Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.12.2019

Z Přerova bez bodu. Slavia neudržela vedení a na Hané padla

O pořadí v p-o, 6, pondělí 30.12.2019, Přerov - Slavia
Přerov
4:1
0:0, 1:1, 3:0
Slavia

Branky

Přerov

34. Navrátil (Krisl), 46. T. Doležal (Pšurný, Navrátil), 49. Pšurný (Krisl, T. Doležal), 52. Svoboda (Dvořák)

Slavia

24. Vlček (Šmerha, Barák)

Statistiky

Rozhodčí: Kašík, Koziol – Konvička, Gančarčík
Vyloučení: 6:9
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 48:20
Diváci: 1815

Sestavy

Přerov

Petrásek – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Bodák, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Berger, Číp – Dvořák, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Goiš, Hejcman, Svoboda – Kočica.

Slavia

Michajlov – Novák, Steinocher, Antoš, Ryzák, Valík, Barák – Kuťák, Kubík, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, Doležal – Šteiner, Kubica, Ondráček – Furch, Kohút, Brož – Hotěk.

Závěrečný zápas roku 2019 úspěchem neskončil. Slávisté sice v utkání proti Přerovu gólem Vlčka ve druhé třetině vedli, domácí ovšem třemi brankami v závěrečné periodě skóre otočili a nakonec zvítězili 4:1.

3:0 a 4:2. Hokejistům Slavie se v zápasech proti Přerovu v letošní sezóně dařilo. V nadstavbě navíc v posledním utkání zdolali lídra z Českých Budějovic a připsali si druhou výhru v řadě. Svěřenci Miloše Říhy tak odjížděli na Hanou s oprávněným sebevědomím. Zubrům se navíc ve druhé části ročníku zatím příliš nevedlo – z pěti duelů čtyřikrát padli.

Do utkání v Přerově však vstoupili lépe domácí, kteří byli v úvodních minutách aktivnější. Mouček ovšem naštěstí pálil z dobré pozice mimo, Dvořák se pak k nahrávce od Kratochvila nedostal. A tak mohli kontrovat sešívaní, konkrétně Aleš Furch, jehož nechala přerovská obrana naprosto nehlídaného ve vlastním pásmu. Slávistický útočník ale brankáře Petráska prostřelit nedokázal.

Jinak se úvodní perioda hrála ve velkém tempu – oba týmy vysílaly jednu střelu za druhou. V další velké šanci se ve 12. minutě ocitl Kočica, sám z prostoru mezikruží Michajlova neprostřelil. O minutu později ujel na druhé straně do přečíslení Vlček, jenže jeho střelu zastavil Petrásek a k dorážce už se žádný z jeho spoluhráčů neprocpal.

V úvodních dvaceti minutách nebyla k vidění jediná přesilová hra, gólu se však diváci v Přerově málem dočkali. V samotném závěru první třetiny dokázal Šnajnar s Dvořákem dotlačit kotouč za brankovou čáru, rozhodčí se ale po vzájemné diskusi rozhodli, že k tomu nedošlo v předepsaném čase. Branka tak uznána nebyla.

Druhé třetině dominovaly přesilovky

Zatímco v první třetině jsme svědky žádného vyloučení nebyli, v druhé části se situace obrátila. Po dvou a půl minutách byl vyloučen Kočica a slávisté si zahráli první početní výhodu utkání. Po dlouhém pasu Baráka se na levém křídle uvolnil Tomáš Šmerha, který připravil gólovou šanci pro rychlonohého Filip Vlčka. Slávistická osmaosmedesátka přebruslila přerovského obránce a prostřelila Petráska – 1:0.

Pozadu však nechtěli zůstat ani domácí. I ve druhé třetině měli ze hry více a ve 28. minutě málem vyrovnali. Po tvrdé ráně Krisla od modré se kolem brankoviště pohyboval Navrátil a snažil se zasunout kotouč za Michajlova. Ten nakonec s vypětím sil puk udržel.

Slávisté však nebyli v prostřední části disciplinovaní a nakonec na to doplatili. Když je totiž Zubři ve 34. minutě zamkli v obranném pásmu a Jakub Navrátil se rozhodl po sjetí si od mantinelu ke střele do horních pater, neměl už Michajlov nárok zasáhnout. Bylo tak srovnáno – 1:1.

Do druhé třetiny vstupovaly oba týmy za vyrovnaného stavu. To se mohlo brzy změnit, Šmerha však nedokázal po dvou minutách hry využít křižnou přihrávku přes celé útočné pásmo a přesně zakončit. O minutu později neuspěl ani Jiří Doležal, a tak byla bohužel řada na hostech.

Přerovští navíc byli efektivnější. Pšurný vybojoval v rohu puk, vybruslil si kolem Ryzáka a vybídl k prudké střele z levého kruhu Tomáše Doležala – ten Michajlova prostřelil podruhé. Za dvě minuty bylo ještě hůře – v nabídnuté přesilové hře si Roman Pšurný sjel z pravého kruhu na střed a tečovanou střelou zvýšil na 3:1.

Zubrům vycházely i rychlé útočné kontry. Dvořák k jednomu takovému vyrazil v 52. minutě, našel najíždějícího si Matěje Svobodu a ten svojí první brankou v Chance lize upravil skóre na 4:1. Michajlov se navíc musel mít na pozoru i v dalších minutách, ale svůj tým podržel.

Slávisté ovšem nedokázali navázat na jeho skvělý výkon v brance v ofenzivě a žádnou velkou šanci si už nevytvořili. Závěrečné minuty navíc strávili v oslabení a Přerov tak na domácím ledě dokráčel k vítězství 4:1.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): První třetinu jsme zvládli dobře, plnili pokyny a mohli se ujmout vedení z několika brejků. Od druhé části jsme ale nehráli náš hokej a s výkonem rozhodně nemůžeme být spokojení. Domácí proto vyhráli zaslouženě.

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Je to první vítězství nad Slavií v této sezoně a podle mě zasloužené. Šedesát minut jsme byli lepší. Vygradovalo to ve třetí třetině, kdy jsme se začali ještě víc tlačit do brány a napadaly nám tam góly. Získali jsme důležité tři body a potěšili vynikající publikum. Za jeho podporu moc děkujeme.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více