru snížili na rozdíl dvou branek. Poslední slovo si ale vzala Slavia. Po ztrátě Zdeňka a přistrčení Nováka se do prázdné klece trefil Filip Kuťák a uzavřel účet svátečního zápasu.

Slavia se v dalším zápase představí na domácím ledě v Edenu s Motorem České Budějovice, který zatím v aktuálním ročníku Chance ligy dominuje. Úvodní buly je naplánováno na sobotních 17:00.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Byl to nevydařený zápas. Do první třetiny jsme nastoupili výborně a myslím si, že jsme v ní měli jasně navrch. Měli jsme v ní také spoustu šancí, ale bohužel jsme je nedokázali přetavit v góly. Naopak jsme si nepohlídali hned první větší šanci soupeře a inkasovali jsme. I když jsme pak dokázali vyrovnat, ta jsme potom nebyli dostatečně důrazní na to, abychom si výsledek dokázali pojistit. Druhá a třetí třetina byly z naší strany katastrofální. S takovým výkonem jsme vůbec neměli šanci na úspěch. Nepomohli jsme si ani přesilovými hrami, které jsme také zahráli katastrofálně. Za stavu 1:3 jsme se ještě chtěli pokusit o nějaký tlak, ale za ty dnešní dvě třetiny jsme si to asi ani nezasloužili. Dnes jsem zklamaný jak z výsledku, tak i ze hry.

Miloš Říha (HC Slavia Praha): První třetina byla vyrovnaná, soupeř měl na začátku tlak a nám potom pomohl vedoucí gól. Potom pro nás bylo také důležité, že nás podržel brankář. Od druhé třetiny jsme potom už byli lepším týmem. Hráli jsme disciplinovaně v obraně a domácím jsme hru narušovali už ve středním pásmu, někdy i dřív. Díky tomu jsme se nedostávali pod tlak a dostávali jsme se do brejkových situací. Některé z nich jsme využili a myslím, že dnešní vítězství je zasloužené.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více